SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

EXCLUSIV Ce a spus Merkel despre Halep pe holurile Parlamentului European: „Mereu mă oprește și mă întreabă”

Simona Halep e favorita Angelei Merkel +37   FOTO
Simona Halep e favorita Angelei Merkel

Articol de - Publicat joi, 04 martie 2021 10:27 / Actualizat joi, 04 martie 2021 11:00

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) e favorita cancelarului Germaniei, Angela Merkel (66 de ani)! Dezvăluirea îi aparține lui George Cosac, fostul președinte al Federației Române de Tenis, prezent astăzi în studioul GSP Live.

Cosac a rememorat un episod petrecut în urmă cu mai mulți ani, în perioada în care Simona Halep nu câștigase încă un trofeu de Mare Șlem. Atunci, fostul ministru de externe al României i-a transmis jucătoarei din Constața că este urmărită frecvent de Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cunoscută drept o mare pasionată a sportului.

VIDEO George Cosac: „Angela Merkel întreabă mereu ce face Simona Halep”

„La un moment dat, când Simona Halep nu câștigase un Grand Slam, cred că făcuse o finală sau ceva de genul acesta, am mers cu ea la ministrul de externe de la acea vreme pentru a obține un pașaport așa cum au toți marii campioni, pentru a circula mai ușor. Atunci, respectivul ministru i-a spus:

«Simona, probabil că toată lumea te-a felicitat, probabil că toți ți-au zis că joci bine, ce echipament, ce rachete, tot felul de nebunii! Eu îți spun un singur lucru: de câte ori merg pe holurile Parlamentului European și mă întâlnesc cu doamna Angela Merkel, mă oprește și mă întreabă de fetița aceea talentată din România care obține performanțe importante». Era favorita cancelarului Germaniei!”, a afirmat Cosac, la GSP Live. 

Sportul e cel mai important vector pentru a crea imaginea unei țări - George Cosac, fost președinte FRT

Angela Merkel este prima femeie cancelar din istoria Germaniei. A fost aleasă în această funcție în 2005, fiind realeasă în 2009, 2013 și 2017. 

7 anide prezență consecutivă în TOP 10 WTA a împlinit Simona Halep în urmă cu mai puțin de o lună, pe 27 ianuarie

FOTO Simona Halep: imagini de colecție din carieră

+33 FOTO

Simona Halep a atins o bornă incredibilă!

  • Simona Halep a ajuns la peste 350 de săptămâni consecutive petrecute între primele 10 cele mai bune jucătoare ale lumii. 
  • Pe 27 ianuarie 2014, Simona Halep a pătruns în TOP 10 WTA. De atunci, sportiva din România nu a mai ieșit din vârful ierarhiei tenisului feminin. 
  • Ceea ce înseamnă că într-un clasament all-time al celor mai lungi perioade petrecute în TOP 10, Halep ocupă acum locul 8.

Simona le-a depășit în ultimul an pe Conchita Martinez (319 săptămâni consecutive, acum locul 10) și Lindsay Davenport (333, locul 9), dar mai are un drum lung de străbătut până a ajunge pe locul 7. Acea poziție este ocupată în prezent de Hana Mandlikova, cu 421 săptămâni. Prima din top, Martina Navratilova, are o longevitate neverosimilă: 1000 de săptămâni!

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Simona Halep nu va participa nici la WTA Dubai! Care e următorul turneu

Simona Halep a atins o bornă incredibilă! Este singura jucătoare activă într-un TOP unic

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
mafa
mafa  •  04 Martie 2021, 19:20

E pe invers Ángela...

853246084756615
Marcel Popa  •  04 Martie 2021, 15:00

Astea sant vrajeli made in Romania.Nemti tin cu nemti nu cu romanii sau cu machedonii.Toata tremura Angela cand joaca Simonica.

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  04 Martie 2021, 11:34

Intr-adevar recordul Navratilovei este de neatins.Sa stai peste 19 ani in Top 10 este ceva fantastic.Nu cred ca va fi batut vreodata!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează