SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // EXCLUSIV Horia Tecău, ultimul campion român la Wimbledon, sfaturi de suflet pentru Simona: „E titlul ei și-l va câștiga”

Tecău și Rojer, sărbătorind trofeul câștigat la Wimbledon FOTO: Guliver/GettyImages
Tecău și Rojer, sărbătorind trofeul câștigat la Wimbledon FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat sambata, 13 iulie 2019 09:00

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) și Serena Williams (37 de ani, 10 WTA) s-a înfruntat în finala Wimbledon 2019. Horia Tecău (34 de ani) a încurajat-o pe Simona înaintea meciului și a îndemnat-o să se bucure de experiență.

Românca s-a impus cu scorul de 6-2, 6-2, după 56 de minute de joc și a cucerit cel de-al doilea turneu de Grand Slam din carieră. 

Vezi AICI desfășurarea partidei

A gustat din bucuria triumfului pe iarba londoneză în 2015, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, în anul cel mai bun, mai rotund al carierei. E cel mai recent învingător român la All England Club dintr-o listă de campioni și finaliști tricolori nu foarte întinsă. Înainte de succesul de acum 4 sezoane, disputase alte trei finale, toate pierdute, împreună cu suedezul Robert Lindstedt.

Pentru Horia, Wimbledon-ul reprezintă un loc special. Iarba s-a potrivit mereu jocului său, pe care în timp l-a transformat într-unul complet. Acolo a trăit bucurii intense încă din perioada junioratului. Știe ce înseamnă să pășești pe Terenul Central știind că trofeul e la bătaie, știe ce înseamnă presiunea unei finale. Amintirile sale de la Londra sunt complexe și folositoare.

Iar acum, când Simona Halep dispută la rândul ei prima finală la Wimbledon, are pentru ea o încurajare și un sfat prietenesc: să creadă în victorie și să se bucure de experiență.

- Horia, prima ta finală de la Wimbledon, cea din 2010, cum ți-o amintești?
- Am avut prea multe gânduri atunci, prea multe emoții. Jocul s-a terminat atât de repede încât parcă nici nu am realizat ce s-a întâmplat. Eram fericit că sunt acolo, dar puneam presiune pe acel meci, nu știam când voi mai avea așa o șansă. Adversarii au fost mai stăpâni pe ei, au executat mai bine.

Sfaturi prețioase

- Ce simți când intri pe Central într-o zi atât de importantă?
- Când am intrat pe teren am avut o groază de sentimente. Emoție, bucurie, satisfacție, teamă... e un teren special, pentru mine e cel mai frumos din lumea tenisului, cu un public pe măsură.

- Cum gestionezi emoțiile?
- Prin respirație conștientă, stare de prezență, atitudine deschisă, gândurile și atenția direcționate unde trebuie.

- Ce i-ai spune Simonei înaintea unei asemenea ocazii?
- Să creadă în ea și în victorie, e titlul ei și-l va câștiga. Să-și ia atitudinea de învingătoare, cu concentrare și luciditate. Și nu în ultimul rând, să se bucure de experiență. Sunt cu ea acolo, conectat să câștige! 

4 finale a disputat Horia Tecău la Wimbledon la dublu, una câștigată, în 2015, și alte trei pierdute consecutiv între 2010 și 2012

8 ultime actede turnee majore a disputat românul, 5 la dublu și 3 la dublu mixt, cucerind 3 titluri

2 trofee a obținut la Wimbledon la juniori împreună cu Florin Mergea, în 2002 și 2003

Finalele jucate de români

1006675 finalele 1

Vezi și: 

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // VIDEO Ion Țiriac explică în ce mod poate câștiga Simona Halep: „Dacă face asta cu primele 2 mingi, a treia nu mai există”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close