SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep, amintiri HORROR de la Australian Open: "Am fost la spital pentru că tremuram toată! Mama a zis să spun stop"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 07 ianuarie 2019 15:59

The Guardian a realizat un material amplu dedicat Simonei Halep, înainte de startul noului sezon, pe care liderul WTA îl va începe pe 9 ianuarie, la Sydney.

Jurnalistul Donald McRae a petrecut o zi la București alături de Simona Halep, iar românca a vorbit despre cariera ei, despre ce a însemnat triumful de la Roland Garros și despre planurile pe care le are pentru perioada următoare.

"Până acum, tot ce am făcut a fost pentru tenis. Nu a contat nimic altceva și de aceea am suferit. Acum nu mai e presiune. Mă simt mai bine. Dacă nu câștigam Roland Garros, nu aș fi fost la fel de relaxată. Mi s-a luat o greutate mare de pe umeri. M-am dedicat 100% tenisului timp de mulți ani.

Acum am început să mă bucur mai mult de viață! Ies în oraș, îmi fac prieteni și sunt mai deschisă. Înainte să câștig Roland Garros eram mai concentrată. Să câștig a fost cel mai bun lucru! Am plâns pentru că a fost ceva incredibil. Tot ce am visat a devenit realitate. Toți cei pe care îi iubesc erau acolo când am ridicat trofeul. A fost cel mai bun moment pe care l-am avut. Poate că râmâne cel mai bun. Dar să vedem ce va fi. Poate în viitor voi avea mai multe", a declarat Simona Halep pentru The Guardian.

"Nu mă așteptam ca Sloane Stephens să joace așa bine pe zgură. Am zis că trebuie să încerc ceva nou, să fiu mai agresivă. Am avut încredere că voi reuși" Simona Halep

"După AO, mama a zis că în locul meu ar spune stop" 

Simona Halep a vorbit și despre turneul din 2018 de la Australian Open, unde a pierdut finala contra danezei Caroline Wozniacki, și despre meciurile dure pe care le-a avut de-a lungul turneului.

"Nu am jucat în viața mea un turneu așa de dificil. Sper să nu o mai fac niciodată. A fost un dezastru. Mama s-a speriat și a spus să nu mai fac asta niciodată pentru că a fost prea mult. A fost un avertisment. În semifinala cu Angelique Kerber am simțit că fiecare punct era un raliu de 20 de schimburi. Ea este o mare luptătoare. Sunt mândră de acel turneu.

Nu a fost o mare supărare că am pierdut contra lui Caroline Wozniacki în finală. Am dat totul. Dar nu mai aveam energie la final.

După finală, am terminat conferință de presă la 10 noaptea și m-au dus la testul antidoping. Am plecat la 2 dimineață pentru că nu am putut urina. Eram deshidratată. Mi-au luat sânge. La hotel am început să tremur toată și am fost dusă la spital. Mama s-a speriat și mi-a zis că dacă ar fi în locul meu, ar spune stop și s-ar bucura de viață. Am avut 3 luni foarte grele. Eram extenuată și nu mă puteam recupera total", a adăugat Simona Halep.

"Trebuie să experiementez și de aceea voi fi singură 4 luni, fără antrenor. Vreau să fiu relaxată. Am avut multe presiune anul trecut, de la oamenii din România și de la cei din jurul meu. Toți vorbeau despre câștigarea unui turneu de Grand Slam" Simona Halep

Citește și:

Simona Halep a pierdut teren în fața lui Kerber » Clasamentul WTA + Calcule: cum poate pierde românca locul 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
10158015813299128
Victor Ionescu  •  08 Ianuarie 2019, 23:43

Ce link-bait de *** :D

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10204444699616941
Ion Ionescu  •  08 Ianuarie 2019, 16:12
Postat de bazinga pe 07 Ianuarie 2019, 20:52

The show is over!Sa ne pregatim pentru declinul Halepei!Este inevitabil!Toata atitudinea ei emana resemnare,oboseala,lehamite fata de tenis!A facut plinul,nu mai are nicio motivatie,s-a terminat comedia!

Iar atitudinea ta demonstreaza ura, frustrare si probleme mintale...plus o lipsa acuta de bani! Dupa 5 ani in top 10 (ca sa nu zic in top 5, ca lipsesc doar cateva saptamani), dupa 63 de saptamani minim pe locul 1, RG si alte numeroase turnee castigate, aproape 30 de milioane in cont... i-o mai fi scazut nitel "motivatia"...sau nu! Vezi-ti de saracia ta si nu mai comenta aiurea, OK?

tataika
tataika  •  08 Ianuarie 2019, 15:04
Postat de Aurelia Sirbu pe 07 Ianuarie 2019, 22:32

Joaca tenis si, cel putin deocamdata, cu bune rezultate. Nu participa la concursuri de frumusete. Nu are nevoie de poze artistice pe malul apei ca sa cistige un meci. Uite citeva fete care nu-s prea sigure de ce au de facut (tenis sau modeling) - Ana Kournikova (nici un titlu la simplu, desi ajunsa pe locul 8, in opt ani de pro), Eugénie Bouchard (care bildiciie pe undeva pe locurile de la 70 incolo) sau, mai de la noi din sat, Sorana Cirstea, Ana Bogdan. De ce nu se inflameaza nimeni de nasul lui Nole sau de chelia lui Nadal? Ca si ei ar putea corecta asta chirurgical... Hai sa vorbim sa ne aflam in treaba. De ce nu va legati de performante strict sportive? De imperfectiunile unei lovituri, de serviciu, de deplasarea in teren etc.? Ah, uitasem, pentru ca habar n-aveti cum ar trebui sa fie - si nu este o critica, ci doar realitatea: nici eu nu am habar si asta nu ma impiedica sa-i urmaresc meciurile cu placere cind cistiga si cu stringere de inima cind nu. Dar de-aici pina la o insulta ca un adolescent in criza hormonala...

N-ai cu cine sa dialoghezi...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează