SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA // Controversa creată de un jurnalist de la New York Times după meciul Simonei Halep: „E aproape de o înfrângere sigură. Ar trebui să ia în calcul să renunțe?”

Simona Halep // FOTO: Reuters
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 08:48

Ben Rothenberg, jurnalist New York Times și unul dintre cei mai apreciați specialiști în tenis, a lansat o controversă pe Twitter după meciul Simonei Halep.

După ce partida a fost oprită în setul doi, la scorul de 7-5, 5-0 pentru Pliskova, din cauza ploii, Ben Rothenberg a întrebat dacă nu ar fi bine ca în asemenea situații jucătoarea condusă să abandoneze.

„M-am întrebat asta, ipotetic, de multă vreme. O jucătoare este aproape de o înfrângere sigură, condusă cu un set și 5-0, și meciul poate fi amânat pentru o zi din cauza vremii. Ar trebui ca ea să ia în calcul să renunțe la meci?”, a scris Rothenberg.

 

Contrat de fani

După ce a fost contrat de mai mulți fani, unii chiar oferind-o pe Simona Halep drept exemplu, Ben Rothenberg a dat noi detalii.

„Nu spun că era imposibil. Poate avea 2% șanse de câștig. Dar este asta destul ca să justifici faptul că îi pui pe toți să aștepte zile sau ore? Înțeleg mentalitatea de a nu renunța niciodată, dar multe sporturi au metode de a-ți permite sau de a te forța să faci anumite concesii.

Nu spun că ar trebui să renunțe din cauza scorului. Dar dacă meciul riscă să fie amânat pentru câteva ore sau o zi, în condițiile în care ea mai are maximum 2-3% șanse să câștige, este bine ca meciul să rămânâ indecis?”, a adăugat jurnalistul.

Exemplul Simona Halep

În meciul contra chinezoaica Qiang Wang (27 de ani, 18 WTA), din sferturile de la Miami, Simona Halep a avut o revenire spectaculoasă și a câștigat meciul scor 6-4, 7-5. În setul doi, Wang a condus cu 5-1, dar Simona a revenit și s-a impus.

Citește și:

Karolina Pliskova explică victoria contra Simonei Halep: „Cred că putea juca mai bine în setul doi, dar poate era frustrată”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
10155633308976552
Cornel Perju  •  01 Aprilie 2019, 16:49

Echilibrul se datoreaza si faptului ca la ora actuala tenisul feminin chiar este feminin. Navratiloaica se pare ca a fost *** *** care a concurat in tenisul feminine iar Serena al ***. Acum odata cu retragerea *** au si fetele sansa lor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10155633308976552
Cornel Perju  •  01 Aprilie 2019, 16:44
Postat de corvinnus pe 29 Martie 2019, 10:36

La înaltimea pe care o are, este dificil sa aiba un serviciu mai bun.

Nu inaltimea Simonei este problema pentru serva slaba a Simonei ci lipsa antrenamentului. Ciubulkova are 1.60 si serveste mult mai puternic decat Simona

107487296349251
Mihai Ducu  •  29 Martie 2019, 16:12

Tipul joaca sigur la pariuri si de aia umbla cu chestii d-astea....

Vezi toate comentariile (18)
Comentează