SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BAD HOMBURG

CRONICĂ Simona Halep, victorie convingătoare cu Tamara Zidansek și calificare în sferturi la Bad Homburg! Cine e următoarea adversară

Simona Halep și-a regăsit ritmul pe iarbă / FOTO Imago Images
Simona Halep și-a regăsit ritmul pe iarbă / FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 20:17 / Actualizat joi, 23 iunie 2022 01:08

Simona Halep (30 de ani, 19 ATP) s-a calificat miercuri în „sferturi” la Bad Homburg, după un meci diferit de precedentul, 6-0, 6-3 cu Tamara Zidansek (24 de ani, 58 WTA).

  • În „sferturi”, Simona Halep o va întâlni pe americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA). Cele două vor fi față în față pentru a treia oară în carieră, scorul în meciurile directe fiind egal, 1-1. Meciul va avea loc joi, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori. 

Ce diferență între o zi și alta! După chinul de marți, dubla campioană de Grand Slam a avut o evoluție mult schimbată în bine în partida din turul secund cu slovena. Aproape că nu a avut timp să se dezmeticească Zidansek și primul act era deja încheiat, iar ea nu reușise să smulgă niciun game

A părut că Simona și-a luat o greutate de pe umeri odată cu înfruntarea complicată din primul tur, cea contra Katerinei Siniakova, în care a întors de la set, 0-3 și minge de break pentru adversară. Astăzi, a lovit mai liber, mai lung și mai țintit.

Simona Halep, victorie în puțin peste o oră

Tamara a avut o tresărire în startul setului secund, a făcut break și s-a dus la 3-1, însă din nou Halep a recuperat, cu mai mult calm și siguranță decât cu o zi înainte. 

O victorie scurtă, clară, în o oră și 6 minute, care o duce în sferturile de finală. Două săptămâni consecutive pe iarbă cu prezență măcar între primele 8 pentru româncă, ea urmând să o înfrunte în continuare pe americanca Amanda Anisimova. 

Ne-am mai întâlnit”, a precizat Simona în interviul de pe teren, „dar aici e altceva, e altă suprafață”. Meciurile lor anterioare, cu victorii împărțite, au fost la Roland Garros. 

Simona Halep, prima reacție după calificarea în sferturi la Bad Homburg: „Sunt bucuroasă că joc mai bine de la o zi la alta”

A fost mai bine decât ieri, mult mai bine, am jucat mai agresiv, sunt mulțumită cu ce am jucat, e bine că am avut încă o șansă să joc aici. Sunt bucuroasă că joc mai bine de la o zi la alta. Dacă am vreun secret? Păi, dacă e secret, nu pot să-l spun.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit în tribune, e plăcut să joci într-o asemenea atmosferă. Urmează un alt meci, cu Anisimova, am mai jucat de câteva ori împreună, acum e iarbă, un tenis diferit. Mă voi bucura de victorie acum, dar voi fi pregătită mâine, la ora jocului”, a spus Simona, la interviul acordat la finalul partidei. 

Simona Halep - Tamara Zidansek 6-0, 6-3

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

  • 6-3, Game, Set, Meci Halep. Simona încheie cu un as și obține biletele pentru sferturile de la Bad Homburg. Evoluție consistentă a Simonei, mult peste cea din meciul de ieri cu Katerina Siniakova.
  • 5-3, Break Halep. Alt break reușit de Simona, care se îndreaptă spre victorie și calificarea în sferturi. Va servi imediat pentru a închide setul.
  • 4-3, Game Halep. Românca e pentru prima oară în avantaj în acest set, după un game adjudecat fără probleme pe propriul serviciu.
  • 3-3, Game Halep. Mult mai bine acum! Jucătoarea noastră reușește primul break al său din setul secund și egalează situația la 3.
  • 2-3, Game Halep. Simona încearcă să țină sub control exuberanța slovenei din ultimele minute. Eleva lui Patrick Mouratoglou își face serviciul și e din nou la doar un game de Zidansek.
  • 1-3, Game Zidansek: Simona pune presiune la retur, dar slovena e atentă, își alege cu atenție loviturile și își face în cele din urmă serviciul.
  • 1-2, Game Halep. Simona oprește seria adversarei, își face serviciul și se apropie la un singur game de Zidansek.
  • 0-2, Game Zidansek. Jucătoarea din Slovenia pare transformată total în acest start de set secund. Tamara își face serviciul și conduce cu 2-0. De câteva minute, jocul Simonei nu mai are aceeași consistență. 
  • 0-1, Break Zidansek. Vine și momentul în care jucătoarea din Slovenia punctează pentru prima oară pe tabelă, la capătul unui game modest al Simonei, care nu și-a calibrat la fel de bine loviturile ca în primul set.
  • Începe setul secund, cu Simona la serviciu.
  • 6-0, Break, Set Halep. Zidansek nu reușește nici de data aceasta să-și adjudece un prim game. E dominată la toate capitolele de Halep, care joacă la un nivel ridicat și ia setul la zero.
  • 5-0, Game Halep. Simona e de neoprit în aceste momente! Servește la parametri ridicați și nu-i dă nicio șansă slovenei la retur.
  • 4-0, Break Halep: Game lung și o veritabilă bătălie a nervilor câștigată de Simona, care se impune din nou pe serviciul adversarei și se distanțează în primul set.
  • 3-0, Game Halep. Fără probleme, Simona își face serviciul la zero și își consolidează avantajul în setul inaugural. Halep a servit precis, iar retururile scurte ale slovenei au fost taxate de fiecare dată de româncă.
  • 2-0, Game Halep. Simona confirmă începutul solid de meci și izbutește break-ul, la capătul unui game în care a atacat-o în permanență pe Zidansek. Eleva lui Mouratoglou lovește extrem de agresiv, iar slovena nu reușește, pentru moment, să găsească răspunsuri.
  • 1-0, Game Halep: Start convingător de partidă pentru jucătoarea noastră, care lovește precis și își adjudecă game-ul la 15.
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar meciul va începe în scurt timp.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Katerina Siniakova

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Simona Halep e în turul 2 la Bad Homburg » Revenire spectaculoasă de la 4-6, 0-3! Cine e următoarea adversară

FOTO Serena Williams s-a întors! Victorie la primul meci oficial după pauza de un an

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (21)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  23 Iunie 2022, 11:46
Postat de iodutzalustrontziu pe 23 Iunie 2022, 10:20

este ca și cum România la fotbal bate Luxemburgul sau gibraltarul . bravo România! bravo Simona! dar ferea de ce va veni. dacă vei juca tot așa fără știință pe tare și înainte nu cred ca vei avea vreo șansă în afara de a te da lovită. iar. te simți bine ești de la excepțional în sus... hi! hi! sincer nici nu mai contează în tot acest " cu josul în sus " mai peste tot.

Amin

zorrozabal
zorrozabal  •  23 Iunie 2022, 11:28

Meci neconcludent- pentru ca adversara este intr-o criza de forma prelungita și nu i-a pus nici un fel de probleme,majoritatea mingiilor dându-le afara sau in fileu!

iodutzalustrontziu
iodutzalustrontziu  •  23 Iunie 2022, 10:20

este ca și cum România la fotbal bate Luxemburgul sau gibraltarul . bravo România! bravo Simona! dar ferea de ce va veni. dacă vei juca tot așa fără știință pe tare și înainte nu cred ca vei avea vreo șansă în afara de a te da lovită. iar. te simți bine ești de la excepțional în sus... hi! hi! sincer nici nu mai contează în tot acest " cu josul în sus " mai peste tot.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează