SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep scapă de una dintre marile rivale » Lupta pentru locul 1 WTA se dă între două jucătoare

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 ianuarie 2019 18:38

Caroline Wozniacki (3 WTA) și-a modificat radical calendarul din 2019. Daneza a renunțat la majoritatea turneelor mici din cauza bolii cu care a fost diagnosticată. 

Wozniacki a dezvăluit la finalul lui 2018 că suferă de artrită reumatoidă. Martin Mortensen, un expert danez în tenisul feminin, crede că jucătoarea de pe locul 3 WTA nu va putea rezista la același nivel din 2019.

"Caroline se va axa doar pe turneele importante în 2019. Nu va mai juca la turnee mici pentru a câștiga, ci doar se va concentra pe Marile Șlemuri și pe cele unde are de apărat puncte.

Nu va mai juca la fel de multe turnee ca în anii precedenți, vom vedea o Caroline mai echilibrată, care nu va mai face mare efort în schimburi lungi", a declarat Mortensen conform tennisworldusa.

TOP 10 WTA

1.  Simona Halep 6641
2.  Angelique Kerber 5875
3. Caroline Wozniacki 5436
4. Naomi Osaka 5270
5. Sloane Stephens 5023
6. Elina Svitolina 4940
7. Karolina Pliskova 4750
8. Petra Kvitova 4630
9. Kiki Bertens 4360
10. Daria Kasatkina 3415

Când a apărut boala

Wozniacki și-a dezvăluit suferința după eliminarea de la Turneul Campioanelor 2018: "Am simțit o oboseală stranie după turneele din vară. Într-o zi m-am trezit și nu mai puteam ridica mâinile deasupra capului. M-am speriat!".

Artrita reumatoidă este o boală autoimună relativ frecventă ce afectează articulațiile. În această afecțiune se inflamează membrana sinovială ce delimiteză articulațiile.

Vezi și: 

Simona Halep în impas » Marea carență arătată încă de la primul meci din 2019 și cum poate fi ea remediată

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
iopanet
iopanet  •  09 Ianuarie 2019, 20:13

Vai de el de articol, asta-i titlu? Credeti ca Simona se bucura ca s-a imbolnavit Caroline, sau invers Caroline s-a bucurat in toamna cand s-a imbolnavit Simona? Despre asta este sportul, sa te bucuri cand se imbolnaveste adversarul? Conceptul de "fair play" suna cunoscut? Principala grija a Simonei este sa reintre ea in forma, nu sa scape la modul asta de adversare...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează