SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

STEFANOS TSITSIPAS // VIDEO Tsitsipas vrea tot la Australian Open! După ce l-a trimis acasă pe Roger Federer, grecul a găsit antidotul și pentru Rafael Nadal: „Simt că pot s-o fac!” » Ce mare pasiune are grecul

Stefanos Tsitsipas este cel mai tânăr semifinalist la un turneu de Mare Șlem din ultimii doisprezece ani  // FOTO: Guliver/Getty Images
Stefanos Tsitsipas este cel mai tânăr semifinalist la un turneu de Mare Șlem din ultimii doisprezece ani // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2019 11:09

AUSTRALIAN OPEN // Stefanos Tsitsipas, 15 ATP, 20 de ani, e în semifinale la Australian Open după ce a trecut marți de maratonistul Roberto Bautista Agut, 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (2). Grecul, care îl va întâlni pe Rafael Nadal în semifinale, și-a dublat ieri numărul de abonați pe canalul său YouTube.

Dintre toți tinerii talentați și valoroși care au luat startul pe tabloul de la Melbourne, doi au ajuns în "sferturi": Stefanos Tsitsipas și Frances Tiafoe. Doar primul a răzbit însă din această fază, după încă un meci de luptă, imaginație și atitudine devotată pe teren.

Cu 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (2) în fața unui jucător care nu renunță niciodată, spaniolul Roberto Bautista Agut, grecul și-a luat bilet de semifinale.

Cea mai mare performanță a carierei sale de până acum, pe care își dorește fierbinte s-o îmbunătățească. Și nu oricum. L-a învins pe Roger Federer, idolul copilăriei, în "optimi", acum i-ar plăcea să treacă și de Nadal, apoi de Djokovic la Australian Open. "Ar fi turneul complet", a exclamat el, entuziasmat.

În noaptea de după victoria asupra elvețianului Roger Federer, a dormit mai puțin de 6 ore, după cum a dezvăluit în conferința de presă de ieri. "Mi-a fost greu să procesez totul. Nu puteam să adorm. O durere la deget m-a ținut treaz. De fapt, aveam dureri peste tot în corp și tensiune".

Apoi a fost mai bine, iar acum se gândește că știe cum să joace contra lui Rafa pe hard. "Am fost aproape să-l înving la Toronto. Când m-am întors la vestiar mi-am promis să mă descurc mai bine data următoare în fața lui. Am înțeles mai bine ce face pe teren. Simt că pot produce ceva bun contra lui".

Antidot pentru tristețe

Tsitsipas are însă și alte pasiuni, iar cea mai vizibilă este cea care e legată de film și fotografie. Are un canal YouTube și, abil, în interviul de pe teren a îndemnat lumea să se aboneze. Efectul a fost spectaculos: în doar câteva ore și-a dublat numărul de subscribers, ajungând la peste 36.500.

Totul a început anul trecut, inspirat de alte persoane. "Când sunt disperat uneori, când mă simt deprimat, fac aceste videouri și îmi e mai bine. Realizez că tenisul nu e cel mai important lucru în viață, că toți avem și alte talente de care poate nici nu știm", a detaliat el.

"Așa sunt mai relaxat și am o mai bună înțelegere și idee despre viață, despre fotografie și despre cum se fac filmele. Sunt multe lucruri din care poți învăța. E un hobby bun, ajung în locuri frumoase pe care le vizitez în toată lumea și pot crea ceva".

Video șters

Nefiind la curent cu legile australiene, foarte stricte în legătură cu spațiul aerian, Stefanos a postat pe canalul său un video cu imagini filmate cu drona în timpul turneului de la Sydney.

"A trebuit să-l șterg din anumite motive. Nu mi-am dat seama că filmarea din Sydney nu este permisă, că nu ai voie să utilizezi drone în oraș", a spus tânărul grec. "Așa că, pentru binele meu, ca să nu intru în bucluc, am preferat să retrag acel video. Deși era foarte drăguț. Mi-a luat câteva ore să-l fac. Era spectaculos, interesant de urmărit", a adăugat. 

Vezi și: Prima semifinalistă de la Australian Open are o poveste de viață impresionantă » A așteptat să termine facultatea pentru a începe tenisul: „Sunt inteligentă, vreau să-mi rotunjesc educația”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
sebastian.vettel
sebastian.vettel  •  24 Ianuarie 2019, 01:11
Postat de sebastian.vettel pe 24 Ianuarie 2019, 01:10

Usor arogant baietasul. Spune ca a fost aproape sa-l invinga pe Rafa la Totonto , dar scorul a aratat 6-2, 7-6. Deloc "aproape" as spune. Sau aproape doar 1 set. Daca-mi aduc bine aminte, Rafa a avut 1 break in fata si in acel set, dar si-a pierdut serviciul la 5-4. Nu mai conteaza. Strict pe ce s-a jucat pana acum in turneuz Rafa ar trebui sa-l demoleze. A aratat un tenis aproape perfect, superior oricui. Singura teama a mea e acel taping de pe abdomen, care l-a fortat sa renunte ai la turneul pregatitor de la Brisbane.

*Toronto

sebastian.vettel
sebastian.vettel  •  24 Ianuarie 2019, 01:10

Usor arogant baietasul. Spune ca a fost aproape sa-l invinga pe Rafa la Totonto , dar scorul a aratat 6-2, 7-6. Deloc "aproape" as spune. Sau aproape doar 1 set. Daca-mi aduc bine aminte, Rafa a avut 1 break in fata si in acel set, dar si-a pierdut serviciul la 5-4. Nu mai conteaza. Strict pe ce s-a jucat pana acum in turneuz Rafa ar trebui sa-l demoleze. A aratat un tenis aproape perfect, superior oricui. Singura teama a mea e acel taping de pe abdomen, care l-a fortat sa renunte ai la turneul pregatitor de la Brisbane.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează