SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

SIMONA HALEP - CORI GAUFF // Roger Federer vrea schimbarea regulamentului după prestația lui Gauff la Wimbledon: „E o discuție care trebuie purtată”

Cori Gauff // FOTO: Guliver/GettyImages
Cori Gauff // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 08 iulie 2019 10:58

Simona Halep (7 WTA, 27 de ani) joacă azi împotriva americancei Cori Gauff (313 WTA, 15 ani) în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Meciul ar urma să înceapă în jurul orei 16:30, dar ora de start depinde de meciul dintre Serena Williams și Carla Suarez Navarro.

Cori Gauff este reprezentată de firma lui Roger Federer, Team8, iar acesta a fost întrebat ce părere are despre regulile de vârstă atât de restrictive.

Înțeleg că nu trebuie să forțăm jucătorii foarte tineri prea mult, dar le-am spus celor de la WTA că trebuie să fie mai permisivi”, a dezvăluit el.

Apoi a continuat: „Mi-a plăcut la nebunie să o urmăresc pe Hingis câștigând și jucând la o vârstă fragedă. E o discuție care trebuie purtată, nu am o soluție perfectă. Înțeleg de ce am ajuns și la această regulă pentru că au existat părinți duri, care și-au împins prea mult fetele spre performanță”.

Conform regulamentelor, americanca de pe locul 313 WTA nu avea cum să intre direct pe tabloul principal de la Wimbledon, pentru că la vârsta sa nu are voie să joace decât 10 turnee profesioniste.

Pentru că a câștigat în 2017 un turneu de Mare Șlem la juniori, Roland Garros, ea a primit și dreptul unui wild card în calificările de la All England Club. Astfel, după trei meciuri câștigate la Roehampton, a ajuns pe grila cu 128 de poziții, devenind, la 15 ani și 122 de zile, cea mai tânără jucătoare care s-a calificat pe tabloul principal la Wimbledon în Era Open.

Citește și:

SPECIAL GSP Halep, ciocniri tot mai dese cu valul de adolescente din WTA + 15 superjucătoare care au uimit tenisul la vârste fragede

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
unu_de_pe_net
unu_de_pe_net  •  08 Iulie 2019, 12:35

Pai, atunci, Federer ar trebui sa propuna ca jucatorii trecuti de 35 de ani sa joace ei maxim 10 turnee, ca sa faca loc si mai mult pentru tineri! xD xD xD

Vezi toate comentariile (1)
Comentează