SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

SIMONA HALEP WIMBLEDON. Simona Halep precaută înainte de meciul cu Su-Wei Hsieh: "Îmi va fi foarte greu"

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 07 iulie 2018 09:00

Cele două conferințe ale Simonei Halep de până acum au fost pline de avertismente. Liderul mondial a repetat ca pe un refren faptul că iarba egalizează valorile și că orice e posibil.

"Chiar dacă au pierdut atâtea favorite, nu înseamnă că eu o să câștig turneul. Fiecare meci e dificil. Eu o să mă concentrez pe ce am de jucat, nu pe adversare și pe ce se întâmplă pe tablou. Următorul tur e foarte important, sigur îmi va fi greu, voi evolua împotriva unei jucătoare foarte talentate. Și mie mi se poate întâmpla să pierd, dar încerc să rămân pozitivă și să joc punct cu punct", a spus românca la conferința de presă de după succesul din turul al doilea.

Un stil aparte

Azi, adversara Simonei va fi Su-Wei Hsieh, cea care ocupă locul 48 la simplu, și care pune multe probleme. Ea lovește de pe ambele părți cu două mâini, foarte plat, creează unghiuri incredibile și toate aceste lucruri combinate produc lovituri imprevizibile. "Am jucat cu ea la juniori și era coșmarul meu pentru că punea scurte și folosea slice-ul chiar și pe zgură. Acesta este jocul ei și cu el înnebunește pe toată lumea", spunea Maria Șarapova în 2012, după un meci cu jucătoarea din Taipeiul Chinezesc.

Anul acesta, la Australian Open, Su-Wei Hsieh a ajuns până în optimi de finală, unde a dus-o pe Angelique Kerber în trei seturi. La conferința de presă de după acel meci a fost rugată să-și descrie stilul de joc pentru cineva care nu a văzut-o pe un teren: "Îmi place să joc liber, dacă nu am un plan îmi place să improvizez. Când vine mingea decid în ultimul moment unde să o plasez", a răspuns ea.

Jocul lui Su-Wei Hsieh se potrivește de minune pe iarbă, iar acest lucru este demonstrat și de faptul că în 2013 s-a impus la dublu pe iarba de la All England Club.

Simona e precaută: "În opinia mea, e nevoie de un joc mai bun pentru a te impune aici, trebuie să fii mai agresiv, să mergi la fileu mai des. Însă am curajul să cred că poate reușesc să câștig aici, dar nu vreau să mă concentrez pe acest lucru, ci pe fiecare meci în parte". Românca a fost în săptămâna a doua la ambele turnee de Mare Șlem ale anului, la Melbourne a ajuns până în finală, iar la Paris a câștigat trofeul, ce va fi la Wimbledon vom vedea în următoarele zile.

Televizare
ora 15:00, Terenul 1
Simona Halep-Su-Wei Hsieh
Azi, Eurosport, liveTEXT GSP.ro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
baruch
baruch  •  07 Iulie 2018, 10:59

hai, ma, ca o bate pe asta. sa nu cedeze psihic, pe ideea ca a facut destul in primavara asta si n-o poate ajunge nimeni. are sansa mare si la titlu, ACUM e perioada ei, pana n-or sa creasca alea mici; vondrousova, kasatkina, zhuk si celelalte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează