SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Halep, avantaj neașteptat la Australian Open: „Melbourne e locul potrivit ca Simona să se afirme din nou!”

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a avut o evoluție solidă în primul tur de la Austrlaian Open, victorie împotriva polonezei Magdalena Frech (24 de ani, 105 WTA), scor 6-4, 6-3. Mats Wilander mizează pe un parcurs lung al dublei campioane de Grand Slam.
Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a avut o evoluție solidă în primul tur de la Austrlaian Open, victorie împotriva polonezei Magdalena Frech (24 de ani, 105 WTA), scor 6-4, 6-3. Mats Wilander mizează pe un parcurs lung al dublei campioane de Grand Slam.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 18:25 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 07:52

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a avut o evoluție solidă în primul tur de la Australian Open, victorie împotriva polonezei Magdalena Frech (24 de ani, 105 WTA), scor 6-4, 6-3. Mats Wilander mizează pe un parcurs lung al dublei campioane de Grand Slam. 

  • Meciul dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 88 WTA) va fi ultimul al zilei de joi, pe arena „Rod Laver”, astfel că va începe în jurul orei 12:00, ora României.

Mats Wilander (57 de ani), fost jucător cu 7 turnee de Grand Slam în palmares, crede că suprafața de joc de la Australian Open, una extrem de rapidă în acest an, o poate avantaja pe Simona Halep.

Ce influență are Toni Iuruc? Detaliul remarcat la Simona Halep de o mare campioană: „Chiar l-am întrebat și pe Cahill”
Australian Open
Ce influență are Toni Iuruc? Detaliul remarcat la Simona Halep de o mare campioană: „Chiar l-am întrebat și pe Cahill”

Wilander, despre atuul lui Halep la Australian Open

„Încep să cred că suprafețele mai rapide îi pot ajuta pe jucători. Ai crede că în cazul Simonei, jocul ei este mai potrivit pentru suprafețe lente, pentru că poate alerga după toate mingile, dar nu este așa. 

Loviturile devin arme pe terenurile rapide, așa că acum ea poate avea niște arme, la fel ca celelalte jucătoare. Melbourne este un loc potrivit pentru ca Simona să se afirme din nou.

Problema ei nu este la Slam-uri, ci la turneele de imediat după, unde încă trebuie să continui să câștigi, fiindcă dacă nu o faci, pierzi încredere. E nevoie de o constanță atât la nivel emoțional, cât și fizic, pentru a continua să rămâi în vârf”, a spus Mats Wilander, potrivit Eurosport. 

Cred că acest turneu ar putea fi o rampă de relansare pentru Simona Halep. Nu îmi dau seama exact însă ce înseamnă succesul pentru ea în acest moment. Să revină pe numărul 1 în lume? Să câștige un nou Grand Slam?

Cred că succesul poate însemna să fie fericită, să se bucure de moment, de victorii și de înfrângeri, fiindcă despre asta e vorba în tenis. Poate să-și dezvolte și mai mult jocul și să vadă la ce nivel poate ajunge. Dacă rezultatele vor veni, vor veni. Dacă nu, tot nu înseamnă că nu a avut o a doua parte a carierei de succes.
- Mats Wilander, expert Eurosport

VIDEO Simona Halep a făcut spectacol în primul tur de la Australian Open 

Citește și alte știri de la Australian Open: 

Gabriela Ruse, categorică în cazul Djokovic: „S-a luat decizia corectă pentru jucători”

VIDEO Moment hilar la Australian Open. Arbitra: „Aveţi vreo întrebare înainte de meci?” » Ce a putut să întrebe Kyrgios

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
truiad
truiad  •  20 Ianuarie 2022, 09:26

Halep are un traseu, din nou, avantajos chiar daca nu e intre primele favorite. Daca sta bine fizic ar trebui sa ajunga in sferturi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează