SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP ȘI DARREN CAHILL SE REUNESC // VIDEO + FOTO Cele 5 metode prin care australianul a schimbat-o pe Halep! Reușește din nou?

Articol de , - Publicat joi, 12 septembrie 2019 14:43

Simona Halep (27 de ani, 6 WTA) și australianul Darren Cahill (53 de ani) vor relua colaborarea din sezonul următor

Dincolo de cele opt trofee cucerite împreună, dincolo de discursurile motivaționale din timpul intervențiilor din meciuri, Darren Cahill a reușit să îmblânzească încăpățânarea româncei, să-i lărgească orizonturile, comportându-se uneori ca un tată protector, alteori ca profesorul de fizică supărat pe olimpicul său pentru că nu-și atinge potențialul din cauza unor probleme emoționale sau ca fostul sportiv care înțelege zilele proaste și oferă îmbrățișări sau discursuri mobilizatoare.

Multe lucruri vor rămâne în spatele scenei, dar acei patru ani petrecuți alături de Darren Cahill se vor simți mereu în felul în care va decurge de acum încolo cariera și viața liderului mondial. „Simona e o tânără inteligentă care învață câte ceva în fiecare zi. Atâta vreme cât va căuta partea bună din oameni va fi întotdeauna într-un loc privilegiat", spunea Darren Cahill într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor la începutul colaborării dintre ei. 

SCHIMBAREA MENTALĂ

Una dintre cele mai pregnante realizări ale australianului a fost faptul că a convins-o să accepte ajutorul unui psiholog, americanca Alexis Castorri, după ani întregi în care era convinsă, după o experiență nesatisfăcătoare, că nu are nevoie de așa ceva. Un episod care a rămas secret o perioadă și care a fost dezvăluit în totalitate abia după succesul de la Roland Garros 2018.

„Presiunea pe care o simte un jucător în zilele noastre e mai mare decât era în trecut. Alexis a fost extrem de importantă în viața Simonei în ultimii ani”, spunea australianul în iunie 2018. 

DESCOPERIREA MECIURILOR VĂZUTE LA TV

Darren a mai convins-o de un lucru. Că e bine să se uite la tenis. Înainte de a lucra cu el, românca nu urmărea meciuri. Mai întâi a început cu confruntările din circuitul masculin, unde antrenorul său comenta pentru ESPN, apoi a trecut și la cel feminin.

+14 FOTO

 „M-am uitat extrem de mult la tenis. Am urmărit Turneul Campionilor de la Londra. Îmi place foarte mult cum joacă Andy Murray.

E un jucător complet, din punctul meu de vedere. Îmi place că e creativ, adică stă acolo cu tine, joacă, schimbă ritmul, e altceva, nu e doar putere, forță și brutalitate. Nu e brutal, mângâie mingea și asta îmi place foarte mult la el”, spunea Simona, spre exemplu, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor la finalul lui 2016, dar preciza și că favoritul ei rămâne Roger Federer. 

MODELAREA JOCULUI DUPĂ NADAL

Pentru că a început să se uite la tenis, Darren Cahill i-a indicat Simonei și un model. „Exemplul este Rafa Nadal. A avut multe lupte de dat, finala cu Stan Wawrinka de la Australian Open 2014, când s-a accidentat, e unul dintre exemple. Folosesc multe filmulețe de pe YouTube, dar și meciuri din trecut ale Simonei. Rafa a inspirat-o mult cu ce a reușit să atingă, cu felul său de a se antrena, cu etica muncii sale, cu felul în care luptă pentru fiecare meci, indiferent de scor. Poate să fie condus cu 6-0, 5-0, 40-0, dar luptă în continuare", spunea Cahill despre modelul pe care trebuie să îl urmeze Simona.

halep 2

ENGLEZA NU MAI E O PROBLEMĂ

Un alt lucru la care Darren a ajutat-o să crească pe româncă a fost exprimarea în limba engleză. „N-am avut niciun fel de complex. Și el a degajat atmosfera făcându-mă să simt că nu este atât de important ca engleza să fie perfectă, ci trebuie să te exprimi și să te înțelegi. Oricum, am progresat mult la engleză, vorbesc non-stop acum și îmi prinde bine tot timpul, nu doar în tenis”, spunea Simona în 2016. 

ÎNTÂLNIRI CU LEGENDE

Relația strânsă pe care a avut-o cu ceilalți jucători pe care i-a antrenat i-a facilitat Simonei întâlnirea cu legende ale sportului alb, iar discuțiile cu ei i-au făcut bine. Darren a dus-o de mai multe ori la Las Vegas, acolo unde românca a avut prilejul să se antreneze și să se converseze cu Andre Agassi, Steffi Graf sau celebrul preparator fizic Gil Reyes.

Românca l-a cunoscut și pe Lleyton Hewitt la Wimbledon 2018, unde a și schimbat mingi cu el la un antrenament. De asemenea, Darren a ajutat-o să facă o poză cu Roger Federer, Simona mărturisind apoi că i-a fost rușine să-l abordeze direct pe elvețian. 

SIMONA HALEP ȘI DARREN CAHILL SE REUNESC // VIDEO + FOTO Cele 5 metode prin care australianul a schimbat-o pe Halep! Reușește din nou?

 

"Am lucrat împreună patru ani, a fost ca o plimbare cu un motaigne-russe din punct de vedere emoțional. Am avut momente extraordinare, dar și unele extrem de grele. Unele între mine și ea, ciocnirile pe care le-am avut pe teren, apoi momentele în care a fost aproape de un trofeu de Mare Șlem și nu a reușit să se impună, dar cel mai important este că a reușit să învețe din acele lucruri, că a crescut pornind de la acele momente" - Darren Cahill

Vezi și: 

VIDEO Darren Cahill va fi din nou antrenorul Simonei Halep, din sezonul următor: „D, data trecută «te-am ucis». Plănuiesc să fac asta și acum. Bine ai revenit!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
t0ni
t0ni  •  16 Septembrie 2019, 18:32

Cel mai mult imi este sila la romani cand citesc comentarii pe unele forumuri pe diferite teme este faptul ca fac ce fac si ajung la politica! Suntem o natie atat de instabila si intoxicata de tot felul de teribilisti iscusiti in toate cele si atot stiutori incat trollii se introduc foarte usor in context si pe orice discutie. Se arunca subiecte in joc de tot felul de neica nimeni fara sa fie moderate dar se interzice accesul unui user ca readuce aminte ca Gigi Becali este intradevar un oier fara prea multe in cap doar cu banul in buzunar care crede ca orice e permis pe lumea asta. Societatea este bolnava si bombardata de prosti si trolli platiti, cu tot felul de mesaje si actiuni ca sa creeze haos in mintile celor slabi de inger. Reactiile lor in general sunt pe langa subiectele dezbatute in fond si de fiecare data trebuie sa aibe ei ultimul cuvant plin de prostie sau de interes! Teoria conspiratiei este sursa tuturor neispravitilor sau smecherasilor cu interese obscure in general! Intre unul de asta si unul care injura ca un birjar, mai bine il dau afara pe primul! Cu cel ce injura imi dau interesul sa-l educ si exista o sansa. Cu ceilalti razboiul e pierdut daca intri in jocul lor si le accepti teribilismul notoriu!

t0ni
t0ni  •  16 Septembrie 2019, 18:16
Postat de Pierre Tzutzea pe 15 Septembrie 2019, 06:33

ai auzit de forma fara fond? ai auzit ce inseamna sa nu ai coloana vertebrala? si scriu aici nu luindu-i aparere lui ct popescu care nu poti spune ca nu gindeste. dar pot spune ca este informator ca cnsas-ul l-a divulgat. ca este nepotul lui iulian vlad. ca a fost prin preajma rusofililor de dumitru tinu , darie novaceanu etc. dar ca sa vi dumneata sa-mi spui de marile glorii gen tiriac om fara caracter care de ani si ani de zile face jocurile securitatii imi este sila. ai auzit de titi ionescu zis si tiriac? da numele conspirativ scos pe piata de cnsas. eu sint plecat de multi ani cu cetatenia luata cu dosare pe cind dumneata cred ca erai pe undeva la lido la strand si nu-ti pasa de nimic. sti cum bateau baietii cu saci de nisip? sti dumneata cine a tradat in 89? pai petrica roman i-a dat vila din fondul rapps cu o chirie modica saracul pentru ca nu avea. miliardar spalind banii altora? herghelii prin monaco , fabrici de mezeluri prin franta totul cu aprobare de la baietii veseli stiai? stiai ca maurer i-a dat liceul in 4 luni ca pute de destept? stiai ca i-a furat colectia de arme lui maurer? citeste ce spune fiul lui maurer de nea ...cita minte sa ai sa faci macelul ala la balcic de mistreti cu matusalemici senili din europa? dizeoze a ferentz, lesko si mai apoi facatura cu care s-a afisat la plaje fara rusine acea laurette nu-ti arata cine este? ca l-a scapat pe fi-sau din dosarul cocaina facind sa dispara toate probele chiar nu sti? nu mai puneti botul!

alt troll cu alte tampenii! Noroc ca va dobandesc desteptii in tara asta ca altfel Romania era de mult disparuta din cauza politrucilor si lingailor de partid. :-))

t0ni
t0ni  •  16 Septembrie 2019, 18:13
Postat de Doru Mircea pe 13 Septembrie 2019, 18:28

Am spus-o si o mai repet cu ce a-ti contribuit/ dumneavoastra domnule CTP la ascensiunea SIMONEI HALEP la marile ei victorii . A-ti dat macar 1 leu NU .A-ti dat in schimb la esecurile ei injurii ,jigniri la adresa genealogiei campioanei ROMANE si m- ai ales a-ti facut-o albie de porci ori de cate ori a-ti avut ocazia de parca unul ca dumneata ar fi castigat macar odata in viata un turneu WTA .Lasati pe marii giganti ai tenisului pe care ii injurati mereu ,ILIE NASTASE SI ION TIRIAC pe care am vazut cum il blamati in articolele dumneavoastra,binenteles din ura si invidia ce va este binecunoscuta sa-si spuna parerea .Uneori pentru un ziarist tacerea este de aur .

Scrii aiureli nepoate! CTP-ul e printre singurii care inteleg si smimt sportvii de tenis din tara si de peste hotare. Eu cred ca stau alte frustrari personale la baza textului lansat pe aici fara sa intelegi ceva din acest sport atat cu bune cat si cu rele. ;)

Vezi toate comentariile (17)
Comentează