SPORTURI  »  TENIS  »  COVID-19

Testat pozitiv cu COVID-19, tenismenul Thiago Seyboth Wild a „rupt” carantina și riscă închisoarea. Cum se apără jucătorul: „Vreau să clarific”

Thiago Seyboth Wild, în stânga, la o petrecere de anul trecut. foto: Instagram
Thiago Seyboth Wild, în stânga, la o petrecere de anul trecut. foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 08:35

Thiago Seyboth Wild (20 de ani, 114 ATP), primul tenismen depistat cu noul coronavirus, se află în mare încurcătură în Brazilia, după ce autoritățile au aflat că acesta nu a respectat carantina și a fost văzut la plimbare în oraș. 

Gestul inconștient al lui Seyboth Wild a fost remarcat de mai mulți oameni, care au reclamat poliției că o persoană infectată cu COVID-19 umblă nestingherită pe străzile din Brazilia. Acesta a fost surprins la notar, dar și într-o academie de tenis, potrivit Tennis World USA.

Seyboth Wild, primul tenismen născut după 2000 care câștigă un titlu ATP, ar risca acum între o lună și un an de închisoare pentru ilegalitatea săvârșită.

Seyboth Wild se apără: „Am fost la notar, dar n-am avut contact fizic cu nimeni”

Conștient că inoportuna sa apariție în public i-ar putea cauza serioase probleme cu legea, Seyboth Wild a publicat un mesaj în care explică propria sa versiune cu privire la ce s-a întâmplat.

„Eu, Thiago Seyboth Wild, fac acest anunţ pentru a clarifica anumite chestii despre care s-au spus minciuni din partea unora care nu aveau cunoştinţe despre situaţia reală, care au publicat o mulţime de mesaje pe reţelele sociale. 

Când am avut cel mai mic simptom de COVID-19, m-am izolat imediat în casă şi am aşteptat sfatul medicului, la Rio de Janeiro, pe 15.03. 2020. Pe 17 martie nu mai aveam febră şi, printr-o decizie comună luată cu antrenorul şi cu medicul personal,am ales să mă tratez personal, alături de membrii familiei mele, cu toate măsurile de siguranţă. 

Fiind în oraşul natal, am fost la un notar, dar nu am avut contact fizic cu nimeni şi am luat toate măsurile de siguranţă, cum ar fi utilizarea gelului cu alcool. Pregătirea fizică şi o alergare zilnică de 15 minute pe stradă nu sunt interzise atunci când se primesc îngrijiri medicale adecvate, chiar sunt indicate”  - Thiago Seyboth Wild 

Seyboth Wild câștiga primul său titlu ATP în urmă cu câteva săptămâni

Pe 1 martie 2020, Thiago a reușit să câștige primul său turneu ATP: competiția din Santiago, Chile. Acesta a trecut în finală de norvegianul Casper Ruud (21 de ani, 36 ATP), scor 7-5, 4-6, 6-3. Grație succesului, a devenit primul tenismen născut după 2000 care se impune într-o competiție ATP.

VIDEO //  CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre tenis:

CORONAVIRUS. Caroline Wozniacki, întâmplare de necrezut într-un supermarket din Danemarca: „Mi l-au furat din cărucior”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează