SPORTURI  »  TENIS  »  SEXISM

Sunt jucătoarele din WTA victime ale sexismului?! Statistica ȘOCANTĂ publicată de BBC: câte sancțiuni au fost acordate în ATP și câte în WTA

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 13 septembrie 2018 19:39

Lumea tenisului continuă să dezbată intens scandalul pornit de Serena Williams (36 de ani, 19 WTA) în finala de la US Open, când s-a contrat dur cu arbitrul partidei Carlos Ramos.

Americanca l-a numit pe arbitru "hoț și nesimțit", acuzându-l, de asemenea, de sexism și de faptul că nu penalizează cu aceeași măsură și greșelile din circuitul masculin

Multe voci din lumea tenisului s-au solidarizat cu Serena, considerând la rândul lor că jucătorii din circuitul masculin sunt scutiți în repetate rânduri de sancțiunile arbitrilor, lucru care nu s-ar întâmpla și cu jucătoarele din WTA.

"Serena are dreptate când spune că băieții comit infracțiuni și nici măcar nu sunt sancționați", a spus franțuzoaica Marion Bartoli, campioană la Wimbledon în 2013. 

Sexism sau nu?

BBC a publicat astăzi o statitiscă de amploare, care scoate în evidență faptul că în turneele de Mare Șlem din 2018 au fost acordate de aproape două ori mai multe sancțiuni în circuitul masculin decât în cel feminin.

85 de sancțiuni au fost acordate jucătorilor din ATP, doar 43 fiind primite de jucătoarele din WTA.

Cum au fost împărțite sancțiunile în ATP:

33 pentru "racquet abuse"
16 pentru obscenități
16 pentru conduită nesportivă
9 pentru coaching
2 pentru retrageri nejustificate în primul tur
7 pentru time violation sau întârzierea jocului
2 pentru "verbal abuse"

Cum au fost împărțite sancțiunile în WTA:

13 pentru coaching
10 pentru obscenități
10 pentru "racquet abuse"
5 pentru conduită nesportivă
3 pentru time violation sau întârzierea jocului
1 pentru declrațiile din media
1 pentru verbal abuse

Vezi și: Se stinge scandalul? Carlos Ramos, surprins în timp ce discuta cu o voce importantă din tenisul american » Portughezul arbitrează duelul dintre SUA și Croația din Cupa Davis 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
1805328579706816
Cornel Bubau  •  14 Septembrie 2018, 09:48
Postat de merace pe 13 Septembrie 2018, 23:44

Serena era terminata in meciul cu Osaka. A facut circ ca sa para ca e nedreptatita, cand de fapt se simtea deja invinsa... Cel mai onorabil pentru ea ar fi sa se retraga din tenis. NU MAI POATE!

Ei, nu, nu se poate retrage asa devreme, ea mai are multe de aratat, de exemplu cum sa te imbraci si sa arati penibil cu acele toalete cu volanase , gen Baloo din Cartile junglei si acele piruete de printesa, care o prind cam ca nuca-n perete. In plus, ea e mamica si nu poate ceda asa usor.

maxp
maxp  •  14 Septembrie 2018, 08:43
Postat de dinamo_fan pe 13 Septembrie 2018, 21:24

e sexism in defavoarea baietilor :)) acum pentru cei care iti pun mintea la contributie: daca sunt luate in calcul doar meciurile de GS..baietii joaca 3-5 seturi, fetele 2-3 deci se respecta o anumita proportionalitate.

Pe de alta parte totusi baietii reactioneaza mai des, sunt mai vulcanici, injura mai des... uite ca fetele au primit cele mai multe avertismente pt coaching, baietii au primit detasat pt aruncarea rachetei cele mai multe. Totusi n-am vazut in circuitul feminin personaje ca Fognini de exemplu. Sigur, astea sunt argumente pt cineva capabil sa le inteleaga, nu pt genul de fetite care nu inteleg ca baietii si fetele nu sunt tocmai "egali", cum le-ar placea lor sa fie.

merace
merace  •  13 Septembrie 2018, 23:44

Serena era terminata in meciul cu Osaka. A facut circ ca sa para ca e nedreptatita, cand de fapt se simtea deja invinsa... Cel mai onorabil pentru ea ar fi sa se retraga din tenis. NU MAI POATE!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează