SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Mouratoglou, tot mai incisiv în cazul Simonei Halep: „Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”

Patrick Mouratoglou, alături de Simona Halep // foto: Imago Images
Patrick Mouratoglou, alături de Simona Halep // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 07:57 / Actualizat joi, 25 mai 2023 09:20

Patrick Mouratoglou (52 de ani), antrenorul Simonei Halep (31), le-a răspuns mai multor persoane care au avut întrebări legate de situația sportivei. Seara trecută, Simona a anunțat că audierea cazului ei de dopaj a fost amânată pentru a treia oară, la intervenția ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului). 

„ITF continuă să se comporte la fel de rău cum a făcut-o de la început. O rușine pentru sportul nostru”, a scris Mouratoglou în comentariile postării prin care Simona a anunțat că audierea i-a fost amânată încă o dată. 

Ulterior, a răspuns mai multor fani care l-au „bombardat” cu întrebări.

Unul dintre primii sponsori ai Simonei intervine în scandalul suspendării: „Ce a mâncat Halep? Toate vitele astea sunt crescute cu doping!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Unul dintre primii sponsori ai Simonei intervine în scandalul suspendării: „Ce a mâncat Halep? Toate vitele astea sunt crescute cu doping!”

Patrick Mouratoglou, incisiv după ce audierea Simonei Halep a fost amânată a treia oară

Un susținător al Simonei l-a întrebat „Care este motivația lor? Au oferit vreun răspuns pentru cererile de amânare și cine le aprobă?

Antrenorul i-a răspuns: „Probabil vor să arate lumii că sunt buni de ceva. Imensa majoritate a jucătorilor testați pozitiv în ultimii ani sunt victimele contaminării. Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”.

Mouratoglou a ținut să-i răspundă și unui bărbat care a întrebat „Cum se poate ca un medicament să fie contaminat cu o substanță care îmbunătățește performanța?

„Mulțumesc că ai întrebat. Îți voi răspunde. Pentru ceilalți care judecă fără să știe nimic, nu arătați lumii că sunteți atât de lipsiți de inteligență.

Ca să răspund la întrebare, au existat în istorie mai mult de o sută de cazuri în care contaminarea a fost demonstrată. Companiile care produc acele suplimente se ocupă și cu suplimente pentru animale și pentru persoane care nu practică sport. Amestecătoarele folosite sunt aceleași, iar dacă regulile de igienă nu sunt respectate minuțios, asta se poate întâmpla.

De asemenea, uneori cumpără materie primă din China, și acolo dau uneori medicamente animalelor de pe listă. Mai sunt și alte moduri de contaminare, dar nu le voi parcurge pe toate astăzi”, i-a transmis Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou: „Incredibil să consideri asta dopaj!”

Interacțiunea cu utilizatorii Instagram nu s-a oprit aici. Mouratoglou i-a răspuns și unui bărbat bănuitor, care a opinat că „este puțin probabil ca o urmă din substanță să provoace un test pozitiv”.

„Greșești. Urmele de Roxadustat găsite în urina Simonei sunt atât de mici încât este incredibil să consideri asta dopaj. Experții au dovedit atât în cazul ei cât și în multe altele: cantitatea de Roxadustat din suplimentele (n.r. - contaminate) corespunde cu cele extrem de mici găsite în urina Simonei”, a scris Mouratoglou.

Halep urma să fie audiată pe 28 mai, dar înfățișarea a fost amânată până spre finalul lunii iunie. În curând se va împlini un an de când Simona stă pe tușă. 

Mai multe știri din tenis: 

Echipa României rămâne în Europa pentru barajul din Billie Jean-King Cup

Scene nemaivăzute într-un turneu ATP » A rupt racheta în fața arbitrului și a fost descalificat: „De ce nu cobori?!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
inshallah
inshallah  •  26 Mai 2023, 14:43

Niciun sportiv prins n-a reunoscut vreodata ca a incercat sa triseze. Doar nu ne asteptam ca tocmai duamna halep sa o faca. Ma mir ca nu se apara cu scuza acelei ucainene care a zis ca s-a luat prin contact sexual

1ianuarie
1ianuarie  •  26 Mai 2023, 00:45

SI pt mine câteva lucruri sunt evidente: 1-nu cred că știi regula tie-break; 2-ești plin de certitudini(cunoști definiția ăstora?); 3-am depistat că "te pricepi tare".

Freyya
Freyya  •  25 Mai 2023, 20:51

daca tot face tusa, poate ii da careva o catedra halepei absolvente de facultate sa tina un seminar cu tema: cum sa nu pici un test antidoping - la care sa invite pretenarul Martalogu pe aia dopati pe care ii stie el ca joaca in continuare. chiar mi-e dor sa o ascult chinuindu-se sa vorbeasca romaneste

Vezi toate comentariile (8)
Comentează