SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2022

Urcare importantă în clasamentul WTA pentru Sorana Cîrstea după calificarea în optimile Australian Open

Sorana Cîrstea // foto: Imago Images +18   FOTO
Sorana Cîrstea // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 ianuarie 2022 15:01 / Actualizat sambata, 22 ianuarie 2022 15:23

Sorana Cîrstea (31 de ani) a urcat pe locul 31 în clasamentul WTA LIVE după victoria din turul 3 al Australian Open, 6-3, 2-6, 6-2 cu Anastasia Pavlyuchenkova (30 de ani). 

  • În optimi, Sorana Cîrstea va juca cu Iga Swiatek (20 de ani, locul 9 WTA), jucătoare care nu a trecut vreodată de faza optimilor la Australian Open, dar care a câștigat Roland Garros în 2020.

Sorana Cîrstea a început turneul de la Melbourne pe poziția 38 în clasamentul WTA. Odată cu calificarea în turul 3, ea își apărase punctele câștigate în 2021, când a fost eliminată de Marketa Vondrousova în aceeași fază a competiției. 

Sorana Cîrstea și Anastasia Pavlyuchenkova au mers la arbitru în timpul meciului » Ce i-au reproșat
AUSTRALIAN OPEN 2022
Sorana Cîrstea și Anastasia Pavlyuchenkova au mers la arbitru în timpul meciului » Ce i-au reproșat

Sorana Cîrstea urcă pe locul 31 în clasamentul WTA LIVE după succesul cu Pavlyuchenkova 

Astfel, Sorana punctează serios în clasamentul WTA prin victoria de astăzi. Ea primește 110 puncte în clasamentul WTA, cu care ajunge pe locul 31 în ierarhia LIVE, cu un total de 1.612 puncte.

O eventuală calificare în faza sferturilor i-ar aduce Soranei alte 190 de puncte, cu care ar ajunge pe locul 28 WTA, peste Camila Giorgi, Veronika Kudermetova și Jil Teichmann!

+14 FOTO

Pe deasupra, prin victoria de astăzi, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 328.000 de dolari australieni, echivalentul a 235.000 de dolari.

Cu siguranță am simțit că tribunele au fost pline în această seară. Vă mulțumesc pentru sprijin, pentru că ați rămas până la ora asta. Nu știu cât este ceasul, știu că aproape miezul nopții, vă apreciez sprijinul, că v-ați petrecut sâmbăta urmărind tenis. 

E foarte bine să revin în faza optimilor, nu mă pricep foarte bine la statistici, nu știam când am fost ultima dată în optimi. Ca jucător nu te gândești la asta atât de mult, am încercat să mă concentrez doar la mine, pe jumătatea mea de teren. 

Eu și Anastasia de când aveam 14 ani, de mult timp. Trebuie să rămâi atent tot timpul, să joci ca la șah. Trebuie să joci inteligent, nu este vorba doar despre forehand și backhand, cât și de cum gândești. Mă bucur că am reușit să câștig acest meci, este o adversară foarte dificilă.

- Sorana Cîrstea

Mai multe știri de la Australian Open: 

Simona Halep la Australian Open 2022. Cum stă în clasament jucătoarea noastră după calificarea în optimi

Perechea Jaqueline Cristian - Andrea Petkovic s-a calificat în optimile Australian Open!

Alize Cornet, laude pentru Simona Halep înaintea meciului direct: „S-a întors la nivelul ei cel mai bun”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
nicu72
nicu72  •  23 Ianuarie 2022, 10:52
Postat de rocky5 pe 22 Ianuarie 2022, 19:01

Sorana e mult mai frumoasă!

Oi fi eu defect, dar mie Simona mi se pare mai frumoasa. Oricum, ce conteaza asta? Cealalta latura a dezbaterii de pe site-ul asta, despre care dintre ele are o atitudine civica mai buna, mi se pare mai interesanta. N-am nicio opinie aici, ca nu cunosc detalii, dar am citit cu interes argumentele de ambele parti.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  23 Ianuarie 2022, 09:20
Postat de Nelu Feier pe 22 Ianuarie 2022, 23:26

Felicitari Sorana pt.calificare!Meriti mai multa apreciere vizvi de rezultatele de la AO. Ai avut(pana acum) si vei avea in continuare adversare dificile,mult succes. Cealalta a avut doar adv. modeste desi e cap de serie 14 nu mai sus.Norocul si doar norocul o mai tin cat de cat.Sper sa ai multe succese anul asta, Sorana, si sa urci in clasament peste cealalta, romanca vestita.Atata tam -tam vizavi de ea devine iritant si uneori si jenant.

'Cealalta' are 5 finale de grand slam, pe toate suprafetele, a fost de 7 ori la Turneul Campioanelor, a fost nr 1 mondial si a stat 7-8 sezoane in top 10.

398029928310573
Cristian Mascan  •  23 Ianuarie 2022, 01:22
Postat de catalynn pe 22 Ianuarie 2022, 16:12

Mama Natura a fost, sa recunoaștem, mult mai darnica cu Sorana decât Simonica, însă ultimei trebuie sa ii dam creditul ca prin extrem de multă munca a reușit sa compenseze și sa își depășească mult condiția. Sorana a fost un fel de Adi Mutu, un sportiv care a dat senzația ca nu și-a atins niciodată adevăratul potențial preferând sa … copilărească. :-)))

Halep nu a muncit niciodata in viata ei mai mult decat Sorana, daca le-ai fi vazut vreodata la antrenamente, ai fi cunoscut chestiunea aceasta. Oricum sa o bati Kvitova, care e pe jumatate retrasa din activitate combinat Jiří Vaněk sau pe Pavlyuchenkova dupa Covid nu inseamna nimic.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează