SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA 5-7, 1-6 // VIDEO + FOTO Ploaia amplifică „uraganul” Pliskova! Simona Halep e OUT în semifinale la Miami și ratează șansa de a urca pe locul 1

foto: Reuters +9   FOTO
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 07:13

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a fost eliminată de cehoaica Karolina Pliskova (27 de ani, 7 WTA), scor 5-7, 1-6, în semifinalele turneului de la Miami.

  • Karolina Pliskova va juca în ultimul act contra australiencei Ashleigh Barty (11 WTA). Partida e programată sâmbătă.

Startul partidei a fost unul echilibrat. Halep și Pliskova, prietene bune și partenere frecvente de antrenament, și-au câștigat primele două jocuri de serviciu. Românca a preluat inițiativa, a apelat la tot arsenalul de lovituri, iar backhand-ul i-a dat satisfacție și i-a adus primul break. Pliskova a răspuns prompt, apoi ploaia și-a dat în petec.

ploaie +10 FOTO

Păcăleală după picături

Partida a fost reluată după aproape jumătatea de oră de întreupere, de la două mingi de break pentru Halep. Pliskova a comis o dublă greșeală, iar Simona obținea cel mai ușor game din carieră, fără să atingă mingea. Românca a izbutit încă un game solid, s-a desprins la 5-3, apoi a căzut inexplicabil.

Schimbare radicală » Cum a decurs diagolul dintre Daniel Dobre și Halep din finalul primului set

Nici intervenția lui Daniel Dobre nu a putut opri seria de 9 game-uri consecutive ale cehoaicei. La 5-7, 0-5, ploaia a decis să îi mai acorde o șansă Simonei. 

Pliskova nu a fost de acord. A cedat un game, apoi a închis partida pe propriul serviciu, după doar o oră și 13 minute de joc efectiv.

Locul 2 depinde de Pliskova

O victorie în această dimineață i-ar fi garantat Simonei revenirea pe locul 1 în ierarhia WTA. Înfrângerea i-a blocat însă ascensiunea. Acum, Simona depinde de evoluția Karolinei Pliskova în finala de la Miami pentru a afla ce loc o să ocupe luni în clasamentul mondial.

  • Dacă aceasta câștigă trofeul, atunci Simona va rămâne pe 3, fiind depășită de Naomi Osaka și de cehoaică;
  • Dacă Pliskova pierde finala cu Barty, Simona va urca pe locul 2.

Simona Halep - Karolina Pliskova 5-7, 1-6

1-6, Game, set și meci Karolina Pliskova!
1-5, Game Halep:
Simona revine cu succes după pauză. 
0-5, Game Pliskova: Căderea inexplicabilă a Simonei pare fără sfârșit. Ploaia pornește din nou la Miami. Jucătoarele merg la vestiare!
0-4, Break Pliskova:
Erorile din partea Simonei se întețesc. Pliskova e într-o zi de grație, lovește precis, pistonează cu loviturile de forehand și se câștigă puncte extrem de ușoare. 
0-3, Game Pliskova:
Simona nu găsește soluții în fața jocului floamboaiant al cehoaice. Resemnare pare să fi pus stăpânire pe jocului lui Halep, amintind de momentele din setul secund al „sfertului” cu Qiang Wang. Atunci Halep a revenit. 
0-2, Break Pliskova:
Ploaia o salvează pentru moment pe Simona Halep. Arbitrul de scaun întrupe partida.
0-1, Game Pliskova:
Cehoaica e în continuare jucătoarea mai sigură.

Schimbare radicală » Cum a decurs diagolul dintre Daniel Dobre și Halep din finalul primului set

A început setul secund!

5-7, Break și Set Pliskova: Jucătoarea din Cehia se metamorfozează de la 15-40 pentru Halep. Se apără uluitor, slice-urile defensive o pun în mare încurcătură pe Simona. Punctul decisiv este unul norocos.
5-6, Game Pliskova: Cehoaica servește perfect. Halep cere intervenția lui Danie Dobre.
5-5, Break Pliskova:
Simona are o ieșire nervoasă, iar racheta are de suferit. O schimbă la 0-40, ineficient. 
5-4, Game Pliskova:
Halep pierde două schimburi la limită, în care mingea iese milimetric afară. Românca a cerut hawk-eye, dar fără succes. Reluarea a frustrat-o vizibil. Imediat a aruncat o privire tăioasă către staff.
5-3, Game Halep:
Simona își consolidează break-ul. Românca nu pune primul serviciu în teren, dar profită de erorile cehoaicei. 
4-3, Break Halep:
Pauza de 25 de minute a scos-o din ritm pe Pliskova. Cehoaica comite dublă greșeală, iar Halep reușește break-ul fără să atingă mingea. :) 

VIDEO Stere Halep și Daniel Dobre, ridicați în picioare de Simona! Moment senzațional la Miami

stere halep +10 FOTO

3-3, Break Pliskova: Două erori neforțate ale româncei o readuc pe Pliskova în joc. 
3-2, Break Halep:
Simona câștigă la zero pe serviciul adversarei. Punctul devisiv e câștigat cu un backhand caracteristic româncei.
2-2, Game Halep:
Românca salvează două mingi de break, una dintre ele cu un as plasat perfect la teu.

VIDEO Schimbul turneului s-a jucat în semifinale! Raliu COLOSAL cu 24 de lovituri

 1-2, Game Pliskova: Simona comite două greșeli greu de imaginat. Prima, la 15-15, vine după un smash și un voleu plasate greșit. Ultima, cea care a închis jocul, vine cu un forehand banal trimis afară din preajma fileului.

1-1, Game Halep: Cele două jucătoare par în faza de tatonare. Simona își adjudecă game-ul la 15, fără niciun fel de probleme. 
0-1, Game Pliskova
: Simona încearcă să fie agresivă pe serviciul secund al cehoaicei, dar produce două erori neforțate. 

Jucătoarele au ieșit la încălzire! Karolina Pliskova servește prima. 

UPDATE 01:40

Australianca Ashleigh Barty (22 de ani, 11 WTA) a trecut de estona Anett Kontaveit (23 de ani, 19 WTA) scor 6-3, 6-3, și e prima finalistă a turneului de la Miami. Vezi detalii AICI!

Halep și Pliskova joacă în ultimul meci al zilei de pe arena centrală, nu mai devreme de ora 03:00. Partida e programată după semifinala masculină dintre Roger Federer (5 ATP) și Kevin Anderson (7 ATP), al cărui start este programat la ora 01:00.

Simona Halep conduce categoric în meciurile directe. Românca a câștigat șapte dintre cele nouă înfruntări cu Pliskova. Halep domină și pe hard, unde s-a impus de șase ori și a cedat o singură dată, în 2016, la Fed Cup.

Calcule pentru locul 1

Simona Halep a început turneul de la Miami pe locul 3 în clasamentul WTA și îl poate termina ca lider mondial. Asta dacă reușește să obțină și a opta victorie în fața Karolinei Pliskova. O înfrângere va face ca Simona să depindă de rezultatul finalei.

  • Pliskova pierde finala - Halep urcă pe locul 2 în clasamentul care va fi publicat luni de WTA;
  • Pliskova câștigă turneul - Halep va rămâne pe locul 3 WTA, fiind depășită de liderul Naomi Osaka și de Pliskova.

Vezi și: 

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA // Analiza americanilor înaintea semifinalei de la Miami: „Gheață versus foc”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (105)
pittt
pittt  •  29 Martie 2019, 18:49
Postat de rocky2 pe 29 Martie 2019, 18:31

Nu exagera, Monica Seles s-a facut ea americanca cand deja era celebra si multimilionara, nu americanii au rugat-o! Seles are 4 AO, 3 RG si 2 US Open, asa ca nu o compara cu antitalentul dela Trei Papuci, ca e distanta mare de tot!

In primul rand, daca tu crezi ca au facut-o gratis, si ea si Lendl, te inseli amarnic. In al doilea rand nu comparam carierele, fiecare e cu cariera si reusitele ei, comparam situatiile. In al treilea rand ar trebui sa ne spui care sunt reusitele tale internationale care-ti dau dreptul sa o jignesti, de la inaltimea ta. Scuze, nu e nevoie de asa ceva, noi suntem romani, ne permitem.

rocky2
rocky2  •  29 Martie 2019, 18:31
Postat de pittt pe 29 Martie 2019, 13:05

Suntem singura natie din lume care gandeste asa. In trecut SUA a platit bani grei pentru ca Monica Seles (fosta Iugoslavie) si Ivan Lendl (fosta Cehoslovacie) sa reprezinte SUA in turnee. Noi cand ii avem (foarte rar) ii injuram. Ne meritam soarta. Pe noi, romanii, ne chinuie si ne roade succesul altora. Inainte de a-i judeca pe ei e necesar ca fiecare dintre noi sa se priveasca in oglinda si sa judece daca are dreptul asta.

Nu exagera, Monica Seles s-a facut ea americanca cand deja era celebra si multimilionara, nu americanii au rugat-o! Seles are 4 AO, 3 RG si 2 US Open, asa ca nu o compara cu antitalentul dela Trei Papuci, ca e distanta mare de tot!

pittt
pittt  •  29 Martie 2019, 18:31
Postat de adriann_ pe 29 Martie 2019, 18:05

Nu citez eu nepotii ciobanului, i-a citat toata "presa sportiva" :))) Ideea exprimata de respectiva ruda a ciobanului (si a Simonei dar mai indepartata) este insa valabila, minus insultele evident. Fata joaca pentru ea, intr-o competitie strict individuala, fara reprezentativitate la nivel national. A, ca publicul din fiecare tara se identifica mai mult sau mai putini cu anumiti sportivi , asta e altceva. Tine mult de stilul de joc, de performantele si de charisma fiecarui sportiv. Ca sa nu mai vorbim de comportamentul de pe teren si din afara lui. Ori Smona e deficitara la toate aceste capitole, mai putin la performante si castiguri.

Pe asta cu ruda indepartata de unde ati mai scos-o? Pana acum nu m-am obosit sa citesc ceva despre cioban si rudele lui iar acum regret ca mi-am pierdut 2 minute din viata pentru aberatiile alea. Si tocmai asta iti spuneam si eu ca americanii (si nu numai ei) isi recunosc si isi respecta valorile. Noi nu suntem ca ei si ca ceilalti, noi suntem romani. Asta e marea diferenta intre noi si ei. Ca rezultate, parerea mea e ca Simona, prin faptul ca a fost doi ani nr. 1 mondial si int top 5 in ultimii 5 ani e super, ar merita mult mai mult respect, nu stiu ce se mai doreste de la ea.

Vezi toate comentariile (105)
Comentează