SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

EXCLUSIV Simona Halep, criticată: „E fițoasă, de asta mulți antrenori mari evită s-o pregătească. Îmi pun o întrebare”

Simona Halep. foto: Guliver/Getty Images +20   FOTO
Simona Halep. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 05 octombrie 2020 09:45 / Actualizat luni, 05 octombrie 2020 13:10

Mihai Rusu (72 de ani), fost jucător de tenis român, fost candidat la alegerile FRT, în prezent antrenor în Germania, a fost invitat în această dimineață la GSP Live.

Metodistul a analizat înfrângerea suferită de Simona Halep în fața lui Iga Swiatek (scor 1-6, 2-6), în optimile de finală de la Roland Garros, vorbind apoi despre diverse aspecte din jocul numărului doi mondial. Mihai Rusu consideră că Simona Halep nu s-a pregătit suficient de bine în ultimele luni, dar și că ea ar avea anumite problemele ce țin de atitudine:„Cred că e fițoasă, de aceea mulți antrenori evită s-o antreneze”. 

„Jelena Ostapenko a câștigat o dată Roland Garros, apoi au început fițele. Marea majoritate a fetelor au probleme cu antrenorii. Ei le spun ceva, ele fac altceva sau nu vor să facă. Spunea Barbara Rittner (nr. - fost număr 24 WTA), care e șefa tenisului feminin din Germania, că Halep e un mare talent, dar e dificil de antrenat. Această declarație spune foarte multe.

De aceea și foarte mulți antrenori mari evită, chiar dacă primesc oferte s-o antreneze. Ei își spun: «Nu, n-avem nevoie să ne complicăm existența pentru cei patru, cinci, șase mii de euro pe săptămână». Antrenorii se duc către jucătorii și jucătoarele care au o lungime de undă mentală și sufletească. La 29 de ani, Simona Halep mai are ani buni de jucat, dar cred că trebuie să aibă o atitudine pozitivă față de antrenamente. E meseria ei, trebuie să se gândească ce vrea să facă.

(...)Serena Williams e o divă în America, dar se supără dacă îi dai mingea la 10 centimetri distanță și nu în rachetă. Mi se pare exagerată! De aici încep neconcordanțele. De la mofturi, de la fițe! Eu cred că Simona e fițoasă”, a declarat Mihai Rusu, la GSP Live.

Mihai Rusu, despre Simona Halep: „Antrenamentele ei au funcționat ca la facultățile fără frecvență”

Se pune întrebarea: Cine îi stabilește ei programul de antrenament? Ea sau antrenorul? Nu e un secret că ea a ajuns o mare vedetă. Pentru România, ea e cea mai mare divă. Apare în lumea mondenă, toată presa mondenă scrie despre ea: ce cumpără, ce investiții a mai făcut, când apare noaptea în cluburile de pe litoral. 

Își face ea programul? Se mai înțelege ea cu vreun antrenor? Cred că se va înțelege foarte greu cu antrenorii din România. Ea e cea dominantă, cea care își plătește echipa, are primul și ultimul cuvânt. Antrenorul Darren Cahill nu a fost tot timpul lângă ea, antrenamentele au funcționat ca la facultățile fără frecvență: prin telefon. Îmi pun o altă întrebare: Cât timp s-a antrenat ea? Se antrenează de două ori pe zi? - Mihai Rusu

FOTO Simona Halep, eliminată de Iga Swiatek de la Roland Garros

+16 FOTO

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep, OUT de la Roland Garros » Dezvăluirile lui Ilie Năstase: „Am avertizat-o pe Halep” + ce i-a spus Copos în timpul meciului

Simona Halep pune o condiție pentru a participa la Australian Open 2021

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (42)
267890
267890  •  07 Octombrie 2020, 13:06

Singura legatura dintre Halep si tenis poate fi doar tenisul cu piciorul. Poate juca in voie pe faleza de la Constanta.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează