SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS 6-2, 6-3 // Halep - Serena, șocul din „optimile” Australian Open » Jumătate din „misiunea Williams”, îndeplinită: Venus, OUT!

Simona Halep / FOTO: Guliver/GettyImages +12   FOTO
Simona Halep / FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 ianuarie 2019 12:15

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS 6-2, 6-3 // Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a învins-o pe Venus Williams (38 de ani, 36 WTA), scor 6-2, 6-3, și o va înfrunta pe Serena Williams în optimile de finală de la Australian Open.   

  • Duelul Simona Halep - Serena Williams, în „optimile” AO, e programat luni, ora urmând a fi anunțată de organizatori. 

Simona Halep a fost jucătoare mai lucidă în primul act. A controlat cu autoritate schimburile, a setat excelent ritmul cu loviturile de rever în cross, alternând cu urcări inspirate la fileu.

Venus a încercat să contraatace cu un plus de agresivitate, punctând doar la capitolul erorilor neforțate, 20 la număr, față de numai 6 ale Simonei. Serviciul a fost încă un atu pentru Simona: a reușit doi ași și și-a construit o mulțime de puncte pe baza lui.

Halep, perfectă și în setul secund

Setul secund a început sub semnul echilibrului. Venus a spart pentru prima dată serviciul lui Halep, întrerupând o serie de 6 game-uri consecutive ale româncei.

S-a distanțat la 2-1 și părea să fi găsit calmul necesar reducerii numărului de erori neforțate.

Halep s-a adaptat însă rapid la modificările survenite în jocul lui Williams. Cu serviciul la cote înalte în continuare, a închis partida într-o oră și 18 minute.

Luni, Halep va juca în optimile de finală împotriva Serenei Williams, marea favorită a caselor de pariuri la Australian Open

Simona Halep - Venus Williams 6-2, 6-3

6-3, Break, Set și meci Halep!
5-3, Game Halep:
Simona câștigă un punct antologic. După un schimb de 10 lovituri în cross, liderul mondial schimbă, trimite cu backhand-ul în lung de linie, și se apropie la un singur game de calificarea în optimiel de finală. 
4-3, Break Halep:
Venus a încercat să schimbe tactica, fără succes. Mingile înalte, cu multă boltă, nu au încurcat-o pe Simona. Americana lovește cu rama și îi oferă șansa de break româncei. Halep returnează agresiv și fructifica prima minge de 4-3.
3-3, Game Halep:
Încă un game decis de greșelile lui Venus. Americanca greșește un voleu simplu, de la un metru de fileu, la scorul de 0-15, apoi trimite în fileu și mingea decisivă, la 15-40. Simona joacă impecabil din punct de vedere defensiv, forțând-o să execute de fiecare dată o lovitură în plus pentru a-și adjudeca punctul.
2-3, Game Williams:
Simona arată primele semne de nervozitate. Venus pare să fi găsit echilibrul în joc, reducând numărul erorilor neforțate.
2-2, Game Halep:
Simona nu îi permite campioanei din America să capete moral. Un game la zero, cu două lovituri candidate la cele mai spectaculoase ale zilei. Prima, la 30-0, a fost un forehand în lung de linie din alergare. A doua, cea care a tranșat game-ul, lovitura marcă înregistrată a Simonei, backhand-ul cu două mâini în lung de linie. 
1-2, Game Williams:
Cel mai lung game de până acum aduce un nivel senzațional de tenis. Schimburile au o intensitate aparte. Halep iese în evidență cu o combinație forehand în lung de linie, forehand în cross, prin care își creează șansa de break. Venus o anulează cu un as, al treilea din meci, apoi o împinge pe româncă în spatele terenului cu lovituri apăsate.
1-1, Break Williams: Americanca reușește să spargă serviciul lui Halep pentru prima dată. Profită de mingile jucate cu a doua servă, simte bine lovitura de forehand și se descătușează.
1-0, Break Halep:
Al șaselea game consecutiv câștigat de liderul mondial. Simona revine din spate, de la 15-40, profitând de erorile, de data aceasta forțate, ale americancei. Halep e autoritară din spatele fileului.

Începe setul secund dintre Simona Halep și Venus Williams

6-2, Game și set Halep: Simona este jucătoare mai sigură. Venus vrea să ofere un plus de agresivitate și termină setul cu 13 lovituri câștigătoare, la fel ca Simona. Diferența este făcută la numărul erorilor neforțate. Halep a greșit de doar 6 ori, față de 20 ale americancei.
5-2, Break Halep:
Simona se distanțează de americancă. Venus simte presiunea, încearcă să scurteze schimburile, conștientă că raliurile lungi o avantajează pe româncă, dar greșește mult. Halep returnează sigur și servește pentru primul set. 
4-2, Game Halep:
Primul test serios pe propriul serviciu. Simona salvează două mingi de break. Jocul continuă să fie ingenios, alternând loviturile de backhand în cross cu ruperi de ritm din preajma fileului. Un voleu superb duce la salvarea primei șanse de egalarea a lui Venus. Halep a reușit și un passing splendid, din deplasare, în debutul jocului de serviciu. 

3-2, Break Halep: Reverul în cross îi aduce Simonei primul break al partidei! Liderul mondial continuă să dicteze ritmul schimburilor și să fie jucătoarea mai agresivă. Backhand-ul în cross îi aduce două puncte ușoare. 
2-2, Game Halep:
Principala armă a româncei este, surprinzător, serviciul. Halep lovește cu mult kick și își creează avantajul necesar pentru a ataca mai departe. 
1-2, Game Williams: Simona controlează partida. Românca variază inteligent loviturile, forțându-și mult mai vârstnica adversară să depună un efort suplimentar. Halep cere bine un challenge la 0-15, apoi câștigă un raliu de 16 lovituri. Nu poate însă să fructifice cele două mingi de break avute.
1-1, Game Halep:
Liderul WTA servește excelent și își adjudecă la zero game-ul. Halep nu ezită să se urce la fileu, de unde execută fără greșeală voleul. Punctul decisiv vine după o eroare neforțată a lui Venus.
0-1, Game Williams:
Venus Williams a început agresiv, a câștigat primele două puncte datorită unor servicii excelente. Simona a contraatacat cu două retururi la limită, în lung de linie, și a obținut o șansă de break. Semnele sunt bune în privința deplasării pe teren, în ciuda bandajului de pe coapsa stângă. 

Jucătoarele au ieșit pe teren! Începe încălzirea dinaintea partidei. Venus Williams a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească!

 

UPDATE 09:30

Simona Halep a primit ultimele încurajări de la mama ei, apoi a pornit spre încălzire (detalii AICI). Liderul WTA poartă un bandaj în zona coapsei stângi, după ce în meciul din turul precedent, contra Sofiei Kenin, s-a plâns de dureri. 

simona halep

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (106)
robby73
robby73  •  19 Ianuarie 2019, 19:19
Postat de Marius Zegrea pe 19 Ianuarie 2019, 12:38

Bravo Simona ! Când vii după 5 luni fără sa joci dar si fara antrenor,si ajungi in optimile turneului in maniera care ai făcu-o cu Venus ,asta denota că ai valoare ,si că ai închis gura tuturor specialiștilor lui peste,care te vedeau eliminata după primul tur. Daca vei trece si de Serena, sI cred că ai mari sanse, atunci nu cred să-ți mai stea cineva in cale ,dacă vei juca mereu așa. Hai Halep ! Romanii adevărați îți țin pumnii !

Pauză de 3 luni și jumătate, dacă vrei să fii exact. Și Venus a pauzat 4 luni.

213548945820875
Silviu Silviu  •  19 Ianuarie 2019, 18:20

Cine isi mai aduce aminte de semifinala de la US OPEN din '97 cand Venus a facut-o pe Irina Sparlea curcan alb ? Nici nu-mi imaginam atunci ca aveam s-o revad pe Venus peste 22 de ani intr-un meci de GRAND SLAM batuta măr de o romanca...oricum respect pentru cariera ei !

10204444699616941
Ion Ionescu  •  19 Ianuarie 2019, 15:59

Bravo Simona! Acum scoate-o si pe a doua babaciue!

Vezi toate comentariile (106)
Comentează