SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO + FOTO Simona Halep face meciul turneului și se califică în „sferturi” la Wimbledon! Doar o oră petrecută pe teren

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe iberica Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA), scor 6-1, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2022. +16   FOTO
Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe iberica Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA), scor 6-1, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2022.

Articol de - Publicat luni, 04 iulie 2022 21:26 / Actualizat luni, 04 iulie 2022 21:26

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe iberica Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA), scor 6-1, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2022.

  • Halep va juca în „sferturi” împotriva americancei Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA). Meciul va avea loc miercuri, la o oră ce urmează să fie stabilită de organziatori. 

„Mi-a fost dor să joc la Wimbledon. Trei ani înseamnă mult. E ceva special să fiu din nou aici”, cuvinte rostite cu o sinceritate vizibilă pe chip, ușor de recunoscut în tonul vocii, în sclipirea din ochi în interviul de pe teren, la capătul unui meci scurt și contondent. Acest dor și această senzație de deosebit s-au tradus pe teren într-o evoluție aproape fără pată contra Paulei Badosa, o adversară periculoasă pentru oricine, în plus, a patra favorită a turneului.

Lovitura fabuloasă prin care Simona Halep a rupt echilibrul înfruntării cu Badosa
Wimbledon
Lovitura fabuloasă prin care Simona Halep a rupt echilibrul înfruntării cu Badosa

Era de așteptat ca iberica să abordeze meciul într-o manieră diferită, cu mai multă agresivitate, dar și mai multă reușită, pentru a șterge impresia înfrângerii de la Madrid. Acolo, Simona, aflată la primul turneu cu Patrick Mouratoglou alături, se impusese foarte clar în fața spaniolei aflate acasă, în fața publicului propriu. Era de așteptat, dar scenariul a fost aproape identic, chiar mai dur în favoarea campioanei din 2019.

Simona Halep, prestație magnifică în optimea cu Paula Badosa

Duelul s-a purtat din spatele terenului în cea mai mare parte a timpului, dar timpul a fost scurt. Ca și în partidele anterioare, Halep a ținut aproape de linia de fund a terenului și a dirijat de acolo mingile cu o claritate aproape de speriat în multe momente. De când a pășit pe iarba londoneză, a dispărut acea crispare încă vizibilă în turneele anterioare, chiar dacă acestea au adus rezultate bune, două semifinale la Birmingham și Bad Homburg.

Wimbledon-ul a resuscitat acea liniște pe care românca a simțit-o meci de meci în anul în care a mers până la capăt și a cucerit titlul. Au dispărut secvențele de cădere în joc care atrăgeau apoi nesiguranța, chiar panica. Acum totul arată sub control, chiar și când apar mici fluctuații, o eroare, un punct, un game pierdut – ceea ce nu a fost însă cazul ieri.

1.087 de zileau trecut de la ultimul meci disputat de Simona Halep pe Arena Centrală, finala câștigată în 2019 împotriva Serenei Williams

„Mi-a fost dor să joc la Wimbledon. Trei ani înseamnă mult”, revine această mărturisire onestă. Trei ani care au fost absorbiți ca într-o clipă de dubla campioană de Grand Slam. Dincolo de autoritatea revelată în jocul din spatele terenului, mai îmbucurătoare și mai contondentă a fost cea de la serviciu. Cu prima minge a pierdut doar două puncte Simona, iar cu al doilea 6, având procentaje de eficiență de 89, respectiv 68%. 

Multe mai bune decât ale adversarei, care a rămas la 46 și 43%. Iar asta i-a asigurat multe puncte scurte într-o partidă care s-a derulat pe repede înainte. Au fost și câteva prezențe la fileu, doar trei, dar toate de succes, semn că există progres și acolo.

Halep, „o stea a sportului nostru”

Poate că Badosa are un soi de complex față de Halep. Respect are sigur, a și mărturisit acest lucru la Madrid, când a descris-o pe româncă drept o "stea a sportului nostru". Poate că Simonei îi convine jocul ibericei și știe cum să-l contracareze, e match-up-ul ideal pentru ea. 

Dar asta nu taie niciun colț din pătratul aproape perfect al evoluției de ieri. Una dusă la capăt cu mintea proaspătă și concentrată, cu loviturile calibrate și cu acele picioare neobosite, cu gleznele strânse în bandaje pentru protecție, care aleargă, aleargă și se țin ferme pe verdele londonez.

„Mi-a fost dor să joc la Wimbledon. Trei ani înseamnă mult. E ceva special să fiu din nou aici”, a spus Simona. O arată zi de zi.

Simona Halep face meciul turneului și se califică în „sferturi” la Wimbledon! Doar o oră petrecută pe teren
FOTO: Sofascore.ro

FINAL » Simona Halep - Paula Badosa 6-1, 6-2

Break, set și meci Halep!
Game Halep, 5-2: Simona consolidează break-ul fără emoții, la zero! 
Break Halep, 4-2: Simona se distrează pe Centralul de la Wimbledon. O aleargă pe Badosa stânga-dreapta, în timp ce Badosa greșește ca niciodată!

+12 FOTO

Game Halep, 3-2: Simona are o reacție de pe altă planetă la o minge trimisă de Badosa cu banda fileului. A mișcat brațul din instinct și a plasat perfect voleul.
Game Badosa, 2-2: Cel mai lung game al partidei. Simona a irosit trei șanse de break și a avut emoții în momentul în care alerga spre o „scurtă” pusă de Badosa. A călcat strâmb, dar nu a acuzat probleme.
Game Halep, 2-1: Într-un game în care primul serviciu nu a ajutat-o, Simona a rămas calmă. A stat bine în defensivă și a salvat o minge de break a ibericei. 

Lovitura fabuloasă prin care Simona Halep a rupt echilibrul înfruntării cu Badosa
Wimbledon
Lovitura fabuloasă prin care Simona Halep a rupt echilibrul înfruntării cu Badosa

1-1, Game Badosa: Paula riscă mult cu serviciul și are câștig de cauză. Simona a greșit milimetric două mingi. 

1-0, Game Halep: Actul secund continuă sub aceleași auspicii, o dominare autoritară a Simonei. 
A început setul secund!

6-1, Break și set Halep: Simona își adjudecă primul set în 23 de minute!
5-1, Game Halep: Încă un game adjudecat la zero de Simona! Jocul româncei este fără cusur, în timp ce în dreptul Paulei se adună greșelile. 
4-1, Break Halep: Simona joacă absolut încântător! Controlează fiecare raliu și o forțează pe Badosa să lovească din poziții incomode. Firesc, apar și erorile neforțate în jocul ibericei. 
3-1, Game Halep: Badosa a fost agresivă în debutul game-ului, dar Simona și-a păstrat calmul. Dreapta campioanei din 2019 funcționează perfect. 

2-1, Break Halep: Simona izbutește un passing încântător în cross scurt și trece în avantaj!
1-1, Game Halep: Semne bune în serviciul Simonei. Două mingi prind tușa și o încurcă pe Badosa. Meciul încă nu are ritm.
0-1, Game Badosa: Sportiva din Spania începe ideal pe propriul serviciu, fără punct cedat. 

Cele două jucătoare au ieșit la încălzire! Paula Badosa servește prima.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Venus Williams a stârnit hohote de râs la conferința de presă » Răspuns „tăios” oferit reporterului

Simona Halep, a doua favorită la câștigarea Wimbledon 2022 » Cum arată cotele după ce Iga Swiatek a fost eliminată

O nouă mare surpriză la Wimbledon » Ostapenko, eliminată de locul 103 WTA, după o revenire uluitoare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
zorrozabal
zorrozabal  •  05 Iulie 2022, 18:02
Postat de Braveheart.ro pe 04 Iulie 2022, 20:51

Mai găsiți multe scuze? Nu v-ați plictisit așteptând înfrângerea? :)))

Totdeauna am fost„fan”Simona!

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  05 Iulie 2022, 02:26
Postat de valyomanyd pe 04 Iulie 2022, 18:56

Imi place cand haterii prosti sunt consecventi !:))

Prost esti tu si cu stii tu cine

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  05 Iulie 2022, 02:24
Postat de valentindragobete pe 04 Iulie 2022, 19:29

Ce plăcere masochistă trebuie sa ai, toată lumea *** sa te facă prost, de fapt editarea nu le permită să-ți transmită ce meriti, și tu să continui în nerozia ta

Fac ce vrea muschiul meu. Comentez ce vrea muschiul meu. La revederw

Vezi toate comentariile (28)
Comentează