SPORTURI  »  TENIS  »  WTA STUTTGART

Simona Halep - Ekaterina Alexandrova 6-1, 6-4. Jucătoarea noastră e în semifinale la Stuttgart! Cu cine joacă

Simona Halep +8   FOTO
Simona Halep

Articol de - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 22:21 / Actualizat sambata, 24 aprilie 2021 08:44

Simona Halep - Ekaterina Alexandrova 6-1, 6-4 într-un sfert de finală în care jucătoarea noastră a evoluat extraordinar la Stuttgart. 

  • Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) va juca în semifinale împotriva Arynei Sabalenka;
  • Meciul româncei va avea loc sâmbătă, nu înainte de ora 19:30;
  • În cealaltă semifinală de la Stuttgart se înfruntă Ashleigh Barty vs Elina Svitolina.

Simona Halep, formă excepțională la Stuttgart

Simonei Halep i-a lipsit zgura și o demonstrează în fiecare minut petrecut pe terenul de la Stuttgart. După victoria blitz cu Marketa Vondrousova de joi, a venit rândul Ekaterinei Alexandrova să simtă dorința de revanșă și pofta de joc a româncei. Rusoaica de pe locul 34 WTA o învinsese în ultimele două confruntări, în 2019 la Beijing și în 2021 la Melbourne, însă mereu Simona a avut probleme fizice.

Simona Halep - Ekaterina Alexandrova 6-1, 6-4. Jucătoarea noastră e în semifinale la Stuttgart! Cu cine joacă
Simona Halep la Stuttgart, foto: Imago

Recent recuperată după o accidentate la umăr, fostul lider mondial arată o formă excepțională. În partida cu Alexandrova a pornit din nou cu motoarele turate la maximum. A fost agresivă, a găsit unghiuri imposibile, a servit impecabil, a mișcat-o mult pe adversara sa și după doar 22 de minute a câștigat primul set cu 6-1, adunând nouă lovituri direct câștigătoare și comițând doar 3 greșeli neforțate. De cealaltă parte raportul pentru Alexandrova a fost 1-14.

Partea a doua a fost mult mai echilibrată, rusoaica reușind să intre mai bine în meci, greșind mai puțin și fiind agresivă, însă pe final de set tot Simona Halep a fost cea care a fost mai inspirată. A fost o luptă din care Simona a ieșit învingătoare cu 6-1, 6-4, după o oră și opt minute. Românca este pentru a treia oară în semifinale la Stuttgart, după isprăvile din 2015 și 2017. Pentru un loc în finală ea se va duela, sâmbătă, cu jucătoarea câștigătoare din meciul Aryna Sabalenka-Anett Kontaveit.

12 victoriia adunat Simona Halep la Stuttgart în cele șase participări la turneul de categorie WTA 500

143 de succesepe zgură are Simona Halep în carieră din 189 de meciuri disputate pe această suprafață

Ion Țiriac a sunat-o pe Halep: „Lumea nu înțelege nimic! Ăsta e cel mai bun meci pe care l-ai făcut după finala de la Wimbledon”
WTA STUTTGART
Ion Țiriac a sunat-o pe Halep: „Lumea nu înțelege nimic! Ăsta e cel mai bun meci pe care l-ai făcut după finala de la Wimbledon”

FINAL livetext | Simona Halep - Ekaterina Alexandrova 6-1, 6-4

SETUL 1: Simona a început în forță, cu break, după care a pus presiune constant pe adversară. Jucătoarea noastră a evoluat excelent, foarte agresivă, în timp ce Alexandrova nu a reușit deloc să țină ritmul, iar gameurile s-au rostogolit rapid în dreptul lui Simo. Halep a apăsat pe accelerație, a dus rapid setul la 5-0. O clipă de respiro la 5-1, apoi set închis!

SETUL 2: Simona Halep a început iarăși bine, cu break, dar Alexandrova a reacționat de această dată și și-a recuperat gameul, 1-1. Apoi, a trecut pentru prima dată la conducere într-un set, 2-1. Rusoaica a părut că stabilizează meciul, dar Halep a reușit iarăși un break important, 3-2. Totuși, Alexandrova a reușit să egaleze din nou, la 4, însă Simona a făcut iarăși break și a servit pentru meci. 

În turul II, Alexandrova a produs surpriza și a trecut de elvețianca Belinda Bencic (24 de ani, 12 WTA), a opta favorită a turneului, scor 6-1, 7-5.

Alexandrova a câștigat categoric primul set cu Bencic, 6-1, după ce a făcut două break-uri și nu și-a pierdut niciodată serviciul. Setul doi a fost mai echilibrat. Alexandrova a avut 4-2, dar Bencic a revenit și a egalat. .Ulterior, la 5-5, rusoaica a mai făcut un break și a câștigat setul și meciul.

Ion Țiriac, impresionat după debutul Simonei Halep la Stuttgart: „Uitați-vă la un singur lucru!”

Citește mai multe știri din tenis: 

EXCLUSIV VIDEO Ion Țiriac, extaziat după victoria Simonei Halep la Stuttgart: „Lumea nu înțelege, dar ăsta e cel mai bun meci după finala de la Wimbledon, dintr-o singură rațiune!”

Simona Halep, joc perfect la debutul la Stuttgart! Victorie fără emoții cu Marketa Vondrousova

ANALIZĂ GSP România în tranziție » Concluzii și întrebări după înfrângerea cu Italia din Billie Jean King Cup: cum va arăta echipa în continuare?

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (18)
105662257060988
Eugen Qy  •  24 Aprilie 2021, 06:51
Postat de simonhalep pe 23 Aprilie 2021, 22:26

Subțire turneul. Doar trompete. Pe asta o băteam și eu, desculț, cu o mână la spate și legat la ochi. *** trădătoare a avut noroc.

La pariu pe 50 de sticle de Moet ca daca joci cu cea de pe locul 500 nu ii iei niciun ghem timp de 3 seturi si mai mult de jumatate le pierzi la ZERO ??? Tu nu esti in stare sa scoti niciun serviciu al vreunei junioare OBOSITE . In 3 seturi vei face cel putin 5 duble greseli !

rad_de_prosti
rad_de_prosti  •  23 Aprilie 2021, 23:13
Postat de Sorin Postelnicu pe 23 Aprilie 2021, 22:40

Păi tu ești tot timpul desculț...

Sorine, de ce jignesti omul, daca are o parere diferita de a ta, trebui sa-l jignesti? Ti-a placut ca Simona s-a dat lovita la FED cup, unde era vorba de Romania? Cum e cu "noi suntem Romani"? Halal, Simona are dreptate, statul roman, nu a ajutat-o cu nimic, dar s-o lase mai moale cu patriotismul...

unulobisnuit
unulobisnuit  •  23 Aprilie 2021, 23:01
Postat de unulobisnuit pe 23 Aprilie 2021, 22:59

Gogule,cel mai bun profesor e última ta greșeală. Dacă nu înțelegi nimic din asta,plătești că să înveți.

E pt inteligente simonhalep

Vezi toate comentariile (18)
Comentează