SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Simona Halep a explicat pentru site-ul WTA cum a trăit ultimele zile: „Cupa Fed e pe aceeași treaptă cu turneele de Mare Șlem”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2019 11:51

Simona Halep (3 WTA / 27 de ani) a explicat reacția fabuloasă avută la ultimul punct al meciului dintre Cehia și România de la Fed Cup, scor 2-3.

Fostul lider mondial a sărit pur și simplu peste reclamele de pe margine în teren, după setul trei câștigat de perechea Irina Begu - Monica Niculescu, iar reacția Simonei a făcut înconjurul lumii.

"Fetele și căpitanul mi-au arătat filmulețul cu reacția mea de la final. A fost amuzant, apoi m-am gândit, nu a fost nimic regizat, ci natural. Sunt bucuroasă că fetele au câștigat meciul de dublu, care a fost unul dificil", a declarat Halep.

simona halep
Simona Halep imediat după punctul de final câștigat de România // Captură TV Digi Sport

Simona a continuat și a vorbit despre ce a simțit după victorie: "Încă sunt sub imperiul emoțiilor pe care le-am trăit în weekend și este minunat. Înseamnă mult că ne-am calificat în semifinale. Sunt emoții diferite la Fed Cup.

Trăiesc și muncesc pentru a avea rezultate în turneele de Mare Șlem, cele mai importante din sportul nostru, dar pentru mine Cupa Fed e pe aceeași treaptă cu ele și câștigarea competiției pe echipe e la fel de importantă ca și un Grand Slam.

Nu joc pentru mine, ci pentru echipă. Dau tot ce am pentru că simt energia pozitivă care vine de la echipa mea. Mă face mai puternică pe teren și îmi mărește dorința de a câștiga".

"Suntem dintr-o țară mică și nu avem un sistem mare în spate, dar sperăm ca rezultatele noastre să inspire noile generații. Să facă lucruri mari în viața lor și să creadă că visele pot deveni realitate într-o zi" Simona Halep

Simona se află în aceste zile la Doha, unde va participa la turneul care a început luni: "Am câștigat acest turneu acum multă vreme, dar îmi plac condițiile de aici. Anul trecut am ajuns până în semifinale. Am amintiri minunate și simt o energie pozitivă de fiecare dată când vin la Doha".

Românca va evolua direct în turul secund, urmând să o întâlnească miercuri pe învingătoarea partidei Caroline Garcia (19 WTA) - Lesia Tsurenko (24 WTA), duel care are loc azi. 

"Mereu l-am admirat pe David Goffin pentru că îmi place jocul lui, felul în care se mișcă pe teren. Am avut doar o săptămână de pregătire cu noul antrenor, deci nu prea există schimbări. E o persoană bună și abia aștept să văd cum crește colaborarea noastră" 

"Marți dimineață am mâncat Nutella pe pâine, pentru că am pierdut două kilograme în weekend și trebuie să le pun la loc" Simona Halep

Citește și:

FED CUP / Jucăm semifinala în România? „Știm foarte bine ce s-ar întâmpla dacă am evolua în Franța”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
merace
merace  •  12 Februarie 2019, 14:47

Garcia s-a retras, joaca Arruabarena cu Tsurenko, chiar acum.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează