SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON. Simona Halep dezvăluie: "Am dureri în tot corpul" » Cum crede că trebuie să joace pentru a câștiga la Wimbledon

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 05 iulie 2018 20:51

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) este în turul III la Wimbledon, după ce a învins-o pe chinezoaica Saisai Zheng (24 de ani, 126 WTA), scor 7-5, 6-0. (Detalii aici).

  • În turul trei, Simona o va întâlni pe Su-Wei Hsieh, din Taiwan, locul 48 WTA. Simona și Hsieh s-au mai duelat o singură dată, în 2013, când jucătoarea noastră a câștigat în trei seturi, scor 6-7, 6-1, 6-2.

"Am revenit de la 3-5, de acolo am început să joc din ce în ce mai bine pentru că m-am calmat, am deschis unghiurile, am mers la fileu și nu am mai ratat atât de mult. Serviciul mi-a funcționat foarte bine. Nu a fost ușor, am simțit presiunea pierderii setului, dar nu m-am panicat și acesta e cel mai bun lucru. Am avut liniștea necesară să joc punct cu punct. Am crezut în puterea mea de a reveni dacă rămân concentrată. A jucat mult slice și a fost greu să găsesc ritmul, mingea nu sărea prea mult. Însă am găsit soluția".

"Pas cu pas, am început să simt jocul pe iarbă mai bine, chiar dacă am dureri în tot corpul din cauza ei, dar încep să mă obișnuiesc cu ele. Cum am mai spus, pe iarbă nu se știe niciodată. Fiecare meci e foarte important și intru de fiecare dată concentrată", a declarat Simona Halep.

"Iarba e de opt"

Liderul mondial a fost rugat să dea note suprafețelor pe care se joacă în circuit în funcție de preferințele sale. "Zgura e zece din zece, apoi hard e de nouă și iarba de opt. Ar fi un eveniment imens dacă aș reuși să câștig și la Wimbledon, dar în acest moment sunt foarte departe.

În opinia mea, e nevoie de un joc mai bun pentru a te impune aici, trebuie să fii mai agresiv, să mergi la fileu mai des. Însă am curajul să cred că poate reușesc să câștig aici, dar nu vreau să mă concentrez pe acest lucru, ci pe fiecare meci în parte. Dacă o să ajung în finală, e clar că va fi o provocare mare pentru mine", a spus Simona Halep.

Importanța următorului meci

Simona Halep a spus din nou că pe iarbă e complicat și că valorile se egalizează. "Chiar dacă au pierdut atâtea favorite, nu înseamnă că eu o să câștig turneul. Fiecare meci e dificil. Eu o să mă concentrez pe ce am de jucat, nu pe adversare și pe ce se întâmplă pe tablou. Următorul tur e foarte important, sigur îmi va fi greu, voi evolua împotriva unei jucătoare foarte talentate. Și mie mi se poate întâmpla să pierd, dar încerc să rămân pozitivă și să joc punct cu punct", a mai spus românca la conferința de presă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
158334234980480
Nelu Ghencea  •  06 Iulie 2018, 10:24

Suna Urat : A dat "Scurte " ! Dar "Lungi" ? Pe Vremea lui Nastase Se Folosea Cuvantul "Stop" ( I-a pus un Stop ) Prefer.

merace
merace  •  06 Iulie 2018, 00:43

Mereu e cineva bun pe traseul catre titlu. Pe traseul Simonei, urmeaza Su-wei Hsieh! HAI SIMONA!

idi53
idi53  •  05 Iulie 2018, 23:06

Ai Muguruza a iesit!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează