SPORTURI  »  TENIS  »  BAD HOMBURG

FOTO Sorana Cîrstea a încasat o lovitură violentă în meciul cu Petkovic » Bartoli, speriată în tribunele de la Bad Homburg

Sorana Cîrstea, lovitură în meciul cu Andrea Petkovic / FOTO: Captură @Digi Sport 2 +7   FOTO
Sorana Cîrstea, lovitură în meciul cu Andrea Petkovic / FOTO: Captură @Digi Sport 2

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2021 23:34 / Actualizat duminica, 20 iunie 2021 23:37

Sorana Cîrstea (45 WTA) a fost eliminată de Andrea Petkovic (129 WTA) în primul tur al turneului pe iarbă de la Bad Homburg, scor 3-6, 4-6. Sportiva din România a tras o sperietură în debutul setul secund.

Sorana Cîrstea a obținut rezultate impresionante în sezonul de zgură. Trecerea pe iarbă a fost una bruscă. Românca încă nu s-a adaptat și a pierdut al doilea meci consecutiv, de fiecare dată fără set câștigat. 

În fața localnicei Andrea Petkovic, diferența a fost făcută de micile detalii. Sorana a avut un procentaj mai bun al primului serviciu, 68%, față de 61% al adversarei. Și-a creat și mai multe oportunități de break, dar a fructificat doar 2 din 6, și a cedat după o oră și 22 de minute.

Sorana Cîrstea, lovită în meciul cu Petkovic

În primul game al setului secund, mingea a lovit-o pe Sorana în ochi, după un serviciu puternic al lui Petkovic. Cîrstea a avut nevoie de o pauză. Sportiva din Germania i-a sărit rapid în ajutor, a trecut de cealaltă parte a fileului și i-a adus o pungă cu gheață. Din tribune, Marion Bartoli privea extrem de îngrijorată grimasele Soranei. Româncă a reușit până la urmă să termine partida.

+3 FOTO

Patricia Țig, singura româncă rămasă la Bad Homburg

Patricia Țig (26 de ani, 61 WTA) a obținut prima victorie din carieră pe iarbă, în șaisprezecimile de finală de la Bad Homburg. Singura sportivă din România rămasă la turneul german a învins-o pe Mona Barthel (30 de ani, 187 WTA), scor 7-6(4), 6-3. 

Până astăzi, Patricia Țig jucase 5 meciuri pe iarbă și pierduse de fiecare dată. În primul tur de la Bad Hamburg, turneu organizat în Germania, sportiva din România a fost sigură pe propriul serviciu, cedând un singur break, și a speculat excelent slăbiciunile adversarei.

Citește și alte știri din tenis: 

Perchea Horia Tecău - Kevin Krawietz a câștigat turneul de la Halle! Primul trofeu din 2021 pentru român

Naomi Osaka s-a retras de la Wimbledon! Când va reveni japoneza pe teren

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
fcstatiadebetoane
fcstatiadebetoane  •  22 Iunie 2021, 00:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

albertinhoo
albertinhoo  •  21 Iunie 2021, 15:41
Postat de marcel1974 pe 20 Iunie 2021, 23:45

Joaca ca de obicei,slab. Degeaba o lauda marii jurnalisti, are 31 de anisori si prea putin tenis arata.Fata de un numar 1 mondial este cale lunga.

E iarba, pe iarba multi joaca mai slab sau mai bine.

valyomanyd
valyomanyd  •  21 Iunie 2021, 06:04

Jurnalistii romani mint cu nerusinare..Sorana practic s-a lovit singura..Petkovic a servit ( a fost out) in incercarea de a returna Sorana a lovit cu rama si mingea a ricosat in obraz...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează