SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

„Sprijini războiul? Îl sprijini pe Lukașenko?” » După victoria cu ucraineanca Elina Svitolina, Aryna Sabalenka n-a mai ocolit răspunsul

Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (28, 192 WTA), scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în semifinalele Roland Garros 2023.  / FOTO: Imago Images
Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (28, 192 WTA), scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în semifinalele Roland Garros 2023. / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 17:45 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 19:07

Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (28, 192 WTA), scor 6-4, 6-4, și s-a calificat în semifinalele Roland Garros 2023. Bielorusa a acceptat să discute despre războiul în care țara ei este implicată și a transmis clar că este împotrivă.

Aryna Sabalenka a anulat două conferințe de presă clasice, discutând doar cu un reprezentant al turneului de la Paris. Bielorusa a revenit astăzi în fața jurnaliștilor. Nu a scăpat de întrebările legate de războiul din Ucraina. 

O decizie hidoasă
editorial ctp
O decizie hidoasă

Aryna Sabalenka: „Nu sprijin războiul, nu vreau să fie implicată în chestiuni politice”

„Am spus-o de multe ori: nu sprijin războiul! Nu vrea ca țara mea să fie implicată într-un război. Sunt doar o jucătoare de tenis în vârstă de 25 de ani, una care nu vrea să fie implicată în chestiuni politice”, a transmis Aryna. 

Întrebată dacă este de partea lui Aleksandr Lukașenko, președintele din Belarus, Sabalenka a replicat: „E o întrebare dificilă. Nu sprijin războiul, așa că în acest moment nu îl sprijin nici pe Lukașenko”.

Despre pozele pe care le are alături de Lukașenko, Aryna a spus că sunt vechi, de la un meci de Fed Cup, când „nimic rău nu se întâmpla”.

VIDEO. Momentul în care Svitolina o ignoră pe Sabalenka

Elina Svitolina a comentat momentul într-o conferință de presă. 

Prima mea reacție când am văzut că stă la fileu a fost să o întreb ce face. Nu știu exact ce aștepta ea, pentru că declarațiile mele au fost dintotdeauna foarte clare referitor la strângerile de mână. Poate că ea nu e pe rețelele de socializare și nu știe ce am spus. 

Dar eu am fost mereu clară, am spus că nu le voi strânge mâna. Da, cred că a vrut să inflameze situația prin ce a făcut. Mă așteptam să fiu huiduită. Oricine pierde în situația asta e fluierat. Nu a fost o surpriză pentru mine
- Elina Svitolina

Citește și alte știri din tenis: 

L-au jefuit pe jucătorul care tocmai câștigase lupta cu depresia » Pagubă de 600.000 de euro

O rivală „clasică” a luat atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Nu înțeleg, sunt foarte tristă!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
VardyParty
VardyParty  •  07 Iunie 2023, 21:44
Postat de emil1986 pe 07 Iunie 2023, 10:28

Bai proasta forumului, rusofi de rusofil ce esti, daca nu erau turcii, daca nu le dadeam haraciul, acestia lasandu-se in pace (n-an fost niciodata pasalac), nefiind, acum vorbeam ruseste, prostanacule rusofil. Asta-ti spun ca ai luat-o de la Adam si Eva, nu din 1735, cand rusii tai dragi ne-au invadat pentru prima oara. Rusii asta au in cap de la Ecaterina a II-a, daca nu chiar de la Petru cel Mare, sa cucereasca Europa. Asta vor si acum sa restaureze imperiul pe care l-au avut pana in anii '90. Daca cuceresc Ucraina, urmeaza celelalte state ex-satelite. ***!!!

Oh, Emilio, iar ai zi grea, eh?

VardyParty
VardyParty  •  07 Iunie 2023, 21:42
Postat de Trandafir pe 07 Iunie 2023, 17:12

Dupa marele act patriotic Svitolina si-a pus coada pe spinare si a plecat in mare viteza la locuinata de rezidenta din Londra. Cat oare a cheltuit marea patrioata din cei 22 milioane USD castigati din tenis pentru ajutor umanitar pentru Ucraina ? De ce nu s-o fi dus direct pe front intr-o vizita de incurajare ?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Trandafir
Trandafir  •  07 Iunie 2023, 19:54

Stimate Dan ! Multumesc pt. intrebare. Da fac periodic pachete pt saraci, chiar de ex. acum de Sambata mortilor. Le distribui prin intermediul Bisericii. Din putinii bani ale unei familii cu multi copii.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează