SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO + FOTO Șocant! Halep cade după setul 1 și este eliminată de o necunoscută în turul 2 la Roland Garros! Contraperformanță egalată după 7 ani

FOTO: Captură @Eurosport via AS.ro +14   FOTO
FOTO: Captură @Eurosport via AS.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 19:10 / Actualizat joi, 26 mai 2022 19:50

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată total surprinzător de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund de la Roland Garros, scor 6-2, 2-6, 1-6. Fosta câștigătoare a turneului în 2018 nu mai părăsise atât de devreme Parisul din 2015!

  • Simona nu a mai părăsit turneul de la Roland Garros în turul secund din 2015, când pierdea în fața croatei Lucic-Baroni, scor 5-7, 1-6.

Primul set nu anunța dezastrul de la final. Simona n-a repetat greșelile din primul tur, când a făcut un joc de așteptare în debut și i-a permis nemțoaicei Schunk să facă pași în teren și să producă multe lovituri câștigătoare. Ajutată de un procentaj excelent al primului serviciu, 68%, românca a trecut treptat în control.

Simona Halep i-a cucerit pe francezi cu o execuție în stilul lui Monfils » „Superman backhand” în duelul cu Zheng de la Paris
Roland Garros
Simona Halep i-a cucerit pe francezi cu o execuție în stilul lui Monfils » „Superman backhand” în duelul cu Zheng de la Paris

Dezarmată, Zheng a fost nevoită să își modifice din mers strategia. A riscat mult și cu primul serviciu, a încercat să lovească decisiv în fiecare raliu, dar a comis mult erori neforțate. Halep a fost de neclintit, și-a văzut de treabă, nu i-a oferit nicio șansă de break și a închis actul inaugural în 33 de minute. 

Simona Halep a acuzat probleme medicale și a fost de nerecunoscut în setul secund cu Zheng

Totul părea să meargă perfect, dar tenisul a demonstrat încă o dată că este cel mai imprevizibil sport. De la 2-1 pentru Simona, Zheng a câștigat toate game-urile rămase din setul secund, pe fondul unei agresivități sportite și a erorilor necaracteristice din jocul lui Halep. Atunci au apărut și primele momente de nervozitate în jocul dublei campioane de Grand Slam, o rachetă izbită de zgură și un moment de introspecție, cu capul sprijinit pe rachetă.

+10 FOTO

Superioritatea lui Zheng a continuat și în actul decisiv. Campioana de la Paris din 2018 s-a deplasat greoi, nu s-a așezat bine pe lovituri, iar la un moment dat a cerut intervenția medicului turneului, pentru a i se verifica tensiunea. Cu privirea în pământ, fără să aștepte răspunsuri din partea lui Mouratoglou, românca a așteptat resemnată deznodământul. 

După o oră și 56 de minute de joc, Qinwen Zheng a reușit cea mai importantă performanță din carieră, calificarea în șaisprezecimile de finală la un turneu de anvergură. Simona nu a mai părăsit turneul de la Roland Garros în turul secund din 2015, când pierdea în fața croatei Lucic-Baroni, scor 5-7, 1-6. Anul trecut, Halep nu a participat la Paris, din cauza unei accidentări. 

FINAL. Simona Halep - Qinwen Zheng 6-2, 2-6, 1-6, în turul 2 la Roland Garros

1-6, Game, set și meci Zheng!
1-5, Break Zheng: Chinezoaica nu are milă de Halep, continuă să varieze jocul, o „scurtă” de excepție, și se apropie la un game de victorie. 
1-4, Game Zheng: Simona ajunge la 24 de erori neforțate și acuză probleme medicale. Se îndreaptă agale spre scaun, cu capul plecat. 
1-3, Game Halep: Simona întrerupe seria nefastă a adversarei. Înaintea game-ului, românca a cerut intervenția medicului turneului. I-a fost verificată tensiunea, apoi a revenit pe teren. 
Meciul dintre Halep și Zheng a fost mutat pe Eurosport 2!
0-3, Game Zheng: Simona riscă tot mai mult, face pasul în față și caută liniile terenului. Comite, în continuare, multe erori neforțate. 
0-2, Break Zheng: Simona continuă să greșească nepermis. La finalul game-ului, românca a avut un moment de introspecție, secunde bune cu capul sprijinit pe rachetă.

Șocant! Halep cade după setul 1 și este eliminată de o necunoscută în turul 2 la Roland Garros! Contraperformanță egalată după 7 ani


0-1, Game Zheng: Chinezoaica servește bine, variat, și trece rapid în controlul raliurilor. Halep revine de la 0-40, dar nu poate face pasul decisiv.
A început setul decisiv!

Simona Halep i-a cucerit pe francezi cu o execuție în stilul lui Monfils » „Superman backhand” în duelul cu Zheng de la Paris
Roland Garros
Simona Halep i-a cucerit pe francezi cu o execuție în stilul lui Monfils » „Superman backhand” în duelul cu Zheng de la Paris

2-6, Break și set Zheng: Simona comite o mulțime de erori necaracteristice.
2-5, Game Zheng: Simona a avut o minge de break, nefructificată. Zheng continuă să fie agresivă, lovește lung cu forehand-ul și culege roadele. 
2-4, Break Zheng: Chinezoaica revine de la 0-40 pe serviciul Simonei. Închide cu o „scurtă” de excepție. 
2-3, Game Zheng: Apar primele semne de nervozitate în jocul Simonei, după o greșeală simplă, cu forehand-ul. Zheng profită și trece în avantaj. 
2-2, Break Zheng: Qinwen reușește primul ei break din această dispută, la finalul unor raliuri-maraton. Punctul decisiv a fost obținut cu un passing în cross.
2-1, Break Halep: Cel mai lung game al partidei este adjudecat de Simona. Zheng comite o dublă greșeală în momentul decisiv. 

1-1, Game Halep: Simona este de neclintit pe propriul serviciu. 
0-1, Game Zheng: Chinezoaica pune primul serviciu în teren în 5 din cele 6 tentative și își construiește un avantaj considerabil. 
A început setul secund!

14 erori neforțatea comis Zheng până în acest moment. Halep, doar 5

6-2, Game și set Halep: Simona servește din nou impecabil, un procentaj de 86% al punctelor jucate cu prima minge, și își adjudecă actul inaugural. 
5-2, Break Halep: Simona returnează tot și așteaptă erorile adversarei. Zheng se grăbește, caută loviturile decisive, dar trimite mult în afara terenului.
4-2, Game Halep: Schimburi bizare în acest game. Zheng lovește de două ori cu banda fileului și o încurcă pe româncă. Simona ratează un forehand simplu din preajma fileului, dar revine pe tabelă.

3-2, Game Zheng: Qinwen servește foarte bine și reușește un game „alb”, fără istoric. Simona a returnat o singură minge în teren.
3-1, Game Halep: Simona deschide tot mai bine unghiurile și o forțează pe Zheng să lovească din poziții dificile. Chinezoaica greșește des.
2-1, Game Zheng: Sportiva din China găsește două lovituri de backhand în lung de linie și câștigă cel mai lung game al partidei. Simona nu se abate de la planul de joc, calmă, aproape de linia de fund a terenului.
2-0, Game Halep: Simona servește foarte excelent, cu mult kick, și o încurcă pe Zheng. Românca domină tactic schimburile.
1-0, Break Halep: Simona profită de două duble greșeli comise de Zheng. Stă bine în raliuri, nu greșește cu lovitura de forehand și trece în avantaj. 
A început partida! Zheng servește prima. 

  • Zheng este la prima participare pe tabloul principal de la Roland Garros. N-are niciun titlu în palmares;
  • Cea mai bună clasare a avut-o în aprilie 2022 (#70);
  • În 2022, sportiva din China a câștigat 17 meciuri (8 eșecuri) și a obținut premii în valoare de 200.000 de euro.

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Simona Halep, promisiune pentru fanii de la Paris: „Probabil în viitor vom discuta în franceză”

Ilie Năstase și Nadia Comăneci, suporteri de cinci stele pentru Halep la Roland Garros » Fostul lider mondial a făcut show la Paris

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (77)
inshallah
inshallah  •  27 Mai 2022, 13:10
Postat de francescoli1974 pe 26 Mai 2022, 19:06

Super campioana noastră merge acasă!Capul sus,Simo,nu ți-ai spus ultimul cuvânt în tenisul profesionist !

amator, ai vrut sa spui

inshallah
inshallah  •  27 Mai 2022, 13:07

A castigat jucatoarea mai frumoasa :P

fibra
fibra  •  27 Mai 2022, 09:32
Postat de Trandafir pe 26 Mai 2022, 20:24

Care este problema ? Ce sa mai zicem de nr 2 mondial -Kontaweit care a fost eliminata din prima, la fel nr. 4 mondial Jabeur. Sakari, Raducanu, Angelesacu, etc. au fost eliminate dupa primul tur. Simona nu mai este cea de alta data, dar poate juca de placere.

Locul 2 Krejcikova .Andreescu(locul 72) cine e Angelesacu?

Vezi toate comentariile (77)
Comentează