SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2018

Simona Halep - Taylor Townsend // FOTO Liderul WTA face un meci perfect și se califică în turul 3 la Roland Garros » Își cunoaște deja adversara

FOTO: Raed Krishan +15   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2018 16:29

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a învins-o pe Taylor Townsend, scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în turul 3 al turneului de la Roland Garros. O va întâlni pe Andrea Petkovic (30 de ani, 107 WTA), care a trecut de Bettanie Mattek Sands, scor 6-0, 7-6.

Liderul WTA a învățat din experiența primului meci, când a pierdut primele 5 game-uri. Astăzi, Simona a intrat mult mai concentrată pe teren și s-a distanțat rapid la 4-0. Lovitura de backhand a funcționat la cei mai înalți parametri, forțând-o pe Townsend să comită o mulțime de erori. Primul set s-a încheiat după doar 37 de minute, scor 6-3.

Actul secund a început cu un iureș al liderului mondial. Simona a început și mai agresiv, a făcut o mulțime de puncte cu lovitura de forehand în cross și s-a calificat în turul 3, unde o așteaptă Andrea Petkovic.

Adversară cunoscută

Simona Halep și Andrea Petkovic s-au întâlnit de 7 ori în carieră, românca impunându-se în 6 rânduri. Singura înfrângere a venit pe zgură, în finala de la Nurenberg din 2014, scor 3-6, 3-6.

Cele două s-au mai întâlnit la Roland Garros, tot în 2014, în semifinale. Simona a învins în două seturi, 6-2, 7-6, calificându-se în finală, unde a pierdut în fața Mariei Sharapova. Cea mai bună poziție ocupată de Petkovic în carieră a fost 9, în luna octombrie 2011.

6,733,721 de dolaria câștigat Petkovic în carieră

Desfășurarea meciului dintre Simona Halep - Taylor Townsend 6-3, 6-1

6-1, Game, set și MECI Halep! Simona servește impecabil și tranșează meciul cu un backhand superb în cross!
5-1, Break Halep:
Simona câștigă încă un game disputat, cu schimburi lungi.
4-1, Game Halep:
Simona își consolidează break-ul, într-un game al loviturilor spectaculoase. Românca reușește al 2-lea as din acest meci, apoi un backhand splendid din săritură.
3-1, Break Halep:
Cel mai lung game al partidei este adjudecat de Simona. Românca a fructificat a 4-a minge de break avută, după încă o eroare neforțată a lui Townsend.
2-1, Game Halep:
Liderul WTA are un plus de agresivitate în acest game. Ajutată și de primul serviciu, Simona reușește 3 lovituri direct câștigătoare, punctul "furat" de Townsend venind după o greșeală pozitivă a româncei, o tentativă de forehand în cross din preajma fileului. 
1-1, Game Townsend:
Taylor apelează din nou la "scurte" și câștigă două puncte importante. Serviciul de la minge de game intră excelent, în colțul careului de serviciu. 
1-0, Game Halep: Simona începe excelent. Servește sigur, controlează schimburile și închide game-ul la 30. Halep ajunge la 11 lovituri câștigătoare, față de doar 6 ale adversarei. 

A început setul secund!

6-3, Break și set Halep: Townsend cedează sub agresiunea continuă a Simonei și face prima dublă greșeală a înfruntării. Halep închide setul cu un forehand în cross.
5-3, Break Townsend:
Taylor preia inițiativa în game și își creează o minge de break după o scurtă impecabilă. Simona o anulează după o serie de 3 forehand-uri puternice. Două greșeli neforțate ale liderului WTA duc la primul break pentru adversară.
5-2, Game Townsend:
Americanca salvează 3 mingi de set ale lui Halep, revine de la 0-40 și își face serviciul. Halep a lovit din nou mult prea pasiv și s-a lăsat dominată de americancă. În scurt timp, Simona va servi pentru a închide manșa inaugurală a disputei de pe Philippe Chatrier
5-1, Game Halep: Încă un game solid reușit de Halep pe propriul serviciu, care se distanțează la 5-1 în primul set. Simona lovește lung, plasat, stil care o incomodează vizibil pe Townsend
4-1, Game Townsend: Americanca își face pentru prima oară serviciul în acest set, la capătul unui game în care Simona a fost mult prea pasivă
4-0, Game Halep: După doar 13 minute de joc, Simona conduce cu 4-0. Jucătoarea noastră a lovit extrem de agresiv în acest game, a plimbat-o pe Townsend pe tot terenul și și-a făcut serviciul fără emoții
3-0, Break Halep: Simona Halep confirmă începutul bun de meci și realizează un nou break. Townsend a condus cu 40-0, dar liderul mondial a revenit superb și s-a impus pentru a doua oară în meci pe serviciul americancei
2-0, Game Halep: Simona își face serviciul fără probleme, încheie game-ul cu un backhand superb și își consolidează avantajul
1-0, Break Halep: Start excelent de meci pentru jucătoarea noastră, care realizează break-ul în game-ul inaugural. Townsend a comis câteva erori neforțate, iar Simona a forțat în permanență

Începe meciul! Taylor Townsend va servi prima

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (51)
mosvasile
mosvasile  •  01 Iunie 2018, 18:25

Ieri noaptea,Matt Willander critica jocul unilateral al Simonei,bazat pe "lovituri puternice pe centrul terenului"si faptul ca in ultimul timp, se intampla ca Simona nu prea se mai deplaseaza in teren!Sa speram ca va face ceva in acest sens!

10215942384580572
Marina Andrei  •  01 Iunie 2018, 08:03
Postat de pittt pe 31 Mai 2018, 20:30

Si totusi Simona este nr. 1 mondial !!!!!!!!!!!! Cu punctele castigate de ea in teren!!!!!!!!!!!! Indiferent cine vorbeste aiurea, asta e realitatea. Si e matematica simpla, nu trebuie sa fi inteligent e doar adunare.

Numarul pozitiei WTA este adaugat dupa numele oricarei jucatoare cand un ziarist sportiv scrie despre ea. E ceva normal, e rutina. Nu este nimic neobisnuit in asta. E ca un titlu sau ca un mod de identificare. Cand era pe locul 4, se scria Simona Halep, locul patru in ierarhia mondiala...

344018929370831
Adrian Nistor  •  01 Iunie 2018, 07:35
Postat de Adi Demetrio pe 31 Mai 2018, 18:26

Era sa adorm la meciul lu asta,a avut numai adversari slabi si a castigat la tacaneala,un stil de joc infect,plictisitor,cand o aud ca ea e agresiva ma pufneste rasu,mingile ei suntn lente,slow motion,lipsite de vlaga,nu stiu unde vede ea agresiva,acuma iar a picat usor cu Petkovic aia vai steaua ei si aia ca jucatoare tot o tacanista,noroc cu tururile astea de 2 lei ca sa ajunga si ea macar in turul 4e multumita ca nu a iesit din prima ca de aia avea morcovul in fundulet si in turu 4 pica ca una buna ii da 6-0 arivederci hapdebules ai acasa la clatite si papanasi si o sa zica gata vacanta pana la sezonul de iarba sa o ma pregatesc cu vreo 3 gratare pe la Busteni si vreo 3 nunti,tr sa ma odihnesc sunt f obosita am jucat f mult!O puscarie de jucatoare,o mizerie care face de ras sportu si toate notiunile de comportament civic si educational,se vede ca a fost crescuta in lanu de porumb!

ai prea putini neuroni ,asa ca nu te mai uita la meci. mai bine ai alerga un km poate-ti irigi cutia craniana! sau nu poti mai hercule?

Vezi toate comentariile (51)
Comentează
Close