SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

SIMONA HALEP - LESIA TSURENKO // Simona e mulțumită, CTP avertizează: „Nu e ce trebuie”

Simona Halep // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 februarie 2019 13:05

Simona Halep, 3 WTA, s-a  calificat astăzi în sferturile de finală ale turneului WTA de la Dubai, după victoria în două seturi reușită în fața Lesiei Tsurenko, 23 WTA, scor 6-3, 7-5. 

Disputa Halep - Tsurenko a fost comentată la final de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care e de părere că Simona e departe de cel mai bun joc al său. 

În contradicție, Halep a spus la finalul jocului de azi că e mulțumită de jocul prestat și că nu resimte oboseală psihică. 

„Meritul Simonei e că s-a comportat ca o profesionistă, 100%. A avut picioare de plumb în acest meci, e în mod evident obosită, a ajuns târziu la unele mingi. Dar e frumoasă determinarea cu care a ales să-și onoreze cartea de vizită, câștigând acest meci.

Tsurenko nu i-a pus probleme, s-a complăcut în multe schimburi lungi de pe fundul terenului, capitol la care nu are cum s-o bată pe Simona.

Acesta nu e totuși jocul care Simona a reușit cele mai bune rezultate ale ei. A fost absent acel joc la care mă refer, unul în care lovește decisiv și riscă mai mult. Simona nu poate nici fizic, nici psihic, să recurgă acum la acel joc”, a spus CTP, la TV Digi Sport. 

...despre un posibil duel cu Aryna Sabalenka: „Ar fi greu cu Sabalenka, care va risca, va lovi agresiv și nu va juca la fel cum a făcut-o azi Lesia Tsurenko. Sunt convins totuși că, și în această situație, Simona va face tot ce poate pentru a-și onora prezența de la Dubai.”

...despre despărțirea de Van Cleemput: „Mi-a fost destul de clar că nu va rămâne cu Van Cleemput. Simona va continua așa, fără antrenor, dar, după părerea mea, nu poate merge la marile turnee în acest fel. Când va fi vorba de Roland Garros, acolo va conta. E nevoie de un antrenor în momentele critice, de mare presiune”.

Vezi și: Specialitatea casei! Halep o bate din nou pe Tsurenko, a doua oară în 7 zile, și e în „sferturi” la Dubai!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
138672209828437
Gelu Oanca  •  21 Februarie 2019, 10:43

Bai dar ce va place ***,Ce turneu a castiga Sabalenkade tot o mentionati, de ce purtati atata ura pe sportivii Romani, va plac mai mult ungurii?.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  20 Februarie 2019, 18:00
Postat de lapusneanul pe 20 Februarie 2019, 15:45

sa vedem cum sta simona cu astea care o sa-i dea macel...cu osaka 4-1 , cu sabalenka 1-0....asa ca nu prea ai loc de specialisti pe net..:))

Si inca ceva... Termenul de specialist e relativ in sport. Nu e neaparat sa fi fost un mare tenisman ca sa fii un mare specialist. Daca ar fi asa, antrenori ca Mouratoglu si Sascha Bajin n-ar avea ce sa caute in fenomen, pentru ca nu apar in evidenta ca fosti jucatori de tenis. Situatie similara cu cea a lui Mourinho, care n-a jucat fotbal (a inceput ca traducator) si a devenit un antrenor cu performante notabile. De aceea cred ca cei care iau in deradere parerile despre tenis ale lui Cristian Tudor Popescu, gresesc profund. In fond, dupa ce ai vazut tenis timp de 40-50 de ani si ai mai si jucat, chiar daca la nivel de amatori, poti sa-ti exprimi cateva pareri avizate si de bun simt.

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  20 Februarie 2019, 17:20
Postat de lapusneanul pe 20 Februarie 2019, 15:45

sa vedem cum sta simona cu astea care o sa-i dea macel...cu osaka 4-1 , cu sabalenka 1-0....asa ca nu prea ai loc de specialisti pe net..:))

Statisticile nu prea conteaza, mai ales ca a trecut ceva timp de la ultimele intalniri. Cu Sabalenka a jucat de doua ori pana acum, iar cu Osaka de 5 ori, insa la vremea aia Osaka nu castigase 2 turnee de Grand Slam. Conditiile s-au schimbat, iar Sabalenka e intr-o continua urcare, ce nu e deloc intamplatoare. Nu zice nimeni ca e mare specialist, doar ne dam cu parerea si ne exprimam niste opinii de bun-simt, as zice. O respect si o apreciez pe Simona pentru ceea ce a facut pentru sportul romanesc si pentru ea, dar asta nu insemna sa-i cantam toti in struna impotriva unor evidente. Cand e de laudat, o facem, cand nu- nu. Tinem prea mult la ea, ca la un bun national si poate ca asteptam mai mult decat e in stare sa ne ofere, e adevarat. Insa fata de ce joaca noul val de tenismene, jocul Simonei pare batranesc, obosit. E posibil ca, datorita experientei acumulate in timp, sa mai aiba unele rezultate, o vreme. Dar fara un antrenor care sa-i dea un restart, va fi greu sa tina pasul cu fetele astea care vin din urma si care lovesc mingea cu o forta fantastica. E adevarat, ca pe termen lung, Simona a dovedit o constanta remarcabila si ca e capabila sa gestioneze destul de bine intalnirile cu jucatoarele pe care le cunoaste. Imi aduc aminte ca acum vreo 3 ani Simona a luat o bataie crancena de la Madison Keys, mare speranta la vremea aia, care nu a confirmat pana la capat. La fel de la Siniakova, in China, acum vreo 2 ani. Repet, sunt doar pareri de telespectator.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează