SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Detaliul ieșit la iveală în cazul Simonei Halep » Cum arată pașaportul biologic al româncei

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2022 09:32 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 10:12

În cazul Simonei Halep pașaportul biologic nu a oferit indicii pentru ca românca să fie testată în mod special la roxadustat în timpul US Open, atunci când i-au fost recoltate probele care au rezultat pozitive

  • CONTEXTSimona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022
  • Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie.

Introdus în tenis în anul 2014, acest pașaport este utilizat de entitățile anti-doping pentru a monitoriza în timp variabilele biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului, mai degrabă decât în încercarea de a detecta substanța sau metoda de dopaj în sine.

Acestea sunt folosite pentru profilul hematologic și pentru profilul steroidic. 

Ruxandra Dragomir, reacție aspră în cazul Simona Halep: „Cine vrea pe piedestal o trișoare e liber să o facă! Nici de Sharapova sau Lance Armstrong nu ne închipuiam”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Ruxandra Dragomir, reacție aspră în cazul Simona Halep: „Cine vrea pe piedestal o trișoare e liber să o facă! Nici de Sharapova sau Lance Armstrong nu ne închipuiam”

Pașaportul biologic al Simonei Halep e curat

Simona Halep avea un astfel de pașaport, așa cum a confirmat pentru Gazeta Sporturilor Gabriela Andreiașu, directorul ANAD. Pentru el e nevoie de cinci testări pe an.

Printre multele supoziții care s-au făcut pe seama cazului Simonei Halep este și cea că ar fi putut apărea modificări ale profilului hematologic și astfel românca să fi fost țintită pentru un test care să releve prezența în sânge a substanței respective.

Gazeta Sporturilor a întrebat-o pe Gabriela Andreiașu dacă așa s-a întâmplat. „Nu a fost cazul Simonei", a venit răspunsul.

Simona Halep, testare inteligentă la US Open

Gazeta Sporturilor a aflat că Simona Halep (31 de ani) a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă în urma unei testări inteligente, pe 29 august 2022, după meciul pierdut în turul I la US Open, 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur (Ucraina, 124 WTA). 

Specialiști consultați de GSP au explicat ce înseamnă testare inteligentă: „Simona era foarte testată și pe toate tipurile de probe biologice, foarte des pe sânge. A fost o testare inteligentă, care se comandă atunci când există informații sau bănuieli, suspiciuni. Sau când este planificat un control la un meci, iar sportivii sunt selectați în funcție de performanțele fizice, de exemplu”.

VIDEO. Dan Petrescu a comentat cazul Simonei Halep: „Sper ca adevărul să iasă la iveală”

Citește și: 

Mouratoglou a citit mesajul lui Cahill pentru Simona Halep și i-a răspuns australianului

O posibilă variantă este de eliminat în cazul Simonei Halep: „Se face fișă și pentru un paracetamol”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
paolo11
paolo11  •  24 Octombrie 2022, 18:42

Dacă pașaportul biometric este curat, atunci testarea inteligenta s-a făcut la pont!

alexsandu6
alexsandu6  •  24 Octombrie 2022, 16:57

Pasaportul e facut de anad romania ? Daca da atunci am foarte mari indoieli ca reflecta realitatea

Domnul
Domnul  •  24 Octombrie 2022, 16:03

Familia Murtoglu(doamna Muratoglu ? ). știe cum a fost blocată cariera lui Halep. Halep a facut greseli de copil prost renunțând la staful ei românesc si dandu-se pe mana unui străin care a lucrat ani si ani cu Serena. Ba cred că era tare fericită, îndrăgostită. Cat infantilism ! NU merita așa-ceva ! Adesea prostia se plătește tare scump, Regret! Imi pare rau pentru ce i s-a întâmplat! ***,***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close