SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP // Noul antrenor al Simonei, pus în dificultate » Ce a răspuns când a fost întrebat dacă îl poate depăși pe Darren Cahill

Simona Halep a discutat la Melbourne cu Thierry Van Cleemput // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep a discutat la Melbourne cu Thierry Van Cleemput // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 ianuarie 2019 14:35

Parteneriatul dintre Simona Halep (27 de ani, 3 WTA începând de luni) și antrenorul belgian Thierry Van Cleemput (50 de ani) prinde din ce în ce mai mult contur. Acesta s-a declarat de-a dreptul încântat de posibilitatea unei colaborări cu fostul lider mondial. 

Îmi place mult jucătoarea, îmi place mult stilul ei de joc şi, dacă s-ar perfecta parteneriatul, cred că ştiu cum aş putea s-o ajut”, a dezvăluit Van Cleemput, într-un dialog avut cu jurnalista Carole Bouchard. 

În plus, belgianul e perfect conștient că îi va fi greu să calce pe urmele lui Darren Cahill, antrenorul alături de care Simona a devenit lider mondial și a cucerit primul turneu de Mare Șlem al carierei, la Roland Garros, în 2018:

Ar fi prosteşte din partea mea să spun că voi face mai mult decât cel de dinaintea mea. Ce mă interesează este munca”, a mai spus Thierry Van Clemput. 

CV THIERRY VAN CLEEMPUT

  • Născut la Binche (Belgia), are 50 de ani
  • Antrenor din 1993
  • A lucrat cu David Goffin între 2014 și 2019
  • L-a pregătit pe Olivier Rochus, numărul 24 ATP, între 1993 și 1997
  • L-a antrenat pe Steve Darcis, numărul 38 ATP, între 2011 și 2012
  • Asistent al căpitanului echipei Belgiei de Cupa Davis între 2002 și 2005
    Are o afacere cu vinuri, este căsătorit, are doi copii

Vezi și: SIMONA HALEP, CLASAMENT WTA // Halep, departe de locul 1 » Ce loc va ocupa Serena Williams de luni + Premieră în top 10 WTA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  26 Ianuarie 2019, 16:53
Postat de merace pe 26 Ianuarie 2019, 16:52

Pana la anuntul oficial, belgianul e doar un posibil antrenor al Simonei.

Va fi la turneele din Golf din februarie, dar "in probe". Vedem daca se permanentizeaza povestea.

merace
merace  •  26 Ianuarie 2019, 16:52

Pana la anuntul oficial, belgianul e doar un posibil antrenor al Simonei.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  26 Ianuarie 2019, 16:49
Postat de adi_stelistul pe 26 Ianuarie 2019, 16:41

Cat despre baiatul cu parerile: cel mai bun joc al anului, Halep-Stephens, Montreal, cel mai bun joc de GS al anului, Halep-Kerber, Melbourne, cea mai frumoasa lovitura a anului 2018, Halep, plus de 2 ori in 10 luni premiul pentru cea mai frumoasa lovitura a lunii. Toate le gaseste pe site-ul WTA. As adauga ca la Eurosport Alex Corretja tocmai a numit meciul cu Serena cel mai frumos de la actuala editie. Ca daca lovitura zilei a fost invariabil la Eurosport una din turneul baietilor, luni ea a apartinut Simonei. Deloc rau pentru "cel mai putin spectaculos joc".

Adica ce e tare in toata povestea e ca daca unii pe aici, foarte "priceputi", bineinteles, spun despre jocul Simonei ca e cel mai anost sau cum il definesc ei, cei de la WTA (sigur, nu prea se stiu ei cu tenisul, dar isi dau si ei cu parerea) spun nu doar altceva, adica "ma, nu e cel mai urat joc, totusi", ci din contra, exact vitavercea, cum ar zice Caragiale. Mare treaba sa fii taman pe dos, totusi. Adica una e sa incerci sa spui "da, domnule, dar e cel mai slab numar 1 mondial", cum am mai auzit (desi si aici eu numesc rapid 4 cu cariera mai slaba - Pliskova, Safina, Jankovic, Ivanovic) si alta sa incerci sa aduci argumente in favoarea ideii ca e de locul 20 sau 50 sau cat o fi, ca are cel mai urat joc, s.a.m.d. Un om inteligent nu se baga unde stie ca nu poate castiga, nu va sustine aberatii, se va abtine. Dar esentialul, sper ca l-ati retinut, e ca vorbeam de un om inteligent.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează