SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA LA AUSTRALIAN OPEN // Cristian Tudor Popescu prefațează semifinala AO: „Muguruza e poate cel mai greu adversar acum” » Ce spune despre meciul contra lui Kontaveit

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 09:11

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) s-a calificat în semifinalele Australian Open după ce a trecut de Anett Kontaveit (24 de ani, 31 WTA), scor 6-1, 6-1, după 54 de minute de joc. (Detalii AICI)

  • În semifinale, Simona Halep va juca împotriva spanioloaicei Garbine Muguruza (32 WTA, 26 de ani). Meciul va avea loc joi dimineață, în jurul orei 06:30, și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre victoria fantastică a Simonei Halep și a explicat care este marele atuu al româncei în acest moment. 

„Simona a câștigat acest meci în 53 de minute pentru că câștigat fiecare punct. Nu s-a gândit la scor, nu s-a gândit la victoria finală! S-a gândit la fiecare punct jucat și nu la punctul precedent. Asta este starea despre care spuneam că a adus-o în finală în 2018. A avut o adversară care tactic a jucat corect și care a încercat să fie agresivă și să joace în viteză. Dacă ar fi încercat un joc de regularitate cu Simona, nu știu dacă lua și aceste două game-uri. 

Simona este altă clasă decât Kontaveit și de aici victoria zdrobitoare. Importantă mi se pare starea psihică a Simonei. Uită punctul jucat într-o fracțiune de secundă. Intră foarte repede în pregătirea punctului următor”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24. 

+13 FOTO

Cristian Tudor Popescu: „Muguruza e poate cel mai greu adversar în clipa de față” 

Crstian Tudor Popescu a prefațat duelul din semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului și a avertizat-o pe Simona Halep. 

Garbine Muguruza e un adversar foarte greu! Poate cel mai greu în clipa de față din turneu. E o jucătoare cu evoluții sinusoidale, care fie nu joacă nimic, fie e de neoprit. 

Ultima întâlnire dintre Simona Halep și Garbine Muguruza, din câte îmi amintesc, a fost la Roland Garros. Simona a bătut-o într-un meci memorabil. Deci Muguruza are și motivația revanșei. Va fi un meci de mare tensiune, o mare confruntare între aceste jucătoare de mare nivel”, a declarat gazetarul. 

„În interior, Simona are un calm, o liniște! Nu e crispată, nu joacă gândind: acum ori niciodată. Îmi trebuie mai multe cuvinte: absența fricii de a pierde. Este imună la scor și la adversară în acest moment” 
Cristian Tudor Popescu

VIDEO » Interviul Simonei Halep după victoria cu Anett Kontaveit 

Citește și: 

Se anunță arșiță totală în ziua semifinalelor! Cum a răspuns Simona când a fost întrebată de căldură

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
viomarmi22
viomarmi22  •  29 Ianuarie 2020, 11:20

Muguruza în acest moment este mult mai slabă la tenis și labilă psihic decât au fost Jennifer Brady sau Elise Mertens pe care Simona le-a învins fără probleme în două seturi ! Pavlyucenkova a jucat foarte slab, mingi pierdute lamentabil, cu multe duble greșeli impardonabile la acest nivel de sfert de finală ! Ceea ce a jucat rusoaica în meciul cu Muguruza un joc haotic lipsit de orizont o zăpăceau cu bătaia mute jucătoare din a 2-a jumătate a clasamentului WTA ! O să vedem iarăși o execuție în direct, nici nu-mi fac probleme că Muguruza va câștiga vreun set în fața taifunului Halep ! Succes Simona în finala cu Ashleigh Barty singurul adversar adevărat de la AO !!!

valyomanid4
valyomanid4  •  29 Ianuarie 2020, 11:07

Catalyn, il astept ( poate si tu) pe Sandel Chis sa ne spuna cum a pierdut Simona in primul tur ...:))))

stevedoe
stevedoe  •  29 Ianuarie 2020, 10:47

Intotdeauna cel mai important e meciul care urmeaza! Muguruza este singurul (si deci cel mai greu) adversar acum :)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează