SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Șoc în tenis: jucătoarea care o conducea pe Halep la meciuri directe s-a retras la numai 29 de ani! » A eliminat-o pe Simona la Miami

Radwanska, ultima din dreapta, pe rândul de jos // FOTO: Guliver/GettyImages +5   FOTO
Radwanska, ultima din dreapta, pe rândul de jos // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2018 17:50

Poloneza Agnieszka Radwanska, 29 de ani, locul 75 WTA, și-a anunțat retragerea din tenis, din cauza problemelor medicale pe care le-a avut în ultimii ani.

Considerată una dintre cele mai tehnice jucătoare din circuit, Radwanska a postat pe Twitter decizia sa, după ce în urmă cu o lună a vorbit despre problemele sale și a recunoscut că ia în calcul retragerea. 

"Azi, după 13 ani de tenis competitiv, am decis să îmi închei cariera. Nu a fost o decizie ușoară. Sunt recunoscătoare pentru că am atâtea amintiri speciale, inclusiv cele 20 de turnee WTA câștigate, Turnecul Campionilor din Singapore, o finală la Wimbledon și multe altele.

Din păcate, nu mai sunt în stare să mă antrenez și să joc așa cum sunt obișnuită. Corpul meu nu rezistă așteptărilor mele. Având în vedere sănătatea mea și greutățile din tenisul profesionist, trebuie să accept că nu mai sunt în stare să-mi împing corpul peste limite.

Agăț racheta și spun la revedere tenisului profesionist, dar nu părăsesc tenisul. A fost mereu o parte specială în viața mea. Acum e timpul pentru noi provocări și noi idei, la fel de provocatoare la fel ca cele de pe teren", a scris Radwanska pe Twitter.

 

 

"Nu e doar o problemă la picior. Simt o permanentă oboseală. Nu e cazul de operație, nu ar ajuta. Dacă am pantofi cu toc sau teneși, mă doare la fel. Piciorul stâng este distrus. Mă trezesc noaptea cu crampe. Nici injecțiile nu m-au ajutat. Este enervant când cineva încearcă orice, apelează la cei mai buni doctori, dar nu se întâmplă nimic. Corpul spune stop" spunea Radwanska în octombrie

Aga Radwanska a avut mai multe probleme în ultimii ani, din cauza accidentărilor. Ultimul meci jucat de poloneză în acest an a fost pe 17 septembrie, când a pierdut la Seoul cu Irina Begu, scor 4-6, 3-6.

 Cel mai bun loc ocupat a fost 2, atins prima dată în iulie 2012. De-a lungul carierei a câștigat 20 de turnee, cel mai important fiind Turneul Campioanelor, în 2014. 

Aga Radwanska s-a duelat cu Simona Halep de 11 ori și a triumfat de 6 ori. Ultimul meci direct a avut loc în acest an, la Miami, când poloneza a învins în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-3.

27.800.000 $reprezintă câștigurile neimpozitate ale Agnieszkăi Radwanska din tenis

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
zabalutza
zabalutza  •  14 Noiembrie 2018, 21:17

Mare pierdere pentru tenisul feminin, bombardat de toate caprele care nu stiu decat sa dea tare in minge. O sa imi fie tare dor de stilu ei unic...

merace
merace  •  14 Noiembrie 2018, 18:40

Aga a fost o jucatoare de top, merita tot respectul pentru cariera ei. Chiar daca nu a ajuns No.1 si nici nu a castigat vreun titlu de Slam, a fost mereu o competitoare de temut in anii ei buni. Declinul ei a aparut curand dupa ce s-a maritat, deci probabil viata de familie o solicita altfel acum. Ramane cea mai mare jucatoare a Poloniei, pana acum.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează