SPORTURI  »  TENIS  »  WTA TORONTO

VIDEO Simona Halep, de neatins la Toronto! O bate pentru a 4-a oară pe Gauff și se califică în semifinale

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) se duelează ACUM cu senzația Coco Gauff (18 ani, 11 WTA) în sferturile de finală ale turneului de 1.000 de puncte de la Toronto. Partida a început la ora 20:06 liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Digi Sport 2.
Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) se duelează ACUM cu senzația Coco Gauff (18 ani, 11 WTA) în sferturile de finală ale turneului de 1.000 de puncte de la Toronto. Partida a început la ora 20:06 liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Digi Sport 2.

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 august 2022 21:57 / Actualizat vineri, 12 august 2022 23:54

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a învins-o pe Coco Gauff (18 ani, 11 WTA), scor 6-4, 7-6 (2), și s-a calificat în semifinalele turneului de 1.000 de puncte de la Toronto.

  • Halep va juca în semifinale cu americanca Jessica Pegula (7 WTA)

Cori Gauff, marea speranță a tenisului american, nu a depășit complexul din fața Simonei. A pierdut al patrulea meci din tot atâtea jucate, fără să câștige vreun set. 

Astăzi, Halep a avut emoții mai mari decât în precedentele dispute. Debutul a fost de partea româncei. A citit rapid jocul adversarei, a început să deschidă unghiurile și a semănat neîncrederea în dreapta americancei.

Simona Halep, în semifinale la Toronto

Serviciul românei a fost din nou la cote ridicate, în ciuda celor 5 duble greșeli comise în actul inaugural. A compensat printr-un frecvență decentă, prima minge pusă în teren în 61% din rânduri, și 73% puncte câștigate cu primul serviciu. La finalul a 45 de minute de joc, Simo închidea setul, scor 6-4.

Nimic nu s-a schimbat după reluare. Gauff a încercat să pluseze la capitolul agresivitate, dar s-a ales doar cu alte erori neforțate.

21-21a fost raportul loviturilor câștigătoare. Halep a avut un joc mai îngrjit, 30 de erori neforțate, față de 38 ale adversarei.

Simona Halep - Coco Gauff, set intens la Toronto

Deși totul curgea în favoarea ei, perfecționista Simona a avut mai multe răbufniri nervoase. Încurajată puternic din lojă, inclusiv de Patrick Mouratoglou, a servit pentru meci, la scorul de 5-3, dar Gauff s-a agățat de fiecare lovitură. A fost nevoie de un tie-break palpitant pentru a-și asigura victoria.

Simona se califică în semifinalele Rogers Cup și este la doi pași de al treilea trofeu pe tărâm canadian, după cele din 2016 și 2018.

133.400 $și 350 de puncte și-a asigurat Halep odată cu accederea în semifinalele de la Toronto

FINAL » Simona Halep - Coco Gauff 6-4, 7-6(-2)

Set și meci Halep!
6-6, Break Gauff: Setul secund va fi decis în tie-break.
6-5, Break Halep: Simona a depășit momentul complicat. A lovit lungă, la limita terenului, și a forțat greșelile adversarei.
5-5, Break Gauff: Meciul capătă accente dramatice. Raliurile sunt lungi, nicio jucătoare nu mai riscă nimic.
5-4, Game Gauff: Simona va servi pentru meci!
5-3, Break Halep: Cel mai disputat game al înfruntării îi revine Simonei. Gauff a luptat eroic la fileu, dar românca găsește un passing de excepție.

4-3, Game Gauff: Jocul americancei este mai sigur în aceste momente. Urcă la fileu și amortizează perfect un voleu. 
4-2, Break Gauff: Coco închide cu un forehand exploziv în lung de linie. 
4-1, Break Halep: Gauff încearcă să varieze jocul, încearcă lovituri de slice, dar Simona are răspuns de fiecare dată. 
3-1, Break Gauff: Raliul decisiv a fost încântător. Coco a fost în control, dar Simona a scos mingi imposibile. În cele din urmă, ajutată și de fileu, americanca a avut câștig de cauză.
3-0, Break Halep: Deși câștigă punct după punct, Simona este nervoasă. Se lovește peste coapse în mod repetat și strigă spre tribune. 
2-0, Game Halep: Gauff continuă să trimită afară mingi simple. Simona, fără să forțeze, se desprinde. 
1-0, Break Halep: Simona este de neclintit și în debutul setului secund. Gauff comite tot mai mult greșeli. 
A început setul secund! 

6-4, Game și set Halep: Dubla campioană de Grand Slam închide cu un as. Primul act a durat 45 de minute. 
5-4, Game Gauff: Simona ajunge la 30-30, apoi „scapă” două lovituri de dreapta mult afară.
5-3, Game Halep: Simona salvează două mingi de break și se apropie de adjudecarea actului inaugural. 
4-3, Game Gauff: Coco variază inteligent loviturile, trimite mingi înalte și o incomodează pe Simona. 
4-2, Game Halep: Simona comite două duble greșeli, apoi revine în stil de mare campioană. Trimite un as, apoi un passing de backhand în cross direct câștigător.
3-2, Break Halep: Simona domină raliurile lungi. Gauff forțează, încercând să penetreze defensiva româncei.
2-2, Game Halep: Simona este salvată de serviciu. Gauff rezistă bine, iar raliurile devin tot mai intense. 
1-2, Game Gauff: Sportiva din Statele Unite ale Americii servește foarte bine. Halep returnează din poziții incomode. 
1-1, Break Gauff: Coco răspunde cu agresivitate și egalează.

1-0, Break Halep: Simona începe excelent. Gauff nu pune prima minge în teren, iar dreapta româncei deschide inteligent unghiurile. 

A început partida! Coco Gauff servește prima. 

VIDEO Ion Țiriac îi dă un sfat vital Simonei Halep: „Să-și îngrijească fizicul, de acolo i se trage tot”

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Simona Halep, victorie muncită cu Jil Teichmann la Toronto! Urmează un meci-șoc în sferturi

Simona Halep, prima reacție după calificarea în „sferturi” la Toronto » Ce a deranjat-o în timpul meciului și ce îi transmite următoarei adversare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
zorrozabal
zorrozabal  •  13 August 2022, 12:14
Postat de 267890 pe 12 August 2022, 12:57

Halep vine după 3 meciuri de antrenament pe când Gauf a avut meciuri epuizante. Intotdeaun Halep a avut un astfel de parcurs. In plus Halep vine cu un tupeu fără limite pe când Gauf este o fire emotiva. Daca ar fi sa punem la socoteală aspectele tehnice, Halep nici nu ar trebui sa intre pe teren ...insă in cazul lui Halep aspectele tehnice nu conteaza. In concluzie, cred ca țurca practicată de Halep va face incă o victimă.

Gauff oricum nu conta in fața Simonei-care iata,nu i-a cedat nici macar un set in patru meciuri!Oare ce ințelegi tu prin „aspectele tehnice”(asta daca se poate cere sa raționeze unuia cu idei preconcepute ca tine)?!Ca e vulnerabila la „scurte”?!Și ma rog,Ons Jaber-maestra scurtelor-ce mare jucatoare o fi?!Alde Sviatek-niște cai de doi metri-care iși câștiga meciurile din servicii bubuitoare?!Simona imprima un ritm sufocant jocului,mișcându-se in teren ca argintul viu!Ori,a stapani jocul„in regim de viteza”nu cumva inseamna PERFECȚIUNE?!

freddy
freddy  •  13 August 2022, 10:39
Postat de catalynn pe 13 August 2022, 00:23

Sa dea D-zeu sa fie cum spui, mie însă mi se pare cam pufoasa și in ultima vreme bustul parca începe sa ii revină la volumul de odinioară, prin urmare nu știu ce exerciții face dar sunt sigur ca multe tinere cu “platfus” ar fi interesate sa le încerce … :-)))

Bravo ma. S a maritat. Are parte constant de sot. E firesc. Plus ca nu mai are 21 de ani imediat dupa ce le a micsorat. Nu o vad totusi prea departe fata de acum 1 an. Tot cu izbucniri, tot cu tipete, rachete lovite. Nu inteleg. Are bani, are calitate, experienta, are tot ce-i trebuie. Totul e incrancenare sau momentele alea stupide cand efectiv renunta. Probabil asa e ca persoana. Colerica. Agitata. Nu stim. Oricum, Simona ramane nr 1 in tenisul feminin din Romania si a intrat in istorie. Sa joace cu bucurie. Asta as vrea sa vad.

Trandafir
Trandafir  •  13 August 2022, 08:59

Azi au inceput intrecerile de la Cincinnati. Begu joaca azi in calificari. Halep si Cirstea sunt pe tabloul principal. Un program ff greu pentru Halep. Duminica semifinale si finala la Toronto. Marti meci la Cincinnati !

Vezi toate comentariile (32)
Comentează