SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // VIDEO EXCLUSIV Ion Țiriac, analiză în amănunt » Motivul pentru care Halep joacă încântător la Wimbledon: „Asta durează 3-6 luni!"

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Articol de , - Publicat vineri, 12 iulie 2019 18:20

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) și Serena Williams (37 de ani, 10 WTA) se înfruntă în finala Wimbledon 2019. Ion Țiriac, președintele FRT, a analizat în amănunt schimbările survenite în jocul Simonei.

  • Finala dintre Simona Halep și Serena Williams se joacă sâmbătă, de la ora 16:00. Va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Eurosport.

- La Wimbledon serviciul Simonei a arătat destul de bine, cum a reușit?
- La finala de la Roland Garros (n.r. câștigată de Barty contra lui Vondrousova), am plătit loja aia, dar am stat doar 4 game-uri. Am plecat! După meci am făcut o afirmație pe care mi-o asum despre Barty. Faptul că fata asta nu știe să citească, să scrie, dar știe să joace tenis. Se vede din avion că are o școală de tenis, școala australiană. Fizicul nu o avantajează. E chiar mai scundă decât Halep. Dar calitatea fizică e incredibilă! Fata asta sare 40 de centimetri când servește, își aruncă mingea în față. Simona face altceva.

- Ce anume?
- Pune mingea în joc într-o manieră sau alta, și din când în când o plesnește cu 170 de kilometri pe oră. Niciodată 180-190, așa cum face Serena în mod obișnuit. Pentru a schimba acest serviciu durează 3-6 luni de zile și cam 1.000 de servicii pe zi. În fiecare zi, fie că plouă sau e soare. L-a îmbunătățit pentru că aruncă mingea mai jos. A fost mult vânt la Wimbledon și în primele tururi nu a fost foarte bine. Am înțeles că a fost excepțională cu Svitolina, în schimb. În plus are un antrenor, care de bine de rău a dus-o în finală la Wimbledon (n.r. - Daniel Dobre).

- Plus aportul lui Darren Cahill, nu?
- E și Darren pe acolo, o mai sfătuiește și el. Simona a mai progresat mult și la mingile normale, la bază tenisului. Ea a fost mereu bună la loviturile excepționale, ieșite din comun, dar la bază, ca să dea mingea aia pe prosopul ăla de 20 de ori împrejur, n-a avut asta. 

Vezi și: 

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // VIDEO Ion Țiriac explică în ce mod poate câștiga Simona Halep: „Dacă face asta cu primele două mingi, a treia nu mai există”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează