SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Sub semnul lui 9 » O coincidență interesantă pentru Simona Halep, la 8 luni distanță, între două date calendaristice

IMAGINILE TRIUMFULUI. Simona Halep și două ipostaze-cheie ale carierei ei, ambele acompaniate de un zâmbet larg și de un trofeu. În stânga, octombrie 2017, când a izbutit să urce pe prima treaptă a clasamentului mondial, în timpul turneului de la Beijing. În dreapta, imagine de sâmbăta trecută, ridicând deasupra capului trofeul de la Roland Garros, întâiul de Grand Slam al carierei (foto: Guliver/GettyImages, Raed Krishan)
IMAGINILE TRIUMFULUI. Simona Halep și două ipostaze-cheie ale carierei ei, ambele acompaniate de un zâmbet larg și de un trofeu. În stânga, octombrie 2017, când a izbutit să urce pe prima treaptă a clasamentului mondial, în timpul turneului de la Beijing. În dreapta, imagine de sâmbăta trecută, ridicând deasupra capului trofeul de la Roland Garros, întâiul de Grand Slam al carierei (foto: Guliver/GettyImages, Raed Krishan)

Articol de , - Publicat miercuri, 13 iunie 2018 09:00

Simona Halep are un nou număr-emblemă, după ce a devenit lider mondial pe 9 octombrie 2017 și a cucerit primul titlu de Mare Șlem pe 9 iunie 2018.

Până acum, pentru campioana de la Roland Garros 13 era numărul norocos. Nu a avut niciodată reținere sau superstiție legată de el, dimpotrivă, multe lucruri bune i s-au întâmplat sub influența lui. Tocmai de aceea, l-a ales și pentru numărul de la mașină. Probabil rămâne și în continuare favoritul, dar 9 vine puternic din urmă și amenință să devină următorul preferat.

32 de săptămâni,inclusiv acesta, a adunat Simona Halep în fruntea clasamentului mondial, prima bucată între 9 octombrie 2017 și 28 ianuarie 2018, apoi din 26 februrie până în prezent

O coincidență interesantă, la 8 luni distanță, între două date calendaristice. Toamna trecută, după turneul de la Beijing, Simona a devenit pentru prima dată lider mondial. Și-a asigurat urcarea pe treapta întâi a clasamentului WTA pe 7 octombrie, după victoria asupra Jelenei Ostapenko din semifinale. Tot atunci a fost sărbătorită pe teren, iar organizatorii turneului i-au oferit un uriaș 1 din trandafiri roșii, montat pe un cadru de metal greu. O imagine de ilustrată cu Halep strângând în brațe cifra parfumată, cu ochii închiși, într-un moment pentru sine, al împlinirii primului din cele două visuri importante ale carierei.

Primul reper

Clasamentul oficial a fost publicat însă pe 9 octombrie. Acea dată rămâne marcată în profilul ei sportiv, chiar dacă ulterior a pierdut și recâștigat poziția de vârf, 09.10.2017 e reperul stăruitor, nemodificat. Timpul și-a desfășura apoi zilele în așa fel încât finala de la Roland Garros a picat tot într-o zi de 9. Iunie 2018. Și atunci s-a desăvârșit și al doilea mare obiectiv, cucerirea unui titlu de Mare Șlem. După două săptămâni intense, pe parcursul cărora a avut meciuri solide unele, spectaculoase altele, de luptă altele, sosise ziua confirmării. Pe care a obținut-o în finala cu Sloane Stephens, atunci când a revenit de la 3-6, 0-2 și s-a impus în ultimul act al turneului parizian.

9 octombrie – 9 iunie, datele emblemă de acum pentru Simona Halep. Datele care îi punctează strălucitor cariera cu împlinirile așteptate de sezoane întregi, dar care, până la urmă, au avut nevoie de nici măcar un an pentru a se realiza. z

"Să fiu numărul unu mondial și să câștig un trofeu de Mare Șlem îmi dau, pot spune acum, aceeași bucurie. Nu mai are importanță. Sunt foarte fericită că am câștigat acest titlu. Pentru că să fii numărul unu fără un Grand Slam, am spus mereu, nu e total, nu e sută la sută. De aceea sunt mulțumită.

Faptul că am putut să devin numărul unu mondial anul trecut mi-a dat încredere și un pic de ușurare pentru că am reușit să ating ceva important, ceva uriaș. După aceea, tot ce am avut în minte era să câștig un turneu de Mare Șlem. Așa că poziția în clasament nu mai conta atât de mult"
Simona Halep

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează