SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO CTP, mesaj la miezul nopții după calificarea Soranei Cîrstea: „Așa a smuls victoria”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu e impresionat de prestația Soranei Cîrstea
Gazetarul Cristian Tudor Popescu e impresionat de prestația Soranei Cîrstea

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2023 08:10 / Actualizat marti, 28 martie 2023 09:11

Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) s-a calificat, luni seara, în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Miami, după 7-6 (3), 6-4 cu Marketa Vondrousova (23 de ani, 103 WTA). Gazetarul Cristian Tudor Popescu e impresionat de prestația Soranei.

„Sorana, dublu sfert în Dubla Soarelui! Sorana a rezistat formidabil, tehnic și psihic, jocului apăsat, alternând bombele cu scurtele, al puternicei Marketa Vondrousova. Smulgând victoria cu 7-6, 6-4, Sorana Cîrstea e în sferturi și la Miami!”, a scris CTP pe Facebook, în apropiere de miezul nopții.

Sorana o așteaptă în „sferturi” pe Aryna Sabalenka, #2 mondial. Bielorusa a trecut ușor de Barbora Krejcikova, 6-3, 6-2.

Cât de bogat e, de fapt, Gigi Becali? A refuzat 1 miliard de euro!
FCSB
Cât de bogat e, de fapt, Gigi Becali? A refuzat 1 miliard de euro!

Sorana Cîrstea a învins-o pe Marketa Vondrousova și e în „sferturi” la Miami

Sorana Cîrstea a mai făcut o „victimă” de top la Miami, confirmând momentul pozitiv pe care-l traversează de câteva săptămâni, dar și funcționalitatea parteneriatului cu Thomas Johansson

Renăscută în 2023, Cîrstea bifează un „Sunshine Double” în care și-a întrecut cu mult așteptările: după „sfertul” de la Indian Wells, atinge acum aceeași fază și în Florida, dar, mai important de atât, prestează un tenis cu adevărat încântător!

Din nou din postura de outsider, așa cum se întâmplase și în precedentele două meciuri, cu Muchova și Caroline Garcia, Cîrstea a compensat în fața Marketei Vondrousova prin același joc redimensionat pe care-l afișează în ultima perioadă. 

Cu un serviciu parcă mai percutant ca niciodată, dar și cu un echilibru evident în ceea ce privește raportul ofensivă - apărare, jucătoarea din România a mai depășit un obstacol complicat, atingând faza sferturilor fără să fi pierdut vreun set pe traseu!

$184,465și 215 de puncte în clasamentul WTA și-a asigurat deja Sorana Cîrstea pentru calificarea în sferturi la Miami

Primul set a adus, mai degrabă, cu un duel din circuitul masculin, în care serviciile au funcționat vreme de mult timp la parametri ireproșabili. Game-uri scurte, autoritare ale ambelor și nici măcar un break-point în prima jumătate de oră din meci!

Sorana și Vondrousova au avut procentaje ridicate și au mers cap la cap până la 5-5, când cehoaica a profitat de unul dintre puținele momente de ezitare din abordarea româncei. 

Însă incomoda stângace din Cehia nu a confirmat break-ul. Sau, altfel spus, Sorana n-a abandonat sub nicio formă lupta. A egalat imediat pentru 6-6 și a excelat într-un tie-break în care, după ce a fost condusă cu 0-2, a câștigat șapte din următoarele opt puncte, „fugind” cu primul set după 57 de minute.

Câștigarea primei manșe n-a fost rodul întâmplării, iar Sorana a continuat tot în „viteza a cincea”, cu același joc agresiv etalat în prima parte a întâlnirii. 

Cîrstea a ieșit cu bine și din momentul psihologic definitoriu al setului doi: la 0-1, a salvat în mare stil două mingi de break avute de cehoaică, iar de acolo a fost în control total

Neperturbată pe propriul serviciu, românca a mărit turațiile și a reușit break-ul decisiv în game-ul șapte, suficient pentru a pune mâna pe biletele pentru „sferturi”. 7-6, 6-4 după o oră și 37 de minute și confirmarea că Sorana e capabilă de lucruri cu adevărat importante în acest an. 

CTP, mesaj la miezul nopții după calificarea Soranei Cîrstea: „Așa a smuls victoria”
Statisticile meciului, conform Sofascore

3.00era, în medie, cota oferită de casele de pariuri pentru o victorie a Soranei Cîrstea

Citește și alte știri din tenis: 

Ucraina contestă planurile Comitetului Olimpic Internațional » Comunicat categoric, alături de alte 4 țări: „Rusia are deja o metodă de a readuce sportivii în competiție”
DECIZIE
Ucraina contestă planurile Comitetului Olimpic Internațional » Comunicat categoric, alături de alte 4 țări: „Rusia are deja o metodă de a readuce sportivii în competiție”
Numărul 10 ATP din 2018, impresariat de Țiriac, luptă cu depresia: „Beam, dormeam o oră pe noapte. Mi-am pierdut toți sponsorii! Asta e în mintea mea”
ATP
Numărul 10 ATP din 2018, impresariat de Țiriac, luptă cu depresia: „Beam, dormeam o oră pe noapte. Mi-am pierdut toți sponsorii! Asta e în mintea mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
soimiisibiu
soimiisibiu  •  28 Martie 2023, 09:42

Alo Gspul. J. Cristian are doua turnee câștigate la rand e drept de 40.000 și 25.000 dolari, Măriei a câștigat și ea doua turnee la rand e drept de 15.000 dolari, Bara și Mitu au jucat finala la dublu, Prisacafiu a jucat semifinala învinsă de Cristian,. Plus alte semifinale jucate de fete în turnee de 15.000.nu am văzut nici o știre despre ele. Dar îl băgați pe CTP pe gat la cititori. Adevărat va zice lumea ca sunteți hârtie de impachetat peste.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează