SPORTURI  »  TENIS  »  MAFIA PARIURILOR

Un nou scandal al pariurilor acaparează tenisul » Mai mulți arbitri au fost suspendați! Cum funcționează șmecheria

FOTO: sportsonearth.com/
FOTO: sportsonearth.com/

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2016 15:36

Mai mulți arbitri din Kazahstan, Turcia și Ucraina sînt acuzați că ar fi primit mită pentru a manipula mai multe meciuri de tenis, pentru ca pariorii să mizeze live sume mari, știind deja cum se va încheia punctul.

Potrivit The Guardian, doi arbitri internaționali au fost suspendați în secret, iar alți patru riscă să fie excluși pe viață din sport, pentru implicări în mafia pariurilor.

Englezii scriu că Kirill Parfenov, un arbitru din Kazahstan, a fost suspendat pe viață pentru că în februarie 2015 a contactat pe Facebook un alt arbitru pentru ca acesta să manipuleze scorul la diferite meciuri.

De asemenea, Denis Pitner, din Croația, a fost suspendat 12 luni, începînd din august 2015, pentru că în timpul meciurilor intra pe diferite site-uri și paria.

Federația Internațională de Tenis (ITF) nu a dat pînă acum detalii, dar a avertizat anumiți directori de turnee mici, atît în circuitul feminin, cît și cel masculin, despre posibile aranjamente la pariuri.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ȘMECHERIA:

  • În 2012, ITF a semnat un contract pe 5 ani cu o firmă de date, care distribuie scoruri live pentru turnee foarte mici. Contractul valorează 70 de milioane de dolari.
  • În baza datelor primite de la această companie, bookmakerii ajustează cotele la meciurile live
  • La turneele mici, arbitrii updatează singuri scorul care este trimis către compania de date, direct de pe tableta lor, iar bookmakerii accesează aceste date.
  • Oficialii sînt bănuiți că ar fi întîrizat deliberat updatarea scorurilor, chiar și pînă la 60 de secunde. În plus, arbitrii sînt bănuiți că dădeau mesaje pariorilor înainte de a modifica scorul.
  • Astfel, pariorii puteau paria live, sume mari, știind deja cum se termină punctul
  • Potrivit englezilor, această șmecherie se folosea la turneele ITF Futures, din Estul Europei, cel mai scăzut nivel din tenisul profesionist, profitînd că meciurile nu erau televizate, iar arbitrii erau voluntari sau prost plătiți.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
pitzy83
pitzy83  •  10 Februarie 2016, 15:08

daca te-ai fi documentat, catusi de putin inainte sa scrii articolul asta, despre pariurile live ai fi aflat ca la tenis nu se poate paria pe punctul imediat urmator. este imposibil ca in maxim 60 sec sa se joace 2 puncte si arbitrul sa si trimita mesaj...

merace
merace  •  09 Februarie 2016, 21:08

fara dovezi clare, doar pe afirmatii de presa "PE SURSE", nu e credibil acest articol. Cine naiba pariaza pe Futures?! :D

para.para
para.para  •  09 Februarie 2016, 17:53

".... turneele ITF Futures, din Estul Europei, cel mai scăzut nivel din tenisul profesionist, profitînd că meciurile nu erau televizate, iar arbitrii erau voluntari sau prost plătiți." - "din Estul Europei" - "din Estul Europei" - "din Estul Europei" - saracilor, voi sunteti. Daca Halep a pierdut pe bune la Australian Open meciul cu chinezoaica aia venita de nicaieri, sa i-o spuneti lui mutu'.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează