SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

FOTO Simona Halep, victorie-blitz în cel mai așteptat duel al primului tur de la Transylvania Open! Ruse, fără replică

Simona Halep // FOTO: Imago +18   FOTO
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 16:53 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 16:58

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) a învins-o pe Gabriela Ruse (23 de ani, 85 WTA), scor 6-1, 6-2, în primul tur de la Transylvania Open. 

  • Halep va juca în optimi împotriva rusoaicei Varvara Gracheva (21 de ani, 81 WTA), care a trecut de Andrea Petkovic, 6-4, 2-6, 6-4.

Simona Halep nu a părut vulnerabilă nicio clipă în cel mai așteptat duel al turului I de la Transylvania Open. Ruse a început cum era de așteptat, lovind foarte puternic, încercând să nu intre în jocul de regularitate al dublei campioane de Grand Slam. Au apărut însă iminentele erori, multe, în cascadă, iar setul Simona s-a desprins la 5-0, după 23 de minute de joc. 

Simona Halep, victorie zdrobitoare cu Gabriela Ruse 

Game-ul cucerit în finalul actului inaugural i-a dat încredere Gabrielei. A fost mai sigură cu forehand-ul, a condus cu 1-0 și a avut o șansă imensă pe serviciul Simonei. Un voleu ușor, trimis în fileu, i-a pus capac. Au reapărut greșelile neforțate, iar Simona a prestat la un nivel uluitor. S-a deplasat ca în zilele de glorie, a punctat și la capitolul estetic cu o serie de passing-uri impecabile și s-a impus după doar o oră și 13 minute.

FINAL » Simona Halep – Gabriela Ruse 6-1, 6-2

Game, Set și Meci Halep!
5-2, Break Halep: Simona reușește lovituri de generic. Închide un game-maraton cu un passing de pe altă planetă. Ruse nu poate decât să aplaude. 
4-2, Game Halep: Simona își păstrează calmul, continuă cu jocul de metronom și forțează erorile adversarei. 
3-2, Game Ruse: Simona a părut să încerce lucruri noi în acest game. A stat foarte avansată la retur, dar nu a reușit să o surprindă pe Ruse. 
3-1, Game Halep: Ruse pare resemnată. Loviturile capătă tot  mai multă tărie, în tentativa de a scurta raliurile, dar sunt lipsite de precizie. 
2-1, Break Halep: Simona returnează incredibil cu forehand-ul și trece în avantaj și în actul secund.
1-1, Game Halep: Ruse a avut o șansă importantă. La 30-30 a lovit bine cu forehand-ul în cross. Halep a returnat greu mingea, dar Gabriela a ratat un voleu simplu. 
0-1, Game Ruse: Gabriela salvează o minge de break a Simonei, lovind agresiv cu backhand-ul în cross. 

Simona Halep vs. Gabriela Ruse la Transylvania Open. Foto: Raed Krishan
Simona Halep vs. Gabriela Ruse la Transylvania Open. Foto: Raed Krishan
Simona Halep vs. Gabriela Ruse la Transylvania Open. Foto: Raed Krishan
Simona Halep vs. Gabriela Ruse la Transylvania Open. Foto: Raed Krishan
Simona Halep vs. Gabriela Ruse la Transylvania Open. Foto: Raed Krishan
+14 FOTO

Gabriela Ruse a cerut o pauză de vestiar. A început setul secund!

6-1, Game și Set Simona Halep! 
5-1, Game Ruse: Dreapta Gabrielei a fost mai sigură. Loviturile puternice de forehand au obligat-o pe Simona să facă pasul înapoi. 
5-0, Game Halep: Simona continuă să domite autoritar disputa. Gabriel Ruse nu își găsește ritmul, reușește doar lovituri izolate. 
4-0, Break Halep: Simonei îi ies absolut toate loviturile. Backhand-ul în lung de linie produce puncte spectaculoase. Ruse nu are soluție până în acest moment. 
3-0, Game Halep: Simona nu forțează, preferă să trimită mingea în terenul advers și să aștepte erorile lui Ruse. 
2-0, Break Halep: Ruse simte din plin presiunea și comite două duble greșeli. 
1-0, Game Halep: Partida are intensitate încă din debut. Ruse lovește puternic pe retur, dar Simona răspunde cu servicii bine plasate. 

Simona Halep servește prima!

După ce s-au antrenat de multe ori împreună în ultima vreme și chiar au făcut pereche la dublu la Indian Wells, Simona Halep și Gabriela Ruse vor fi adversare în turul 1 al competiției de la Cluj.

Partida este a treia a zilei pe terenul central, după partidele Kalinina – Lena-Friedsam și Krunic – Kontaveit și nu va începe mai devreme de 15:30.

Acesta va fi primul duel direct dintre cele două, în circuitul WTA. Câștigătoarea va juca optimi împotriva rusoaicei Varvara Gracheva (21 de ani, 81 WTA), care a trecut de Andrea Petkovic, 6-4, 2-6, 6-4.

În timp ce Simona Halep încearcă să revină la cea mai bună formă, având probleme din cauza accidentărilor, Ruse traversează cel mai bun sezon al carierei, pe traseul căruia strălucesc câteva repere: primul titlu WTA, cucerit la Hamburg, și finala de la Palermo.

Gabi e o jucătoare foarte bună, de multe ori i-am spus că joacă foarte bine, e solidă, puternică. Anul acesta a confirmat asta, urcând în Top 100, e o performanţă când eşti la început. O să fie un meci bun, sper să mă simt bine fizic, să fiu aptă sută la sută, să dau tot ce am mai bun. Îmi doresc să facem un meci frumos .

Orice adversară este puternică la acest nivel. Cu oricine aş fi jucat ar fi fost greu. E bine că sunt două românce care pot juca împreună şi dacă nu am mai jucat până acum este un început 
– Simona Halep

Programul de azi, 27 octombrie, de la Transylvania Open

  • Anhelina Kalinina - Anna-Lena Friedsam 6-2, 6-2
  • Kichenok / Kostyuk - Danilina / Eikeri 6-0, 5-7, 12-10
  • Alexandra Krunic - Anett Kontaveit 3-6, 5-7
  • Ora 13:00: Begu / Mitu - Anshba / Detiuc (terenul 2)
  • Ora 15:30: Simona Halep – Gabriela Ruse (terenul central)
  • Ora 15:30: Barthel / Friedsam - Bara / Gorgodze (terenul 2)
  • Ora 18:00: Lesia Tsurenko – Anastasia Gasanova (terenul central)
  • Ora 19:30: Jaqueline Cristian - Ajla Tomljanovic (terenul central)

VIDEO Jaqueline Cristian, apariție inedită la Transylvania Open: s-a deghizat în Dracula!

Citește mai multe știri despre Transylvania Open

Emma Răducanu a insistat să vorbească în limba română după prima victorie la Transylvania Open: „Mulțumesc mult, România! Te iubesc!”

„Vreau să progresez pe partea de agresivitate” » Halep, declarații importante despre viitor + participă la un nou turneu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
853246084756615
Marcel Popa  •  27 Octombrie 2021, 17:04

Un turneu de mina a 3 ,lăudați fără mila și în turul 2 sau 3 iese.

valyomanyd
valyomanyd  •  27 Octombrie 2021, 15:54
Postat de Marcel Jeler pe 27 Octombrie 2021, 12:13

HALEP E TERMINATA, CHIAR SI PT ACEST TURNEU....

Stai lin, stim toti , esti de la gazde !

560928364107122
Marcel Jeler  •  27 Octombrie 2021, 12:13

HALEP E TERMINATA, CHIAR SI PT ACEST TURNEU....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează