SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS 6-3, 6-3 // VIDEO Halep, kriptonita lui Venus » Românca e în „sferturi” la Miami și face încă un pas mare spre locul 1 WTA

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 26 martie 2019 00:04

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a trecut de americanca Venus Williams (38 de ani, 43 WTA) în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 6-3.

  • Simona Halep va juca în sferturile de finală împotriva câștigătoarei din duelul Yafan Wang (50 WTA) - Qiang Wang (18 WTA).

Simona Halep a început furtunos partida de pe Arena Centrală. Două break-uri rapide și un game solid pe propriul serviciu păreau să o fi dezarmat pe americancă. Venus, 38 de ani, una dintre cele mai experimentate jucătoare din circuit, a dat semnalul unei palide reveniri, recuperând un break. Insuficient.

Halep a cerut ajutorul antrenorului Mihai Dobre, apoi a urmat o serie excelentă, cu doar două puncte cedate în 5 game-uri consecutive pe propriul serviciul. După doar 33 de minute Halep închidea actul inaugural, scor 6-3.

SimoIsner :)

Simona Halep a servit la un nivel incredibil în setul 2. Venus nu s-a apropiat nicio clipă de break, a greșit din ce în ce mai mult cu reverul, forțată de Halep să lovească din poziții incomode. Finalul înfruntării a găsit-o pe Halep relaxată, renunțând ușor la mai multe mingi. A reușit însă să închidă meciul, scor 6-3, 6-3. 

75 %dintre punctele jucate cu primul serviciu au fost câștigate de Halep în setul secund

Simona câștigă al patrulea meci consecutiv fără set pierdut în fața lui Venus Williams și continuă lupta de la distanță cu nipona Naomi Osaka și cehoaica Petra Kvitova pentru locul 1 WTA.

SIMONA HALEP DEPINDE DOAR DE EA

Simona Halep are în acest moment drum liber spre primul loc WTA.

  • Dacă va câștiga turneul de la Miami, românca va ocupa din nou locul 1 WTA, ajungând la 6392 de puncte.
  • Simona poate deveni lider și dacă nu va câștiga turneul. Trebuie să joace însă finală, iar Petra Kvitova, 2 WTA, să nu se califice în ultimul act.

Simona Halep - Venus Williams 6-3, 6-3

6-3, Game, set și meci Halep!
5-3, Game Williams:
Venus joacă fiecare minge ca și cum ar fi ultima. Nivelul tenisului din acest game a fost unul extraordinar. 
5-2, Game Halep:
Simona joacă absolut încântător mingea de game. Combinația de backhand în lung de linie și un forehand care o prinde pe picior greșit pe Venus ridică întreaga audiență în picioare. 
4-2, Game Williams:
Venus are o răbufnire de orgoliu. Punctul decisiv vine un urma unui schimb superb, în care reverul americancei a făcut diferența.
4-1, Game Halep:
Simona se distanțează fără a se întrebuința foarte tare. Venus lovește previzibil, are probleme din ce în ce mai mari de deplasare și pare resemnată. 
3-1, Break Halep:
Simona forțează, o plimbă pe Venus și o obligă să lovească din poziții incomode. Backhand-ul americancei cedează din nou. 
2-1, Game Halep:
Primul serviciu îi intră din nou româncei. Debutul setului secund aduce a un meci de pe tabloul masculin între Karlovic și Isner: un singur punct din 12 cedat de jucătoarea la serviciu. :)
1-1, Game Williams:
Americanca răspunde cu un game la zero, primul al ei în acest meci.
1-0, Game Halep:
Simona continuă să servească la cei mai înalți parametri. 

9 lovituri câștigătoareși tot atâtea greșeli neforțate a avut Simona Halep în primul set

A început setul secund!

6-3, Game și set Simona Halep: Românca domină raliurile lungi și câștigă al șaptelea set consecutiv în duelurile cu Venus Williams.
5-3, Game Halep:
Încă un joc adjudecat la zero de Simona. Românca își păstrează mult mai ușor game-urile pe propriul serviciu. 
4-3, Game Williams:
Backhand-ul lui Venus este un izvor nesecat de erori neforțate. Cu toate astea, americanca are nervii mai tari în finalul game-ului. Simona cere intervenția lui Daniel Dobre. Antrenorul a îndemnat-o să joace pe reverul adversarei. 
4-2, Game Halep:
Simona obține puncte ușoare cu serviciul plasat inteligent pe reverul americancei. Game alb.
3-2, Game Williams:
Americanca e fluctuantă în lovituri. După 3 lovituri banale ratate, una de lângă fileu, urmează o serie de 5 puncte consecutive, pe fondul unui serviciu eficient.

BIANCA ANDREESCU - ANETT KONTAVEIT // Canadianca s-a retras de la Miami la scorul de 1-6, 0-2 pentru adversară

3-1, Break Williams: Americanca riscă pe retur. Mingile la limită prind terenul, Halep comite și prima dublă greșeală. 
3-0, Break Halep:
Venus își creează primele șanse de game datorită unui backhand superb în lung de linie, lovitură pe care o are în arsenal și Halep. Americanca cedează în raliurile lungi, apoi comite o dublă greșeală. 
2-0, Game Halep:
Simona face un game blitz, la zero. A avut nevoie de doar 4 minute pentru a-și adjudeca primele două jocuri. 

1-0, Break Halep: Venus Williams are probleme vizibile de deplasare. Românca profită, schimbă des direcția schimbului și trece în avantaj. 

Partida a început la ora 23:42. Venus Williams servește prima.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (100)
103179470776675
Sabin Ellak  •  26 Martie 2019, 17:36

Mai incet cu prognozele:Wang,Kvitova,Pliskova si Vondrousova poate sa incurce calculele matematice a celor care nu accepta ca pot fii si alte scenarii ! Vondrousova a batut rusinos nu de mult pa Halep,iar Pliskova si Kvitova au mai batut-o mai de mult si poate sa se repete istoria,iar Q.Wang are un joc cel putin pe nivelul lui Halep ! Sa asteptam finalul,iar apoi fara calcule,putem citi clasamentul adevarat ,in care poate chiar o sa fie impinsa mai in spate fostul nr. 1 !

adriann_
adriann_  •  26 Martie 2019, 10:08
Postat de dal93 pe 26 Martie 2019, 01:45

E a 3-4 oara cu Cogeleacul, care0-i treaba, Adi?

Acolo a avut clanul bekali domiciliu fortat in anii '50-'60. Unul dintre nepotii fariseului s-a luat de Halep apropo de treaba asta, desi nu stiu daca bunicii ei traisera pe-acolo. (posibil sa fi fost deportati de comunisti in alt sat din zona) https://www.fanatik.ro/simona-halep-becali-14529441

sala_dalles
sala_dalles  •  26 Martie 2019, 08:29
Postat de mikidiki pe 26 Martie 2019, 08:28

***

La mine aici in gradina icoanei se foloseste cuvintul *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (100)
Comentează