SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

SIMONA HALEP - ARYNA SABALENKA // Adversar periculos în semifinala de la Cincinnati: a făcut 4 victime de top în turneu » Salt impresionant în clasament

Aryna Sabalenka // FOTO: Reuters
Aryna Sabalenka // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 august 2018 04:04

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) s-a calificat în această dimineață în sferturile turneului Premier 5 de la Cincinnati după victoria în minimum de seturi reușită în fața ucrainencei Lesia Tsurenko, 29 de ani, 44 WTA, scor 6-4, 6-1, după o oră și 15 minute de joc. 

  • Liderul mondial va juca în semifinale, în această seară, nu înainte de ora 23:00, cu bielorusa Aryna Sabalenka (20 de ani, 34 WTA), cea care a învins-o în sferturi pe americanca Madison Keys, 13 WTA), scor 6-3, 6-4. Duelul va fi în direct la TV Digi Sport 2 și liveTEXT pe GSP.ro. 
  • În cealaltă semifinală se întâlnesc Petra Kvitova (6 WTA) și Kiki Bertens (17 WTA). 

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în ianuarie 2018, când Halep a câștigat un meci fără istoric, 6-2, 6-2, în sferturile de la Shenzen, turneu pe care Simona avea să-l câștige.

Multe s-au schimbat însă de atunci, iar evoluția bielorusei din 2018 confirmă pronosticurile specialiștilor: Sabalenka e un star în devenire și se anunță una dintre jucătoarele de top ale anilor următori. 

De pe 548 în TOP 40

Sabalenka a impresionat pentru prima oară în 2016, când, la doar 18 ani, a reușit un salt impresionant în clasament: de pe locul 548 până pe 155. În 2017, Sabalenka a confirmat și a ajuns până pe locul 73.

Bielorusa nu s-a oprit însă aici. A devenit din ce în ce mai puternică în 2018, reușind să atingă cea mai bună clasare a carierei, locul 32, și să joace două finale, ambele pierdute: la Lugano, în fața lui Elise Mertens, și la Eastbourne, în fața Carolinei Wozniacki.

Forma Arynei Sabalenka e una de vârf la Cincinnati. A ajuns în semifinale după ce a învins 4 jucătoare importante: Johanna Konta (39 WTA), Karolina Pliskova (8 WTA), Caroline Garcia (5 WTA) și Madison Keys (13 WTA). 

ÎNDRĂGOSTITĂ IREMEDIABIL DE TENIS

"Într-o zi, tatăl meu mă ducea undeva cu mașina, iar pe drum a văzut niște terenuri de tenis. M-a dus acolo, mie mi-a plăcut și asta a fost. Așa am început. Iubesc tenisul, iubesc să fiu pe teren", declara recent Sabalenka într-un interviu acordat la finalul lui 2017 site-ului firstpost.com.

"Cred că toate loviturile mele pot fi puternice, dar lovitura de serviciu o simt cel mai bine. Trebuie să-mi îmbunătățesc fiecare lovitură în parte, dar vreau să lucrez și la deplasarea în teren, e foarte importantă. Scopul meu e să-mi îmbunătățesc jocul. Nu urmăresc punctele sau clasamentul, victoriile sunt tot ceea ce contează", a mai spus bielorusa, care a mărturisit și cum lucrează cu antrenorul său înainte de fiecare meci: "Antrenorul meu urmărește meciurile fiecărei oponente, iar apoi îmi spune exact ce trebuie să fac, cum trebuie să joc împotriva viitoarei adversare".

Posesoare a unui forehand de temut și a unui serviciu exploziv, susținut și de înălțimea sa, 1.82 m, extrem de talentată și determinată, Sabalenka se anunță a fi un test extrem de incomod pentru Simona Halep în semifinala de la Cincinnati. 

Vezi și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
347655969058390
Ion Popescu  •  18 August 2018, 17:05

Un meci ff greu. Aryna a progresat enorm. Are 20 de ani, 1,82 m. inaltime si lupta pe baricade pana la ultima suflare (caracteristic rusilor albi/Minsk). Dar Simona este mai inteligenta, mai rapida, mai experimentata. Succes Simona !

10155633308976552
Cornel Perju  •  18 August 2018, 16:57

daca Simona va juca cu Sabalenka cum a facut-o cu Tsurenko dupa 4-1, o bate rau. Sabalenka loveste foarte puternic cu forehandul cand mingea este lovita plat de adeversara. Simona trebuie sa aiba aceeasi tactica ca si in meciul de ieri. Mingi mai inalte cu foarte mult top spin alternate cu mingi mai joase si mai puternice. Deocamdata Sabalenka nu se deplaseaza foarte bine in teren iar backhandul este vulnerabilitatea ei deci Simona are ce sa exploateze

cris4co
cris4co  •  18 August 2018, 12:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează