SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP - BIANCA ANDREESCU

SIMONA HALEP - BIANCA ANDREESCU // Simona explică momentul care a schimbat meciul: „M-am concentrat doar pe mine. Nu m-am gândit la rezultat”

Articol de GSP - Publicat luni, 28 octombrie 2019 19:15

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) a învins-o pe Bianca Andreescu (19 ani, 4 WTA) 3-6, 7-6(6), 6-3, în grupele Turneului Campioanelor.

  • Simona Halep va juca miercuri, cu Elina Svitolina, de la 12:30

La conferința de presă de după meci, Simona Halep a lăudat prestația avută de Bianca Andreescu și explicat secretul din spatele succesului dramatic. 

„A fost un meci grozav de ambele părți, după părerea mea. Ea a avut rezultate bune anul acesta. Câștigând atâtea turnee, a căpătat multă încredere. Nu o urmărisem live până acum, doar la TV. Nu sunt mare fan al vizionării tenisului în timpul meu liber. Am observat că se deplasează bine, lovește puternic și returnează bine. E o jucătoare de forță!  

Mă așteptam la un meci foarte dur. Sunt mândră că am putut să lupt așa cum am făcut-o pentru în ultima lună m-am antrenat mai puțin din cauza spatelui. Pare însă că încă sunt acolo. A fost o provocare, fiindcă ea e mai tânără cu 10 ani. A fost o bătălie bună și sunt fericită pentru victorie. 

Am crezut înainte de meci că am o șansă, chiar dacă vin după o pauză lungă. Știu că dacă picioarele mele sunt puternice pe teren, pot face orice. În ultimele patru zile m-am simțit excelent aici. Sunt bucuroasă și că s-a întors Darren. Mi-a dat și el un pic de putere în plus.

În setul al doilea, chiar dacă ea conducea, m-am gândit că eu sunt mai puternică mintal. Au fost unele schimburi lungi pe care le-am câștigat. Apoi nu m-am mai gândit la rezultat, m-am concentrat doar pe mine. Aveam în cap ce trebuie să joc contra ei pentru a ieși bine”, a declarat Simona Halep la conferința de presă de la Shenzen.

„La mingea de meci salvată, am fost agresivă cu reverul în lung de linie, dacă îmi amintesc bine. Nu m-am gândit că pot pierde meciul”
 Simona Halep

Cum arată grupele 

CLASAMENT GRUPA ROȘIE 

JucătoareMeciuriSeturiPuncte
1. Ashleigh Barty12-11
2. Naomi Osaka12-11
3. Belinda Bencic11-20
4. Petra Kvitova11-20

 

 CLASAMENT GRUPA MOV

JucătoareMeciuriSeturiPuncte
1. Elina Svitolina12-01
2. Simona Halep12-11
3. Bianca Andreescu11-20
4. Karolina Pliskova10-20

 

Vezi și:

SIMONA HALEP - BIANCA ANDREESCU // Reacția Nadiei Comăneci după meci: „Echipa Ca-lep s-a întors!”

Bianca Andreescu acuză o accidentare: „Spatele mă doare al naibii” +„Am privit-o ca pe un model pe Simona” 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
catalynn
catalynn  •  29 Octombrie 2019, 00:29
Postat de Szasz Andrei pe 28 Octombrie 2019, 19:49

Intr-adevar un meci cum si-a dorit toata lumea, dramatic, in 3 seturi, cu rasturnari de situatie. Putem spune ca a fost ca un "meci al secolului" intre 2 romance, la cel mai inalt nivel. Dorim sa le revedem in finala ! Au dat tot ce au avut mai bun, chiar si sange (Bianca) pentru a castiga. Daca le-am revedea in finala Australian Open in ianuarie, nu ar fi o surpriza, ci o confirmare a valorii lor !

Corect, un meci superb intre "romancele" fiecaruia. :-))) Sper sa le revad pe ambele in Finala si sa castige cea mai buna in ziua aia, ca valoare e clar ca ambele sunt ca si in clasamentul WTA, foarte aproape, cu avantaj Bianca care are toata cariera inainte iar Simona desi are experienta de partea ei, pe de alta parte momentul in care va atarna racheta in cui nu e chiar foarte departe. Nu, nu pt ca se va marita si ii face lui Stere nepoti, ci pur si simplu pt ca tenisul ei bazat pe o mobiliate extraordinara nu mai merge dupa 29-30 de ani (vezi Kerber sau Wozni). Succes ambelor in continuare si hai cu "Finala Romaneasca"!!! :-))))

10220541705351232
Rares Claudiu Claudiu  •  28 Octombrie 2019, 22:35
Postat de valyomanyd pe 28 Octombrie 2019, 21:19

A avut dreptate Kerber, e regina dramelor...

Bianca,e asa de increzuta ca nici nu isi vede nasu! Kerber a zis adevaru despre ea,regina dramelor...a uitat de unde a plecat,ma bucur pentru Simona,a muncit din greu meciu de azi! Felicitari!!!

103646974390573
Jean Desaintgermain  •  28 Octombrie 2019, 21:40

Fara D.C. Pierdea In 2 Seturi . Si La G.C. Nu Au Voie Antrenori Pt. Sfaturi . La W. Sau Aliniat Planetele Pt . S.H. Dar A Meritat Ca Prea A Pierdut Finale De G.C. ; Cea Mai Dureroasa A Fost Cu "Actrita" Maria S.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează