SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Simona Halep a decis cum să se împartă banii din Fed Cup! » Premii uriașe oferite de ITF

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 12 februarie 2019 14:28

România s-a calificat în semifinala Fed Cup, după ce a trecut de Cehia, scor 3-2. Pe lângă performanța fantastică, în evidență iese și gestul Simonei Halep, care a fost de acord ca fiecare jucătoare, indiferent de statut, să primească aceeași sumă de bani din partea Federației. 

"Federația oricum a semnat contracte cu fetele, înainte de această partidă. Sumele sunt confidențiale, nu sunt micuțe. Ce mă bucură pe mine e că Simona, care oricum nu ridică banii de la Federație niciodată, a fost de acord ca sumele să fie egale.

Deci chiar rezerva, care practic n-a dat nicio minge, primește aceiași bani ca celelalte fete. Suma nu este de ignorat și, cu siguranță, următorul meci va fi răsplătit corespunzător", a precizat George Cosac la TV Digi Sport.

Președintele FRT, George Cosac, e contrazis însă într-un articol din Libertatea, unde scrie că „în Comitetul Executiv, Federația Română de Tenis n-a aprobat nicio sumă, pentru accederea între cele mai bune patru formații din lume, conducerea instituției având o situație juridică încurcată”.

Aceeași sursă notează totuși că Federația Iternațională de Tenis oferă tuturor echipelor din primele două grupe valorice (16 la număr) suma de 7,5 milioane de dolari, un premiu-record, cu 3,7 milioane de dolari mai mult decât în sezonul de dinainte!

Jucătoarele României au fost Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan, aceasta din urmă nejucând vreun meci.

Citește și:

Vezi și: Halep și-a aflat posibila adversară din turul II de la Doha » Nume grele la startul turneului + meci tare pentru Buzărnescu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
vladutz13
vladutz13  •  13 Februarie 2019, 13:15

Deci vreo 500.000 de euro pt toata federatia, pt intreg sezonul, cati din banii astia ajung efectiv la jucatoare? Nu stiu de ce se spune ca nu ar fi sume neglijabile pt ca cel mai probabil chiar sunt contrapuse la ce castiguri au intr-un sezon.

lapusneanul
lapusneanul  •  12 Februarie 2019, 20:01
Postat de zarqa pe 12 Februarie 2019, 15:48

S-a retras din motive de sănătate. În ultimii doi ani a fost operată de două ori la umărul stâng.

daca se rtragea din motive de sanatate nu juca la turnee, lua o pauza cum fac toate jucatoarele care au probleme..

lapusneanul
lapusneanul  •  12 Februarie 2019, 19:59
Postat de 1745flo pe 12 Februarie 2019, 18:12

Halep sa decida atunci si bugetul tarii in locul psd!

au aparut frustratii dinamovisti....cred ca abia asteptati sa piarda primul meci...deocamdata ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează