SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Simona Halep, la un pas de revenirea în top 10 WTA » Poate bifa și altă performanță istorică: podiumul all-time la bani câștigați

Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) a învins-o pe kazaha Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA), scor 7-6(11), 4-6, 6-3 și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open. Sportiva din România poate reveni în top 10 WTA.
Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) a învins-o pe kazaha Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA), scor 7-6(11), 4-6, 6-3 și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open. Sportiva din România poate reveni în top 10 WTA.

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 22:19 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 08:31

Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) a învins-o pe kazaha Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA), scor 7-6(11), 4-6, 6-3 și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open. Sportiva din România poate reveni în top 10 WTA. 

Datorită calificării în optimile de finală de la US Open, Simona Halep a obținut 180 de puncte în clasamentul WTA. Cu o zestre minimă de apărat, eliminată în turul secund la ediția din 2019, Halep își poate face calcule pentru revenirea în top 10. Anul trecut, românca nu a participat la competiția de la New York.

Simona Halep, aproape de revenirea în top 10 WTA

Într-o ierarhie live, neoficială, Halep ocupă deja locul 11, cu 4.051 de puncte. Distanța până la Petra Kvitova, ocupanta locului 10, este minimă, doar 9 puncte.

Dacă sportiva din Cehia părăsește competiția în turul 3, iar Simona trece de Svitolina sau Kasatkina, cele două vor face rocadă. Halep o poate depăși pe Kvitova și în cazul calificării acesteia în „optimi”. Criteriul este simplu: românca trebuie să ajungă cu un tur mai departe decât jucătoarea din Cehia.

Într-un scenariu ideal, campioana de la Wimbledon 2019 ar putea chiar să încheie competiția de la New York pe podium. Este obligată să câștige turneul. În această situație nu mai depinde de alte rezultate.

Simona Halep, lovitură financiară la US Open 

Pentru calificarea în optimi, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 265.000 de dolari. Elena Rybakina va obține la rândul ei o sumă importantă, 180.000 de dolari.

Cu această sumă, Halep ajunge la un total de 37.842.748 de dolari câștigați din tenis. Ocupă locul 4 într-o ierarhie all-time, după surorile Williams și Maria Sharapova. Dacă va ajunge în finală, Simona trece peste sportiva din Rusia. 

Știam că pune presiune pe adversar, știam cum joacă. Trebuia să fiu puternică, să fiu calmă. În setul secund nu am mai reușit asta. Știam că trebuie să lupt până la final. Sunt departe de potențialul maxim. Nu e ușor să lipsești 3-4 luni, apoi să joci la cel mai înalt nivel. Dar acum mă simt bine, e o plăcere să joc în fața fanilor de aici. V-am simțit lipsa! Au fost doi ani grei. La nivelul acesta e imposibil să ai meciuri ușoare. Sunt concentrată, sunt gata pentru bătăliișe grele care urmează. Nu contează cu cine voi juca, eu am nimic de pierdut
- Simona Halep, după victoria cu Rybakina

VIDEO Lovituri de excepție de la US Open 2021

Citește și alte știri din tenis: 

Ce au în comun Simona Halep, Ashleigh Barty și Garbine Muguruza? „Să sperăm că în viitor vom reuși”

VIDEO O campioană de Grand Slam, calificată în turul 3 la US Open, se ia de Tsitsipas: „Ați încercat vreodată să schimbați sutienul ud în 3 minute? Tu ce faci atât de mult?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
florar
florar  •  04 Septembrie 2021, 20:55

Simona Halep acum este la 9 puncte in spatele Ktitovei....Chestia cu un tur in fata pentru a întrece pe cehoaica era valabila din turul următor...Un articol cu doua mari greșeli ale gesepistilor...

catalin.palcu
catalin.palcu  •  04 Septembrie 2021, 10:43
Postat de catalynn pe 04 Septembrie 2021, 08:20

Aștept titlul din GSP: cale liberă pt Halep, Osaka a fost eliminată! :-))) Mno, Svitolina va fi probabil cap de linie pt Simona (cred ca va fi un meci echilibrat însă, fără covrigi și batoane ca in trecut), însă nu ne încurcăm in amănunte din astea derizorii … :-)))

eu il vad un meci de 50-50%. ambele au un nivel de joc si chiar un stil de joc asemanator. marea problema a Simonei e ca nu are multe meciuri in picioare in ultimele 3-4 luni. Svitolina s-a prezentat bine pana acum, dar ea e renumita pt faptul ca nu performeaza grozav la GSuri, face 27 de ani si nu a prins nicio finala desi e in top 10 de ani buni

catalin.palcu
catalin.palcu  •  04 Septembrie 2021, 10:35
Postat de imgb pe 04 Septembrie 2021, 01:59

Sharapova cistiga si azi 30 de milioane pe an fara sa joace ...are 100 si ceva milioane in cont fiindca sponsorii o iubesc !....Pentru ''foamea'' asta a noastra au trebuit interventzii babane s-o sponsorizeze si pe ea cineva cu 1 milion !

e vorba de bani castigati din tenis, din premiile de la concursuri, nu de sponsorizari !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează