SPORTURI  »  TENIS  »  RUSIA

Trefilov, reacție înfiorătoare după strigătul de libertate al Dariei Kasatkina: „E cu o femeie, trădează Rusia. Dacă fetele mele ar face o astfel de declarație...”

Evgheni Trefilov (66 de ani), fostul selecționer al naționalei de handbal feminin a Rusiei, a criticat-o dur pe Daria Kasatkina (25 de ani, 12 WTA). +17   FOTO
Evgheni Trefilov (66 de ani), fostul selecționer al naționalei de handbal feminin a Rusiei, a criticat-o dur pe Daria Kasatkina (25 de ani, 12 WTA).

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iulie 2022 17:30 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2022 18:09

Evgheni Trefilov (66 de ani), fostul selecționer al naționalei de handbal feminin a Rusiei, a criticat-o dur pe Daria Kasatkina (25 de ani, 12 WTA). Jucătoarea de tenis a declarat zilele trecute că are o relație cu o femeie și a condamnat dur războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. 

Trefilov și Kasatkina fac parte din generații diferite. Fostul selecționer al naționalei Rusiei a rămas un apropiat al președintelui Putin, în timp ce Daria și-a petrecut mare parte a carierei în afara țării. 

Ilie Năstase a mers la Nicușor Dan să-i ceară statuie și muzeu: „Sunt unele vai de capul lor acolo, puteau pune încă una”
CERINȚĂ
Ilie Năstase a mers la Nicușor Dan să-i ceară statuie și muzeu: „Sunt unele vai de capul lor acolo, puteau pune încă una”

Trefilov nu a acceptat strigătul de pace al jucătoarei și a lansat un linșaj mediatic, un atac cu tentă homofobă, în presa rusă. 

Trefilov, dezlănțuit la adresa Dariei Kasatkina

„Este mai cald, mai profitabil acolo unde e ea. Nu pot să fiu de acord, nu poți trăda patria așa cum îndeamnă ea. Apare o întrebare. Îți vei trăda patria sau nu pentru oricare altă țară?

Sportul și politica merg mână în mână. Aș spune chiar că sportul este politică. Acum există o presiune asupra noastră. Trebuie să se decidă toți sportivii ce vor să facă, trebuie să aleagă. 

Nici măcar nu vreau să vorbesc despre orientarea ei sexuală. Îi târăsc pe oameni în această latură murdară și, de asemenea, o etalează peste tot.

Puteți vedea cum s-au schimbat lucrurile. Spune că e cu o femeie, spune că vrea să-i trădeze pe ruși. Păi, pleacă, de ce plângi? 

Dacă echipa mea ar face o astfel de declarație, dacă fetele pe care le-am antrenat ar spune că au o relație de acest fel... Sper că fetele nu vor face astfel de declarații, altfel voi face și eu o declarație mai gălăgioasă”, a spus Trefilov în presa din Rusia, citat de Eurosport.

Daria Kasatkina: „Mă simt neputincioasă!”

Daria Kasatkina și jurnalistul Vitya Kravchenko au purtat un dialog emoționant cu privire la războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako
Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako
Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako
Daria Kasatkina și iubita Natalia Zabiiako
+13 FOTO

„Aș face orice depinde de mine pentru a opri războiul. Din păcate, este imposibil. Sper că înțelegi. Mă simt neputincioasă. Nu am nicio putere. Dar cine are? 

Europa nu poate face niciun rahat. La ce te aștepți? Dasha Kasatkina, în vârstă de 25 de ani, jucătoare de tenis. Ce pot să fac?”, a fost destăinuirea făcută de Kasatkina.

Vreau să joc împotriva unor adversare care se pregătesc în aceleași condiții ca mine, care nu se gândesc la terenuri bombardate, care au locuințe la care să se retragă. Sportive care nu trebuie să sune și să se roage pe la diverse academii: «Hei, ne putem antrena și locui la voi?» . 

Știu cât de important este să ai un loc unde să te întorci, indiferent de cât de slab ai jucat, dacă te-ai certat cu partenerul, dacă ai probleme. Acasă te regăsești mereu. Nu-mi pot imagina cum e să nu ai o casă, să te trezești că pur și simplu ți-a fost luată

- Daria Kasatkina

Citește și alte știri din sportul mondial:

Ziua în care Pogačar a pierdut » Opinie despre Turul Franței: „S-a demonstrat acum că până și slovenul poate pierde, dar omul a făcut-o cu sobrietate și fără briz-briz”

VIDEO Maria Boldor, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
prodanka
prodanka  •  23 Iulie 2022, 15:46

Rusia e tot o femeie, tri fi love

hristo33
hristo33  •  21 Iulie 2022, 05:23
Postat de mattteo pe 20 Iulie 2022, 23:54

Are dreprate Trefilov

N-are, regimul criminal a lui putin nu trebuie sustinut in nici un fel. Fata si-a expus parerea, de cind e tradare daca declari ceva evident, vazut de toata lumea in afara de N. Korea si alte dictaturi.

gygymarga
gygymarga  •  21 Iulie 2022, 00:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează