SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2021

Sorana Cîrstea, săgeată către Simona Halep înainte de Australian Open? De la ce a pornit totul

Sorana Cîrstea +27   FOTO
Sorana Cîrstea

Articol de - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 09:28 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 10:05

Antrenorul Sven Groeneveld a deplâns printr-un tweet ironic absența de pe rețelele sociale a jucătorilor aflați în carantină la Adelaide, între care și Simona Halep (29 de ani, 2 WTA), iar Sorana Cîrstea (30 de ani, 72 WTA) i-a comentat apreciativ.

  • Australian Open 2021 va începe pe 8 februarie, iar Halep, 29 de ani, este a doua favorită a competiției, după australianca Asleigh Barty.

Carantina dinainte de Australian Open (8-20 februarie) se face în două orașe, Melbourne și Adelaide, în cel din urmă aflându-se primii trei jucători și primele trei jucătoare ale lumii – cu o excepție, Serena Williams i-a luat locul lui Ashleigh Barty, care se afla acasă. Încă de când s-a aflat de această divizare, au apărut reacții critice. Lumea, inclusiv sportivi, antrenori, dar și comentatori ai fenomenului și mulți fani, a arătat cu degetul spre „privilegiații de la Adelaide".

Nivelul nemulțumirii a crescut și după ce mai mult de 70 de jucători și jucătoare au intrat în carantină dură, ca urmare a depistării unor cazuri pozitive la coronavirus în zborurile charter ajunse în Australia. Aceștia nu pot părăsi sub nicio formă camera de hotel și nu se pot vedea cu nimeni, nici măcar cu membrii propriei echipe. 

În acest context, un video postat de Naomi Osaka, numărul 3 mondial, în care apărea alături de 3 persoane din staff-ul ei pe teren la Adelaide, a turnat și mai mult gaz pe foc.

Între timp, nipona a șters acel tweet, dar și încă unul, în care scria „Sunt aici eliminând postări fără niciun motiv". Asta a dus la ideea că celor 6 sportivi aflați la Adelaide li s-ar fi recomandat să nu mai urce pe conturile lor imagini sau filmulețe de la antrenamente. Și la acest aspect se referă postarea de pe Twitter a lui Sven Groeneveld, fostul antrenor al Mariei Șarapova. 

Sven Groeneveld: „Mi-e dor de ei!"

„Disciplina întregii trupe de la Adelaide de a sta departe de social media trebuie să fi fost unul dintre lucrurile cel mai ușor trecute cu vederea săptămâna trecută. Mi-e dor de ei! #AdelaideUpdates, vă rog", a scris el, ironic.

Primul comentariu la tweet-ul olandezului a venit din partea Soranei Cîrstea, care a lucrat cu Groeneveld în anii 2000, pe când acesta făcea parte din programul „adidas Player Development". 

Simona Halep, înțepată de Sorana Cîrstea?

„Hahahhahaha tweet of the week/quarantine", a notat românca, adăugând un emoticon vesel. O posibilă săgeată trimisă spre compatrioata Simona Halep, care face parte din grupul de la Adelaide, în calitatea ei de număr 2 mondial. Cele două au o relație distantă, chiar rece, lucru confirmat de diverse reacții apărute de-a lungul anilor de-o parte și de alta.

Sorana Cîrstea, săgeată către Simona Halep înainte de Australian Open? De la ce a pornit totul

Interesant însă este că tocmai Halep este cea care a postat pe Instagram câteva imagini de la Adelaide, care au rămas neatinse pe contul ei. Într-una apare alături de Irina Begu, partenera ei de antrenament, chiar pe teren, a doua o arată alături de Darren Cahill. La Instastory de ieri, de asemenea, Simona apare făcând exerciții în cameră. Ceilalți, într-adevăr, au rămas tăcuți pe rețelele sociale, așteptând încheierea acestei perioade și transferul spre Melbourne. 

Ce parteneră de antrenament are Simona Halep, înaintea Australian Open: „Îi sunt recunoscătoare bunei mele prietene”

Domnic Thiem: „Nu e un mare avantaj"

Dominic Thiem, numărul 3 mondial, aflat în grupul de la Adelaide, a vorbit pentru canalul tv ORF despre condițiile de carantinare în care se află, la fel ca Djokovici, Nadal, respectiv Halep, Osaka și Williams.

„Regulile carantinei sunt exact aceleași ca la Melbourne, așa că nu este un mare avantaj", a punctat austriacul. „Probabil că doar e un pic mai agreabil fiindcă nu sunt atât de multe persoane, ci doar vreo 20". De asemenea, el a adus în discuție și realitatea economică a orașului în care se organiza turneu în mod tradițional și în care acum jucătorii de top aflați acolo vor disputa un demonstrativ. „Va fi primul eveniment în fața oamenilor de aici, se strâng niște bani pentru regiune, ceea ce nu e rău", a spus Thiem. 

Sorana Cîrstea, fericită cu aspirator

Sorana Cîrstea a fost una dintre cele mai vocale contestatare ale carantinei totale, după ce a ajuns la Melbourne cu un zbor charter în care a fost depistat cazul pozitiv la SARS-CoV-2 al lui Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu. Acum două zile a arătat pe Instagram cum exersează chip & charge-ul, mereu adăugând o tușă malițioasă în textul atașat, așa cum s-a întâmplat și ieri. Ultima porțiune a story-ului e dedicată unei reușite domestice.

„Departamentul de sănătate a aprobat, în sfârșit, cererea noastră pentru un aspirator. Nu am mai fost așa fericită în viața mea. Ziua 9 de detenție va fi cea mai bună de până acum", a scris ea. 

Pozitiv și antrenorul 

O altă jucătoare care și-a exprimat nemulțumirea pentru regulile dure de carantină este Paula Badosa. Spaniola a venit la Melbourne de la Abu Dhabi în același avion cu Cîrstea, dar și cu multe alte jucătoare. Ea a reclamat faptul că nu poate nici măcar să facă exerciții în cameră pentru că e foarte mică, 20 de metri pătrați, și nu are niciun aparat la dispoziție. Joia trecută, iberica a anunțat că a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus, având simptome și fiind mutată la alt hotel, sub supraveghere strictă. Ieri a venit vestea că și antrenorul ei, Javier Marti, este infectat. 

„Mi-a fost clar, începuseră simptomele", a declarat el. „Sunt surprins însă pentru că eu am trecut prin virus, e a doua oară când îl iau. Am avut multă grijă și totuși am pățit-o. Acum trebuie să mă recuperez în următoarele 10-14 zile".

Citește mai multe știri despre Australian Open 2021: 

Simona Halep, pregătire cu motoarele la maximum la Australian Open! Ce a anunțat antrenorul: „Va avea meciuri înainte de Grand Slam”

Noi probleme la Australian Open » Un sportiv s-a revoltat din cauza condițiilor: „E horror, toată lumea e îngrijorată”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
mishu_74
mishu_74  •  26 Ianuarie 2021, 18:44

iarasi trebuie inflamate cumva retelele de socializare pt ca sa manca si gura presei ceva. adica voi raspanditi zvonul ca ''celor 6 sportivi aflați la Adelaide li s-ar fi recomandat să nu mai urce pe conturile lor imagini sau filmulețe de la antrenamente'' si tot voi, in acelasi articol, cateva randuri mai jos ziceti '' Interesant însă este că tocmai Halep este cea care a postat pe Instagram câteva imagini de la Adelaide, care au rămas neatinse pe contul ei''. bah, voi va cititi macar scornirile inainte sa le dati drumul? sigur nu, ca altfel nu v-ati suporta...

398029928310573
Cristian Mascan  •  26 Ianuarie 2021, 10:44

Ce anume e jignitor sau vulgar,noolitate absoloota nu e nici una nici alta,am înțeles***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

398029928310573
Cristian Mascan  •  26 Ianuarie 2021, 09:54

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează