SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Forțată să stea izolată 14 zile, Sorana Cîrstea a răbufnit: „Du-te acasă! Nu ne pasă că ești aici” / „Federația voastră de tenis face bani pe spatele nostru”

Sorana Cîrstea, 30 de ani, este forțată să stea în izolare, după ce câteva persoane din avionul cu care a venit la Australian Open au fost testate pozitiv cu COVID-19, foto: Imago +27   FOTO
Sorana Cîrstea, 30 de ani, este forțată să stea în izolare, după ce câteva persoane din avionul cu care a venit la Australian Open au fost testate pozitiv cu COVID-19, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 16 ianuarie 2021 16:26 / Actualizat sambata, 16 ianuarie 2021 18:29

Sorana Cîrstea, 30 de ani, este forțată să stea în izolare, după ce câteva persoane din avionul cu care a venit la Australian Open au fost testate pozitiv cu COVID-19. Printre acestea se numără și Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu.

„Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării”, a scris Sorana Cîrstea, loc 71 WTA, pe Twitter. 

Jucătoarea noastră a distribuit și un mesaj al șefului Federației de Tenis din Australia care spunea în urmă cu ceva vreme că jucătorii nu vor putea să stea izolați două săptămâni și să concureze cum trebuie la primul Grand Slam. 

Sorana Cîrstea, susținută de Putintseva și Bencic

Ea a intrat în dialog cu jucătoarea Yulia Putintseva, 26 de ani, 28 WTA, care a scris: „Ceea ce nu înțeleg este de ce nu ni s-a spus că dacă e o persoană pozitivă în avion va trebui să fim izolați. M-aș fi gândit de două ori înainte să vin aici”. Sorana i-a răspuns: „De acord. Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă. Ne-au zis că zborurile vor fi la 20% capacitate și că vom fi considerați contacți apropiați doar dacă cineva din echipă sau anturaj e pozitiv”. 

Un user i-a scris Soranei: „Păi, du-te acasă! La 25 de milioane de oameni nu le pasă că ești aici și ar prefera să nu riște să fie infectați”, iar jucătoarea a replicat: „Federația voastră de tenis ne-a adus aici, pentru că aparent face bani pe spatele nostru. Plec cu plăcere, dar nu am voie momentan. Poate îmi poți pune o vorbă bună ca să ajung acasă mai repede. Aș aprecia!”.

„Ai fi ratat 100.000 de dolari?”, a intervenit un user. „Da. Banii nu pot cumpăra principiile pe care le am!”, a fost replica Soranei. „Atunci de ce vii aici să joci, dacă știi regula? Siguranța e prioritară. Eu mi-aș dori ca țara mea să fie așa...”, a fost chestionată jucătoarea de o altă persoană, tot pe Twitter. „Plănuiam să joc pentru că au promis că vom avea 5 ore pe zi în care să ne putem antrena, să mergem la sală și la recuperare. Asta era înțelegerea pentru care am venit. Dar regulile s-au schimbat peste noapte!”, a explicat Sorana.

Jurnalistul elvețian Simon Häring i-a scris și el Soranei: „Mulțumesc pentru că ai clarificat subiectul. De ce ar avea nevoie un sportiv profesionist pentru a se pregăti pentru un turneu, după ce a stat 14 zile în carantină, pentru a fi pregătit și a nu risca o accidentare?”, iar ea a răspuns: „Aș avea nevoie de cel puțin 3 săptămâni pentru a fi într-o formă decentă și a concura la nivel înalt!”.

„Nu ne plângem de carantină. Ne plângem pentru că nu sunt corecte condițiile de antrenament și de joc înaintea turneelor importante” 
Belinda Bencic, 23 de ani, locul 12 WTA, azi, pe Twitter

„Da, clar, mă voi vaccina. Decât să mai am un an ca 2020, prefer să mă vaccinez de 5 ori. Probabil ni se va cere, însă nu am nicio problemă, când îmi va veni rândul voi face vaccinul liniştită. Cred că trebuie să mai aştept, va mai dura puţin. Momentan am înţeles că mai întâi persoanele esenţiale, medici şi cei din linia întâi şi noi trebuie să ne aşteptăm rândul”
- Sorana Cîrstea, înainte de plecarea la Australian Open

Azarenka și Sloane Stephens, printre jucătoarele izolate

Sunt 47 de jucători și jucătoare care vor fi nevoiți să stea izolați pentru două săptămâni. Ei nu vor participa la antrenamente și, e de așteptat, vor avea dată peste cap pregătirea pentru primul Grand Slam al anului. Printre ei sunt nume mari, japonezul Kei Nishikori și americanul Tennys Sandgren sau rivalele Simonei Halep, bielorusa Victoria Azarenka și americanca Sloane Stephens. 

Australian Open face eforturi gigantice pentru a bloca răspândirea noului coronavirus. Turneul a pus curse charter pentru a aduce aproape 1200 de persoane, jucători + staff, la Antipozi, o aventură care i-a costat pe organizatorii Australian Open peste 40 de milioane de dolari! 

Organizatorii turneului de la Melbourne au decis că 50 de persoane au fost validate pentru a fi carantinate la Adelaide, nu la Melbourne, așa cum era stabilit inițial. Astfel, nume importante precum Rafael Nadal, Simona Halep, Novak Djokovic, Naomi Osaka, Serena Williams sau Dominic Thiem vor beneficia de condițiile ultramoderne din resortul de la Adelaide. Au apărut însă și voci critice, nemulțumite că starurile din ATP și WTA vor avea parte de condiții diferite la Adelaide, net superioare celor din „bula” de la Melbourne.

Citește și alte știri despre Australian Open: 

Darren Cahill, declarații emoționante despre Simona Halep: „Să vă spun cum sunt cunoscut în România”

Caz incredibil în tenis! E suspendată provizoriu pentru dopaj, dar poate participa la Australian Open

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
gesepescu
gesepescu  •  17 Ianuarie 2021, 17:30
Postat de procter pe 17 Ianuarie 2021, 04:17

Sorana are dreptate aici, Australienii nu le au spus ca după ce o sa călătorească numai 20% in avion ....s ar putea sa fie forțați in carantina ptr 2 săptămâni . Dar sunt 70 de jucatori in carantina, la fel ca Sorana.

Sorana a pus punctul pe i. Australienilor le plac banii dar cand aterizeaza alienii se ingrijoreaza ca o sa dispara nu doar banii , ci si ei.

gesepescu
gesepescu  •  17 Ianuarie 2021, 17:25
Postat de Viorica Alexandru pe 17 Ianuarie 2021, 15:18

o mediocra de tenis care a prins glas de cand se invarte in lumea mare... spuneti-i sa-si faca o familie....poate acolo va fi number one...

nu e deloc mediocra. a facut si partide bune.

robotzel
robotzel  •  17 Ianuarie 2021, 15:52
Postat de Viorica Alexandru pe 17 Ianuarie 2021, 15:18

o mediocra de tenis care a prins glas de cand se invarte in lumea mare... spuneti-i sa-si faca o familie....poate acolo va fi number one...

Ești o imbecila. Nicăieri în lumea asta nu ești considerat contact daca ai păstrat distanța și ai purtat masca.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează