SPORTURI  »  TENIS  »  WTA WUHAN

SIMONA HALEP - DOMINIKA CIBULKOVA // EXCLUSIV Cristian Tudor Popescu, "la cald" după eșec: "Practic, azi n-a fost pe teren! Pe mine altceva mă îngrijorează mai mult"

Articol de - Publicat marti, 25 septembrie 2018 19:45

Simona Halep, locul 1 WTA, a fost eliminată de Dominika Cibulkova, locul 31 WTA, în turul II al turneului de la Wuhan, China, scor 0-6, 5-7. (Detalii AICI)

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit pentru GSP.RO despre eșecul Simonei Halep și s-a declarat îngrijorat de atitudinea psihică arătată de liderul WTA. 

- Domnule Popescu, cu ce impresii ați rămas după această înfrângere prematură?
- Simona a fost în mod clar afectată, atât fizic, cât și psihic. Cele două sunt legate. A intrat pe teren fără încredere în fizicul ei. A spus că la antrenament a avut probleme cu spatele, iar acum am văzut că au apărut probleme și cu coapsa stângă. Din pricina acestei nesiguranțe, a pierdut primul set în mod absolut clar. A luat 8 puncte cred în tot setul. Practic, nu a existat pe teren!

Nu e un meci relevant pentru Simona. Ea a încercat în setul doi să ofere totuși ceva. E numărul 1 mondial și au venit fanii să o vadă, chiar și la miezul nopții la Wuhan. A încercat să facă ceva. A reușit în setul doi. A ajuns la 4-2, de la 0-2, dar chiar și atunci nu o vedeam că s-a declanșat în ea acea furie, acea adrenalină care să o ducă spre întoarcerea meciului. Nu a reușit să se mobilizeze, să se cupleze.

- Care a fost cea mai mare problemă a Simonei în acest meci?
- Cel mai mult m-a îngrijorat atitudinea ei psihică. A luptat, dar fără încredere și convingere. Pare că nu se bazează pe fizicul ei. Asta e mai grav decât a avea o întindere sau dureri musculare. E mai grav când nu ai încredere în corpul tău. Nu știm exact ce o deranjează. La un moment dat își ducea mâna la spate, după aceea a acuzat probleme la coapsa stângă. A avut momente în care deplasarea a fost aproape de ceea ce știm. Dar nu a reușit să mențină acest nivel. Probabil e o durere intermitentă, o jenă care apare și dispare, dar care erodează psihicul. Nu are încredere în picioare, deplasare și explozie.

- Era meciul altfel dacă Darren Cahill era alături de Simona?
-  Nu! Darren nu avea ce să facă aici. Simona e capabilă să se mobilizeze singură. A făcut-o de multe ori. A avut azi o stare de slăbiciune și nesiguranță. Poate trece peste, dacă depășește problema fizică și are încredere din nou în corpul ei.

- Cum vi s-a părut jocul pe care l-a avut Dominika Cibulkova?
- Simona a avut în față o adversară care nu iartă. Poate că dacă nu era Dominika Cibulkova, ci o adversară mai pacifistă, Simona poate mai lungea meciul. Poate-l ducea în trei seturi și câștiga. Dar Cibulkova este o jucătoare care atacă mereu. Chiar dacă are momente de joc mai slabe, când greșește, ea menține această atitudine agresivă. E remarcabil că slovaca a rămas agresivă în fața unei adversare aflate în dificultate, mai ales că era numărul 1 mondial. Asta te deranjează psihic. Nu îți mai vine să dai atât de tare în adversară. Se întâmplă chiar și la acest nivel. Cibulkova și-a văzut de jocul ei și rezultatul a fost cel logic.

Citește și: Andrei Pavel a explicat de ce a încetat colaborarea cu Simona Halep: "Am rămas prieteni" 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
betman99
betman99  •  26 Septembrie 2018, 10:27
Postat de pe 26 Septembrie 2018, 08:38

Pe mine mă îngrijorează că CTP vorbeşte mereu numai prostii ! Şi în sport, dar mai ales în politică. Fă un bine ţării, pe care zici că o iubeşti, şi TACI DIN GURĂ MĂI CTP !

Livache, tu esti bre?!

300915673742477
 •  26 Septembrie 2018, 08:38

Pe mine mă îngrijorează că CTP vorbeşte mereu numai prostii ! Şi în sport, dar mai ales în politică. Fă un bine ţării, pe care zici că o iubeşti, şi TACI DIN GURĂ MĂI CTP !

10153755897004409
Ilascu Mircea  •  26 Septembrie 2018, 08:30

Cum le zici tu , "mare maestru" , se vede ca le stii pe toate .

Vezi toate comentariile (18)
Comentează