SPORTURI  »  TENIS  »  BRD OPEN ROMÂNIA

Turneul Năstase-Ţiriac aduce regalul tenisului mondial la Bucureşti! Află ce jucători vin la turneul din septembrie

Ilie Năstase a participat la conferinţa de presă unde s-au anunţat jucătorii care vor veni la Bucureşti +1   FOTO
Ilie Năstase a participat la conferinţa de presă unde s-au anunţat jucătorii care vor veni la Bucureşti

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 17 august 2011 14:31

Cei mai buni jucători români ai momentului, alături de unii dintre cei mai valoroşi tenismani pe zgură din lume vin la ediţia 2011 BRD Năstase Ţiriac Trophy, singurul eveniment ATP World Tour 250 din România. Juan Ignacio Chela, Tommy Robredo, Albert Montanes, Victor Hănescu şi perechea dublu-finalistă la Wimbledon, Horia Tecău/Robert Lindstedt, se vor lupta pe zgura de la Bucureşti pentru 250 de puncte ATP, dar şi pentru premii în valoare totală de 371.200 de euro.

Juan Ignacio Chela, campionul din 2010, atât la simplu cât şi la dublu, revine la Bucureşti în postura de cel mai bine clasat jucător, numărul 23 în ierarhia ATP. Cu 25 de victorii obţinute anul acesta, dintre care 22 pe zgură, şi două finale disputate la Buenos Aires şi Monte-Carlo, argentinianul sfert-finalist la Roland Garros porneşte ca favorit în cursa pentru primul titlu din acest an.

Germanul Florian Mayer, spaniolii Tommy Robredo (triplu câştigător al Cupei Davis), Pablo Andujar (finalist anul trecut) şi Albert Montanes se numără şi ei printre favoriţii BRD Năstase Ţiriac Trophy 2011. În premieră, Horia Tecău, jucătorul român cu cele mai bune performanţe de la Ilie Năstase încoace, vine la Bucureşti împreună cu partenerul său de dublu, Robert Lindstedt.

„Mă leagă amintiri frumoase de turneu. Este primul turneu ATP la care am jucat. Mă bucur că există în România un astfel de eveniment şi sper să fie o ediţie de succes pentru jucătorii români”, a declarat Victor Hănescu, componentul de bază al echipei României.

„Turneul de la Bucureşti este turneul pe care îl urmăresc încă de la 12 ani, primul turneu ATP la care am participat şi probabil va fi şi turneul unde mă voi retrage. Este o mare împlinire şi onoare să joc în faţa familiei, a prietenilor şi a fanilor. Un titlu obţinut anul acesta la Bucureşti ne-ar consolida poziţia în clasamentul general pentru Turneul Campionilor şi as putea să-l sărbătoresc alături de cei care m-au susţinut de-a lungul anilor", a declarat Horia Tecău.

Andrei Pavel speră si el la victoria echipei Horia Tecău/Robert Lindstedt: „Anul acesta, ne bucurăm de prezenţa unei echipe puternice la dublu, locul 4 în clasamentul ATP. Cu două titluri câştigate şi patru finale jucate împreună anul acesta, printre care şi finala de la Wimbledon,  Horia Tecău şi Robert Lindstedt vin la Bucureşti în postura de favoriţi.”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
tipsy
tipsy  •  17 August 2011, 16:06

@ nikcy - atunci o sa fim la concurenta cu barcelona si e mai rau, ca nu mai vine nici dreq. acum macar veneau zguristii. @vladut - ai dreptate, anul trecut a fost chiar varza, acum e o idee mai bine. a fost tare acum vreo 3-4 ani cand au venit 3 jucatori din top 15 (parca gasquet, simon, almagro).

nicky
nicky  •  17 August 2011, 15:25
Postat de vladutz13 pe 17 August 2011, 15:15

Aceeasi oameni an de an, niciodata din top 20.... dar macar e mai bine decat anul trecut cand toti erau mai jos de locul 50. Premiile mici sunt o problema.... dar si plasarea in calendar este stupida, turneu de zgura la 3,4 luni dupa Roland Garros.... Ar trebui ori sa modificam suprafata ori sa incercam cumva sa-l mutam.

De acord cu ce ai spus. Iti dau o veste buna: de anul viitor, turneul se va desfasura primavara, in sezonul de zgura. Totusi, nu cred ca vom vedea nici atunci jucatori din primii 10 mondial

vladutz13
vladutz13  •  17 August 2011, 15:15

Aceeasi oameni an de an, niciodata din top 20.... dar macar e mai bine decat anul trecut cand toti erau mai jos de locul 50. Premiile mici sunt o problema.... dar si plasarea in calendar este stupida, turneu de zgura la 3,4 luni dupa Roland Garros.... Ar trebui ori sa modificam suprafata ori sa incercam cumva sa-l mutam.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează