SPORTURI  »  TENIS  »  SPONSORI

Susținere pentru Șarapova » Un sponsor al Mariei cere explicații Agenţiei Mondiale Antidoping

Sursa foto: Guliver/GettyImages
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 martie 2016 21:43

Producătorul de echipament sportiv Head a cerut Agenției Mondiale Antidoping (WADA) să publice argumentele știițifice care au determinat interzicerea meldoniumului.

"Punem la îndoială decizia WADA de a adăuga meldoniumul pe lista substanțelor interzise în maniera în care au făcut-o; suntem de părere că acțiunea corectă a WADA ar fi fost să impună doar o limită a dozajului. În aceste circumstanțe, încurajăm WADA să facă publice studiile științifice care validează opțiunea lor, că meldoniumul ar trebui să fie o substanță interzisă", se arată într-un comunicat publicat de Head, relatează BBC Sports.

Purtătorul de cuvânt WADA, Ben Nichols a precizat că "aceste cazuri sunt analizate de mai multe laboratoare acreditate WADA și că sunt raportate de diferite Asociații Naționale Anti-Doping și de federații internaționale sportive."

Maria Șarapova a recunoscut în cadrul unei conferințe de presă că a fost depistată pozitiv cu meldonium la un test antidoping de la Australian Open. Rusoaica în vârstă de 28 de ani va fi suspendată începând cu data de 12 martie, iar pedeapsa maximă ar putea ajunge la patru ani.

În urma acestui anunț, Șarapova a pierdut contracte importante de sponsorizare cu Nike și Porsche, însă compania Head a făcut publică intenția de a-și prelungi înțelegerea cu jucătoarea.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (6)
robotzel
robotzel  •  11 Martie 2016, 22:42

eu nu inteleg cine este head sa ceara unei institutii internationale sa se justifice. daca ei vor sa interzica un compus este treaba lor sa faca asta. sportivii trebuie sa tina cont sau merg si fac sport prin parcuri.

robotzel
robotzel  •  11 Martie 2016, 22:40
Postat de Nicolae Cojocaru pe 11 Martie 2016, 22:39

Poate ca se va permite si o mica doza de cocaina...

exact asta vroiam sa spun si eu ... cred ca cel mai bine ar fi sa legalizam toate drogurile. nu vad de ce doar in sport. pana la urma nu suntem toti egali?

10204389902090161
Nicolae Cojocaru  •  11 Martie 2016, 22:39

Poate ca se va permite si o mica doza de cocaina...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează