SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Sorana Cîrstea, eliminată de la US Open » Înfrângere în două seturi: „Am făcut cel mai prost meci al anului”

Sorana Cîrstea // foto: Imago
Sorana Cîrstea // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 08:16 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 09:45

Sorana Cîrstea (31 de ani, locul 39 WTA) a fost eliminată de Shelby Rogers (28 de ani, 43 WTA) în turul 2 la US Open, scor 5-7, 2-6.

Final de drum pentru Sorana Cîrstea la turneul american. Pe terenul 11, într-un meci început la ora 01:40 în România, Sorana a fost învinsă în fața americancei Shelby Rogers, jucătoare situată în vecinătatea sa în clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea, eliminată de Shelby Rogers în turul 2 la US Open

Meciul dintre cele două jucătoare a avut o durată de o oră și 36 de minute și s-a încheiat în minimum de seturi. Dacă primul a fost echilibrat, al doilea a fost adjudecat fără emoții de favorita gazdelor.

Deși Sorana a avut mai multe lovituri câștigătoare (20, față de 16), adversara i-a fost superioară la toate celelalte capitole. Shelby a avut procentaje mai bune la serviciu, a fost mai tare în momentele cheie, reușind să câștige 4 dintre cele 8 mingi de break avute și a greșit neforțat mult mai puțin - de doar 12 ori, față de 23 în dreptul Soranei.

Eșecul îi va lăsa un gust amar Soranei, care a început meciul foarte bine, având 3-0, apoi 4-1 în primul set.

Rezumat video al meciului dintre Sorana Cîrstea și Shelby Rogers 

În turul 3, Shelby Rogers o va întâlni pe Ashleigh Barty, liderul mondial și favorita numărul 1 la US Open.

Rogers este o jucătoare care nu a pătruns vreodată în TOP 40 WTA și nu a câștigat vreun trofeu în carieră. A fost al doilea meci direct dintre cele două jucătoare după cel de la Rio de Janeiro (Brazilia), din 2016. Americanca s-a impus atunci tot în două seturi, 6-4, 6-4.

Sorana Cîrstea: „Am făcut probabil cel mai prost meci al anului”

După meci, într-un interviu acordat Eurosport, Sorana s-a declarat dezamăgită, mărturisind că meciul făcut de ea a fost „probabil cel mai prost al anului”.

„Am făcut un meci foarte prost, probabil cel mai prost al anului. Nu cred că are sens să intru foarte mult în detalii, a fost un joc foarte slab din partea mea, dreapta nu a găsit terenul. Adversara a fost solidă, a jucat ce trebuia, dar totul a depins de mine, am jucat extrem de slab. 

Am început bine, probabil în momentul în care mi s-a făcut primul break ar fi trebuit să reușesc să-mi țin serviciul. Nu a mers nimic, nici jocul din spate, nici cel din față, nici retur, nici serviciu. Rezultatul spune suficient

Îmi asum înfrângerea, sunt dezamăgită, acest meci a venit într-un moment nepotrivit, dar asta este. Nu pot decât să merg înainte. Nu știu ce urmează, programul este încurcat din punct de vedere al pandemiei, turnee care nu sunt încă sigure. 

Nu știu exact ce urmează, va trebui să mă uit pe calendar, să văd care este cea mai bună opțiune pentru ultima lună de turnee a anului”, a declarat Sorana, care pleacă acasă cu un cec în valoare de 115.000 dolari

Simona Halep rămâne singura jucătoare din România încă angrenată în competiție. Fostul lider mondial va juca în această seară cu Elena Rybakina pentru un loc în faza optimilor de finală.

Mai multe știri din tenis: 

O campioană de Grand Slam, calificată în turul 3 la US Open, se ia de Tsitsipas: „Ați încercat vreodată să schimbați sutienul ud în 3 minute? Tu ce faci atât de mult?”

Daniil Medvedev, execuție de pe altă planetă la US Open! Cele mai tari 5 lovituri ale zilei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  03 Septembrie 2021, 15:51
Postat de Ion Popescu pe 03 Septembrie 2021, 11:51

Halep nu este "singra jucatoare din RO ramasa in competitie" dupa cum scrie "jurnalistul" GSP. La dublu participa in continuare 6 sportivi romani. Toti au fost invingatori in primul tur. Begu, Mitu, Ruse, Niculescu, Olaru, Tecau. Succes mai departe !

Ok, e singura jucatoare de simplu ramasa in competitie. Dublul e oricum cenusareasa tenisului, nu stiu daca au 10% din audienta de la 'singles'. Oricat de disperat incerci tu sa diluezi orice reusita a Simonei.

347655969058390
Ion Popescu  •  03 Septembrie 2021, 11:51

Halep nu este "singra jucatoare din RO ramasa in competitie" dupa cum scrie "jurnalistul" GSP. La dublu participa in continuare 6 sportivi romani. Toti au fost invingatori in primul tur. Begu, Mitu, Ruse, Niculescu, Olaru, Tecau. Succes mai departe !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează