SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Turneul româncelor în Brazilia » Trei jucătoare au ajuns în sferturile de finală

Articol de GSP - Publicat joi, 27 februarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 27 februarie 2014 10:31

Monica Niculescu, locul 53 WTA şi cap de serie numărul 5, a devenit, miercuri, a treia româncă prezentă în sferturile de finală ale turneului de la Florianopolis (Brazilia), după Alexandra Cadanţu, locul 62 WTA şi cap de serie numărul 6, şi Alexandra Dulgheru, locul 141 WTA, venită din calificări.

Monica Niculescu a învins-o în turul doi, cu scorul de 6-3, 6-1, după o oră şi 40 de minute, pe sportiva Danka Kovinici (Muntenegru), locul 159 WTA, venită din calificări.

În sferturi, jucătoarea română va da piept cu principala favorită a turneului, Carla Suarez Navarro din Spania, locul 15 WTA.

Cadanţu o va întîlni pe Iaroslava Şvedova (Kazahstan), locul 79 WTA, iar Dulgheru pe Klara Zakopalova (Cehia), locul 32 WTA şi cap de serie numărul 3.

Meciurile din această fază sunt programate joi, de la ora 20.00. Prima intră pe teren Cadanţu, urmată de Dulgheru, în timp ce Niculescu şi Suarez Navarro vor juca în ultima partidă.

Dulgheru şi Niculescu se pot întâlni în semifinale, dacă vor câştiga meciurile de joi.

Calificarea în sferturile de finală ale turneului de 250.000 de dolari premii este recompensată cu 6.175 de dolari şi 60 de puncte WTA.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
hofer
hofer  •  28 Februarie 2014, 09:23

Trofeiele nu cad din copac ca prunele cand bate vantul.

hofer
hofer  •  28 Februarie 2014, 09:20

No in sfarsit au ajuns si Romanii la concluzia ca se merita sa fi serios si sa muncesti tare in viata. Vorba lui E.Zotapeck : ai invins continua , ai pierdut continua. O zi buna la toti Romanii indiferent de Nationalitate.

flaviulucianr
flaviulucianr  •  27 Februarie 2014, 12:38
Postat de flaviulucianr pe 27 Februarie 2014, 12:34

Alexandra Dulgheru este o tenismena de mare valoare, pentru cine nu stie performantele ei de pana acum.... ea a vut niste performante incredibile acum vreo 2-3 ani - a castigat la un moment dat vreo 2 turnee la rand, plus performante la nivel inalt la alte turnee....si cand era mai in forma s-a accidentat pentru o perioada mai lunga de timp si nu a mai revenit la forma la care a fost... acum se pare ca isi revine, usor, usor....eu am mari asteptari de la ea, o vad chiar de cel putin Top 20 daca revine la forma la care a fost inainte de accidentare - cred ca poate ajunge mai sus decat cat este plasata, de exemplu Sorana Carstea in acest moment...

si celelalte tenismene romance dinturenu sunt bune si in plina ascensiune, plus celelalte, Sorana, ca sa nu mai vorbesc de noul star al tenisului mondial, fetita noastra draga Simona Halep....se pare ca vom avea rezultate mari in tenis si in viitorul apropiat si in cel mai indepartat... Felicitari pentru rezultatele de pana acum si felicitari si pe viitor, pentru ca Romania va avea rezultate mari cu aceste tenismene, foarte bune, dintr-o generatie de exceptie! Respect pentru performantele lor!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează